reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

oj Domi współczuję, ale dobrze że będziesz częściej monitorowana to w porę wyłapią jak coś będzie nie tak
moje dziewczyny ostatnio słabo się ruszają, a są tak ułożone że czuję tylko z jednej strony brzucha ruchy i zaczęłam się obawiać że coś nie tak, wiem że pod koniec ciąży ruchy słabną ale jak się naoglądam i naczytam różnych historii to zaczynam się bać, byle do środy wytrzymać bo wtedy wizyta; jedynie jak obie mają czkawkę na raz to wiem że są dwie, ale to się rzadko zdarza

reklama
U mnie Mia na usg szalala niesamowicie, ciezko bylo sprawdzic przeplywy itp a ja jej prawie wcale nie czulam. Co zabawniejsze w srode Mia lezala glowka do dolu a Lilly posladkowo a wczoraj obie glowkami w dol. Ale wczoraj sporo kobwietek wlasnie po sterydach bylo i mowilo ze slabo ruchy czuje.

Na wczorajszej wizycie lekarz powiedział, że wyniki nie są złe, ale mam dalej przyjmować essentiale no i stosować dietę. Przed kolejną wizytą mam powtórzyć badania, żeby sprawdzić czy alat i aspat maleją czy rosną.

Domi, będziesz częściej monitorowana, więc lepiej dla dzieci :) W razie jakiś problemów lekarze będą mogli szybciej zareagować :) Pamiętaj, że wszystko będzie dobrze :)

Tak ku pokrzepieniu serc, Antos zdrowy, ruchliwy, prawie 800g, bede tu max do 32 tc, jesli Antos bedzie wspolpracowal i slicznie sie rozwijal, wtedy cesarka no i nie wiem co dalej, ale lekarz mowi ze moze nawet w tym 32 tc nie bedzie mial inkubatorka.

SSarenka - super wiadomość, bardzo się bałam o Twoje malenstwo.
Darunia - dobrze, że leki unormowaly sytuację, oby tak dalej.
Edytka - ładne imiona. Sama myślałam nad Alicją, ale ostatecznie zastąpiło ja imię Laura :-) dołączyła do wcześniej już zdecydowanej Milenki.
Domi - super, że bedziesz monitorowana tak często, uspokoisz się psychicznie i malutkie bedą w lepszej formie.

Sarenka w całym tym nieszczęściu dobrze, że Antoś ma się dobrze,

A ja dziewczyny zwariowałam i zapisałam się na szybki kurs prawa jazdy. Pierwsze spotkanie we wtorek, do końca lipca powinnam wyrobić się z egzaminem :-) :-) :-)

Anka wariatka z tym kursem ;) mnie egzaminy tyle stresu kosztowały ze nie chciałabym w ciąży tego przeżywać

reklama
Edytka ja niby jeździć umiem jedynie co to papieru na to mi brak.

Już raz byłam zapisana na kurs, ale zaszłam w ciążę z Nelą i zrezygnowałam, a potem nie było kiedy :-) :-)

No ale teraz mam czas, lekarka pozwoliła więc zrobię co mogę tym bardziej, że mamuśka powiedziała że jak zdam egzamin to kupi mi auto :-D

A tak w ogóle nie chwaliłam się bo tu tak smutno, ale wczoraj sprzedaliśmy nasz poprzedni samochód i kupiliśmy 7osobowy :-) :-)

Edyta w ogóle śliczne macie zdjęcia :-) :-) i piękny brzuszek

Do góry