reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Iwizara, Twoje córeczki rzeczywiście wagę mają ładną, ale niech posiedzą jeszcze troszkę w brzuszku, niech im nie będzie spieszno na ten świat :-)

U mnie też dziś szaro i ponuro, do tego ten deszcz... Pogoda nie nastraja zbyt optymistycznie.

reklama
A u nas pogoda do niczego..ciągle pada..nic sie nie chce.Ja przed wczoraj wyszłam ze szpitala, wypuscili mnie, bo wszystko dobrze, bakterie sobie poszły, szyja długa, twarda i trzyma.Troche sie wahał moj pan doktor, no ale w koncu zrobił mi takie usg porzadne,sprawdził wody, łożysko i takie tam..pomierzył chłpoaków.Wyszło,że jeden 2800,a drugi 2500,wiec duuuze chłolpaki;-))juz chce ich zobaczyc..nie moge sie doczekac;-)18,04 mam wizyte i ustalamy termin cesarki na 24,25.04 około, a ja mam nadzieje,ze urodze przed wizyta;-)tak za tydzien bym chciała, zeby miec 36 tyg skonczone.

Iwizara dziewczynki ładnie rosną i super, że wszystko jest w porządku. Oby tak dalej.
KPe07 ale zazdroszczę wagi chłopaków;-). Naprawdę super rosną:tak:. Moje dziewczynki przy Twoich chłopcach to kruszynki, a jesteśmy dokładnie na tym samym etapie.No nic najważniejsze żeby były zdrowe. KPe dobrze się trzymasz i chyba nie masz co liczyć na wcześniejszy poród. Dasz radę już bliżej niż dalej:tak:. U mnie na ostatniej wizycie tydzień temu szyjka już była miękka i krótka.

U mnie też pogoda niezbyt fajna - szaro, buro i wieje.

Dziewczyny, zastanawiam się nad porodem. Wiadomo, że mam jeszcze trochę czasu, ale powiedzcie mi, czy bliźniaki w ogóle rodzi się naturalnie? Z tego co słyszę i czytam tutaj to widzę, że preferowane są cesarki. W związku z tym pojawia się tutaj moje pytanie, czy lekarz kieruje na zabieg w określonym tygodniu ciąży czy należy czekać aż rozpocznie się akcja porodowa?

darunia można rodzic naturalnie jeśli dwa malenstwa leżą głowami do wyjścia. Ale u mnie w okolicy praktykuje się głównie poród cc (chyba że będą główkowo a ja się uprę że chcę sn).
Lekarz mi powiedział że w 36tc idę na oddział i wyznaczają mi termin cc i leże w szpitalu do rozwiązania.
Jeśli akcja zacznie się wcześniej to robią nieplanowane cc.

Darunia oczywiscie blizniaki rodzi sie sn ba nawet w USA rodza sie w domu z reguly planuje sie cc wczesniej ale czasem czeka sie na to az samo sie zacznie wszytsko zalezy jaka masz ciaze bylam wzoraj bylam na scanie I lokatorow mam dwoch wiec potwierdzam teze z mozna miec blizniaki po blizniakach

mama29, gratulacje! Na prawdę będziesz miała wesoło z taką gromadką :)

A ja szczerze to chciałabym już urodzić, mieć to za sobą i cieszyć się bobaskami. Na najbliższej wizycie u lekarza muszę chyba poruszyć z nim temat porodu.

reklama
Do góry