reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Celina gratuluję i duzo zdrowka dla dzieciaczków.
Ah dzisiaj taki upal u nas ze nogi i rece mi strasznie puchna az bola :( nawet nie mialabym nic przeciwko gdybym wcześniej urodziła.

Zuzia mu się nie podoba, on myślał, że ja tak tylko żartowałam z tą Zuzą.

Elena, to Elena żaden skrót :-)

My już w domku, lekarz co robił dziś usg powiedział że w brzuszku są dwie córeczki :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

a_nka ale sie porobiło kiedy masz następne usg? U mnie tez w pierwszej ciąży lekarz na poczatku twierdził ze bedzie chłopak ale na połówkowym siusiak zniknąl i została fifinka :-D. Ciekawe jak bedzie u ciebie.

Ale super ciepło jest na dworze i pewnie gdybym chodziła to tez miałabym spóchnięte nogi to chyba jedyny plus leżenia.

Dziewczyny wczoraj wyszła mi opryszczka na ustach normalnie w ciągu kilku minut nie wiecie przypadkiem czym to mozna smarowac? I czy na tym etapie jest to tak samo niebezpieczne jak na początku ciąży?

witajcie :)

ja takze jestem z tych co nie moga uwierzyc ze to bliznieta.. moze jak poznam plec i uslysze bicie serduszek to cos wiecej bede przekonana.
Sarenka - ja sie doczytalam ze stosowanie kwasu foliowego przed ciaza przyczynia sie do ciaz blizniaczych i to akurat mi sie sprawdzilo. poza tym do zadnej innej kategorii nie pasuje he he..
Ty masz przynajmniej kilka bodziakow a ja kompletnie nic.. poza planami :)
Celina86 - gratulacje!! duzoooo zdrowka i sil dla calej trojki.
Paulineczka - niestety toczen ma wplyw na przebieg ciazy :(
wierze jednak, ze mam odpowiednio dostosowane leki i zarowno wyniki badan jak i rozwoj maluszkow beda prawidlowe. dzis bylam na badaniach. morfologia, mocz, AFP i mianoprzeciwcial ANA. najbardziej boje sie wyniku przeciwcial i zeby nie bylo wzrostu bialka w moczu :(
wynik przeciwcial za ok 10dni roboczych. jutro reszta wynikow a za tydzien usg.oby wszystko bylo dobrze no i mam nadzieje ze dowiemy sie plci bobaskow :)

Witaj Darunia :)

a_nka - super ze jestes w domu :) wypoczywaj. a jak sie czujesz?? a to ci niespodzianka z tymi dziewczynkami..

pozdrawiam pozostale mamusie

reklama
Iwizara ja smarowałam czosnkiem :) miałam w ciąży 2 razy opryszczkę;/ to jest niebezpieczne tylko wtedy kiedy wcześniej przed ciążą nigdy nie miałaś opryszczki
perelka u mnie też tylko stosowanie kwasu foliowego pasuje, bo brałam go przez 1,5 roku :) w rodzinie nie ma bliźniaków, nie jestem stara, nie stosowałam żadnych hormonów
a_nka to jeszcze wczesna ciąża, może się jeszcze zmienić :)

Do góry