reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Celina, zdrówka dla maluszków!!

Dziewczyny, a ja będę dziś miała badanie i usg i idę do domu :biggrin2:

Kontrola za półtora tygodnia u mojej lekarki w Bydgoszczy. Suuper!!!

Miłego dnia!!!

reklama
Witajcie dziewczyny tak wchodząc na forum zastanawiałam się czy któraś sie moze rozpakowała w międzyczasie ( obstawiałam liderki) a tu prosze Celinka :-). Celina gratulacje dla ciebie i zdrówka dla maluszków aby szybko przybierały na wadze i zdrowo się rozwijały.

Fusun przyjmij prosze moje najszczersze kondolencje.

Anka dobre wiesci ze idziesz do domu tylko pamiętaj leż, leż i jeszcze raz leż:tak:.

Ja mam wizytę w środę i dowiem się kiedy mnie położą do szpitala. Ubiegły tydzień był dla mnie dość ciężki maluchy tak mi dają popalić ze szok, kopią po jelitach i pęcherzu ale tak boleśnie ze miałam juz wrazenie ze trzeba do szpitala jechac bo czuje je tak nisko jakby za chwile miały nogi wystawić. Do tego jeszcze miednica sie rozciąśga bo taki mam ból w pachwinach ze wstanie z łóżka jest duzym problemem, ale dobra nie narzekam juz bo dzień taki piękny sie zapowiada ze szkoda narzekać u nas ma byc dziś 20 stopni:szok:

Celina gratuluje i zycze duzo zdrowka dla dzieciaczkow a takze dla ciebie. Szybko nabieraj sil. Ja urodzilam w 26tyg+3. Sterydow mialam podane 2 serie w odstepie 2tyg. Ale po porodzie i tak podawali moim dzieciom sterydy. Nie jestem pewna ale Asia chyba jeszcze dostaje jakies
male dawki. Jesli twoje dzieciaczki tak szybko zostaly rozintubowane to dobrze. Im szybciej dzieci schodza z respiratora tym lepiej bo plucka sie tak nie uszkadzaja.

Anka to super ze wracasz do domu tylko pamietaj teraz MUSiSZ LEZEC! :)

Witajcie dziewczyny po weekendzie.
U nas wszystko ok. Jedynie coraz ciężej, w nocy obrócenie się to naprawdę wyczyn.
Pilnuje co jem i cukier mam w normie, jedynie jak zjadłam pieczywo wielozbożowe to mi skoczył- kupiłam polskie, więc i tu się trafiają polskie metody produkcji, czyli miód w chlebie dla zabarwienia go, bo inaczej przecież by mi cukier nie podskoczył :sorry:
Zastanawiam się tylko czy takie trzymanie się diety nie wpłynie jakoś na dzieci….schudłam kilogram od czwartku :confused:
Jeśli chodzi o ciąże bliźniacze w mojej rodzinie to mojej babci rodzeństwo było właśnie z ciąży bliżniaczej, no i później babci siostra miała też bliźnięta, czyli to moi wujkowie. Więc tak jakby te moje to były następne pokolenie, tylko, że ja o tych przypadkach bliźniąt nie wiedziałam, albo raczej zapomniałam i szok przeżyłam podobnie jak wy. Ale teraz to tylko utwierdzam się w przekonaniu, że jestem wyjątkowa, nawet dzidziusie będę mieć 2 na raz :-)

Multimama, Karmelova- ja też raczej tylko małża będę miała do pomocy przez tydzien, ew. dwa no i mojego 6cio latka:rofl2:. Jakoś sobie poradzimy, jeszzcze się nie zdarzyło, żeby jakoś nie było.
Sarenka- napisz jak połówkowe.
Edytka- to jest jakiś żart z tym związkiem między wcześniactwem, a szczepionką :shocked2: A btw nie pisałam Ci chyba jeszcze, ale Twoje dziewczynki termin porodu mają dokładnie w dzień moich urodzin.
Madison- w przyszłym tygodniu mam wizytę i powiem lekarzowi, że ma mi zbadać szyjkę i koniec, zobaczymy, może to coś da.
Fusun- przeczytałam Twoją wiadomość już w piątek i nie wiedziałam co napisać, zostawiłam na później mając mylne wrażenie, że może coś zdołam naisać na pocieszenie. Nie zdołałam, przytulam Cię z całych sił, składam najszczerwsze wyrazy współczucie i nic więcej nie napiszę, bo nie umiem.
Perełka- toczeń? Wszystko co na ten temat wiem to z Dr House. Ale to chyba nie ma jakiegoś negatywnego wpływu na ciążę prawda?
A-nka- oj, mam nadzieję, że masz kogoś do pomocy przy dzieciach? Raczej ciężko będzie leżeć przy 2ce. Trzymam kciuki mocno zaciśnięte, abyś wytrzymała ten czas. Spóźnione wszystkiego najlepszego dla córki. Świetnie, że Cię wypuścili.
Celina86- gratuluję i dużo zdrówka Waszej trójce życzę.

Witam sie poniedziałkowo :)

Znowu widzę przyspieszenie jakies, dziewczyny trzymać sie tabelki, nie wyprzedzać! :)

Celina - gratuluje i mam nadzieje, ze mimo wczesnego porodu wszystko bedzie teraz dobrze szło i ominą Was wszelkie stresy związane ze zdrowiem i rozwojem dzieci. Trzymam mocno kciuki za takiwlasnie spokoj. I za to, żebyś szybko doszła do pełni sił po porodzie.

Paulinka - z tego co ja słyszałam to dosc powszechne, ze sie gubi kilogramy na diecie cukrzycowej w ciazy. Dzieciom nie zaszkodzi, one swoje bezwzglednie zabiorą od Ciebie, dlatego ważne żebyś odzywiala sie mądrze w trosce o swoje zdrowie i siły.

A ja czekam na wizyte u mojej ginekolog w piatek. Potrzebuje tera tych wizyt w celach terapeutyczno-uspokajających :)

Witam mamusie bliźniaków :)

Jestem obecnie w 26 tygodniu ciąży. Z wizyt u lekarza dowiedziałam się, że urodzę chłopczyka i dziewczynkę. Mam już starszą, która w tym roku skończy 6 latek. Mam nadzieję, że będzie godnie wypełniać obowiązki starszej siostry :) Po ostatniej wizycie z usg wyszło, iż dzieciaczki mają po 1 kg.

Bardzo liczę na waszą pomoc :)

reklama
Paulinka opiekę dla maluchów mam zapewnioną, ja będę tylko w domu leżeć.

Co do chudnięcia ja mam już 1,5kg na minusie, ale z dziećmi jest ok, więc to normalne.
Dzięki za życzenia dla córci :-)
Mój mąż sprzeciwił się imieniu Zuzia dla córki :-(

Ehh, wygląda na to, że będziemy mieli Elenkę ;-)

Do góry