reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Fusun- tak ciezko mi to wszystko zrozumiec. Bardzo mi przykro, nie wiem co czujesz ale na pewno Ci ciezko. Mam nadzieje ze druga corcia wyjdzie z tego calo i pomoze Ci stanac na nogi.
(*)

Ja Was posluchalam i dziekuje za Wasze rady. Wahalam sie co do tych wod, ale poszlam do lazienki i pessar byl juz na zewnatrz wiec polecialam do szpitala.
Okazalo sie ze juz mam 5 cm rozwarcia i nozke dziecka na zewnatrz.
Powiedzieli lekarze tylko tyle " dzwoncie po karetki z Łodzi, za godz tniemy".
Nie moglam w to uwierzyc, jak to " tniemy"?!! Myslalam ze zaloza mi pessar od nowa, a tu za godz mialy byc dzieci na swiecie. Bylam przerazona. W zyciu nie widzialam tylu biegajacych lekarzy przy mnie, podali mi kroplowki, ktg, pilnowali zebym nie zaczela rodzic naturalnie bo dostalam silnych skurczy.
Pojawily sie karetki, ja biegiem trafilam na sale gdzie o 18:15 i 18:16 przyszli na swiat Franus i Antos ♥ pokazali mi ich zaledwie na sekundke po czym pojechaly na sygnale na Łódź, ja zostalam.
Franek 1600g i 42 cm, Antos 1495g i 40 cm. Obydwaj dostali po 5 pkt. Oddychali samodzielnie, lecz w łodzi Antka musieli podlaczyc pod respirator ze wzgledu na niewielka niewydolnosc oddechowa. Wczoraj go odlaczyli i zostal na samej masce tlenowej.
Franio jest w dobrej kondycji, oddycha samodzielnie i jest juz znany z tego ze ciagle domaga sie mleka:)
Oczywiscie pija moje mleko bo laktacja mi ruszyla pelna para na drugi dzien po cc. Ciesze sie z tego bardzo bo szybciej beda rosli i nabiora sil:)
Ja dzis wyszlam ze szpitala, jutro chce jechac do szpitala do maluszkow:)
Sa taaakie kochane♥

Rila- gratuluje! :)

reklama
Cannot - super, ze sie odezwalas! Dobrze czytac, ze u Ciebie wszystko ok. Chłopcy mali, ale widać, ze silni od samego poczatku, to super. Teraz niech szybko przybierają na wadze i stają sie samodzielni całkowicie i do domku :)
Niesamowite, ze mialas juz tak zaawansowy porod. Cudownie, ze laktacja ruszyła, dla dzieciaków to teraz najlepsza rzecz pod słońcem :) Jak wnioskuje Ty jestes w dobrej formie po cc. Spokojnej podróży do dzieciaczkow. Przekaz im życzenia zdrowka od forumowych ciotek :) Dawaj znac jak u Was :)

Madison- dziekuje :) na pewno przekaze chlopcom :)
No po cc juz teraz jest prawie ok, tylko nacieli mnie od biodra do biodra bo nie mogli Antosia wyjac i nacieli wiecej.
Ale lepiej mi z ta mysla ze chlopcom juz lepiej i ze je zobacze:)
Na pewno bede dawac Wam znac bo szczerze to ciezko mi bylo w szpitalu bez dzieci i Was - forumowiczek:)
Przyzwyczailam sie do dzielenia problemami z Wami.
Dziekuje Wam baaardzo!

Franio w różowej pościeli i Antoś ( jeszcze byl pod respiratorem)

Załączniki

• 1396267722127.jpg
    1396267722127.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 86
  • 1396267744543.jpg
    1396267744543.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 81
Cannot gratulacje!!!!!!!!!!!! Dobrze, że pojechałaś do szpitala, bo z tego co piszesz, to sytuacja była poważna. Chłopcy są cudni i super, że czują sie dobrze. Z każdym dniem będą nabierać sił. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i maluszków.

Perelka niestety nie pomogę, bo nie miałam tego badania ale z tego co przeczytałam w internecie, to nieinwazyjne badanie prenatalne (z pobranej krwi) określające prawdopodobieństwo wystąpienia wad u dzieci. A miałaś ok 12 tyg ciąży robione USG genetyczne + test PAPPA?

cannot gratulacje, ale kruszynki :)
dzieje się ostatnio na tym forum, ehh ja tu planuję co zrobię w kwietniu co zrobię w maju a tak naprawdę nie znamy dnia i godziny

1.Agniecha77716 kwiecień 14
2.KasiaZG30 kwiecień 14
3.Kaśka902 maj 14
4.Paulinka_uk7 maj 14
5.Nana7ma10 maj 14
6.KPe00715 maj 14
7.Adb715 maj 14
8.Iwizara20 maj 14
9.
Dolores3231 maj 14
10.
anula197816 czerwiec 14
11.
Celina8618 czerwiec 14
12.
Edytka8418 czerwiec 14
13.
Paulineczka24 czerwiec 14
14.
Dagos29 czerwiec 14
15.
Anielka2 sierpień 14
16.
Domi888 sierpień 14
17.
Madison13 sierpień 14
18.
Majeczka8415 sierpień 14
19.
Sarenka89
19 sierpień 14
20.
Alicja323 wrzesień 14
21.
perelka060918 wrzesień 14
22.
a_nka20 wrzesień 14

My po USG. Wszystko wyszło w porządku. Wody w normie. Waga 1265 i 1234- nadal coś mi się nie chce wierzyc, bo przeciez ostatnio dziewczynka była lzejsza o 140. Piszę dziewczynka, ale nadal, to już chyba 4te USG, nie potwierdzili czy to faktycznie dziewczynka, bo chlopczyk to na 100% jest jeden. Kurcze chcialam w tygodniu kupic pare ciuszkow dla dziewczynki, a tak nadal nie wiem, ale chyba nie bede kupowac bez pewnosci, bo co z tym pozniej zrobie. Dziewczynka ulozona glowkowo, a chlopczyk poprzecznie :rofl2: W koncu cywilizacyjne podejscie się zaczelo, nastepna wizyte mam już za 2 tygodnie.

Perelka
a te Twoje problemy zdrowotne to od kiedy jestes w ciazy czy już mialas je wczesniej? Nie mam pojecia co to jest badanie AFP, wiec nie pomoge niestety.
Edytka no to swietnie, ze już po wszystkim, teraz odpoczywaj do oporu.
Jestem 13 na liście, kurczę, niech ktoś się już rozpakuje, bo się dziwne czuje ;-)
Cannot no nareszcie się odezwalas, wszystkie tutaj chyba myslalysmy o Tobie. Szybciutko to poszło u Ciebie, naprawde zaskakujace. Gratuluję najmocniej synków i dużo zdrówka Wam życzę :tak:

Zastanawiam się właśnie czy wpływ na ten przedwczesny poród mógł mieć ten pessar, albo raczej lekarka, która przynim majstrowała :confused:
A tak z ciekawosci zapytam- jak to jest logistycznie rozwiazane, ze Ty tam u siebie w szpitalu, a maluszki w Lodzi i pija Twoje mleko? Malz Twój dowozi taki kawal? :baffled:

Ostatnia edycja:
Cannot gratulacje to byl 31 tydzien tak ? Duuuze chlopaki jak na ten czas i swietnie sobie poradza ;))

Paulineczka nie widac bo ma pepowine miedzy nóżkami czy sie odwraca ? Moja kolezanka niedawno 30 minut "skakala" po gabinecie zeby sie chlopczyk odwrocil ;)) bo wszystko kremowe kupowala i miala dosc tego koloru ;)) super ze dzieciaki ok, pamietaj ze waga i pomiary nie daja 100 % pewnosci wiec moze ostaynio ktos zle cos pomierzyl ;)

Uff jestem 19 no no !

A ja 22 :-D Gdzie tu jeszcze...

Cannot, gratuluję Ci super, że jest w miarę ok.

Dziewczyny mam krwiste upławy i strasznie boli mnie gdzieś w pochwie...
Jak mąż przyjedzie to zawiezie dzieci do mojej mamy i podjedziemy do mojego gina prywatnie. Wizyta w piątek, ale wolę nie czekać.

Cukier dziś po obiedzie 144 :dry: kurde ja nie mam pojęcia co robię źle.
W każdym razie pochwale się ze 3-4 dni temu miałam już na plusie 5kg, dziś jest 4 dietka cukrzycowa działa :-)

Paulineczka to córa uparciuszek :-D ale super, że poza tym wszystko ok

Perelka ja co do badania nie pomogę niestety :-(

reklama
Do góry