reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Fusun tak strasznie mi przykro. Trzymam kciuki za twoją córkę i zobaczysz będzie dobrze. Jej siostrzyczka czuwa teraz nad nią.
Anulfka strasznie się cieszę że twoje skarby tak świetnie sobie radzą.

reklama
Fsun tak bardzo mi przykro. Swiatelko dla twojego aniolka
[*] niech czuwa nad siostrzyczka.

Przepraszam ze dopiero teraz daje znac co na wczorajszej wizycie. Wczoraj napisalam na fb bo mialam latwiejszy dostep z telefonu. U nas nie jest zbyt dobrze. Mia wazy tylko 251g i ma dosc znaczna redukcje pkynu owodiowego, Lilly wazy 330g i ma lekka redukcje plynu owodniowego. Redukcja plynu wynika prawdopodobnie z niewydolnosci lozyska z powodu tego mojego zasranego cisnienia. Mam nakaz lezenia do konca ciazy, moge wychodzic tylko do toalety. Jutro ide po L4. A zeby tego byo malo to dzisiaj wstalam z mega bolem glowy i myslalam ze znowu cisnienie mam ale na szczescie bylo normalne. Musze wytrzymac do 26 tygodnia. To bedzie moje najgorsze 5 tygodni w zyciu. Najwazniejsze ze anatomicznie z malenstwami wszystko jest ok no i wazne ze plyn owodniowy mi sie nie saczy.Wczoraj sobie poplakalam z dobra godzine po tym usg i od powgou do domu tylko leze.

Fusun dla malego Aniołka [*]

Anulfka to swietne wiesci ;) Twoje dzieciaczki pokazuja ze walka ma sens !

Domi88 nie martw sie tu jest mnostwo mam ktore leza, nie mozesz sie denerwowac i plakac, najwazniejsze ze dziewczynka ma wody, powiedz mi czy to sa jednojajowe dwuowodniowe dziewczynki czy maja osobne lozyska ?

Ja za tydzien mam dopiero wizyte badanie polowkowe i wtedy bede spokojniejsza bo aktualnie po tym wszystkim co czytam mam duuuzego stresa ...

Dwujajowe, dwuowodniowe... Ja znowu w szpitalu tym razem mam ucisk z klatce piersiowej i ciezko mi sie oddycha...jeszcze przy badaniu moczu jakas infekcja wyszla... Rece mi opadaja

oj domi, duzo zdrowka zycze.
mam nadzieje ze limit zlych wiadomosci zostal wyczerpany i zadnej z nas juz nic sie nie wydarzy niedobrego.

Nie wiem jakim cudem, ale ostatnio kilka stron pominęłam.
Rila gratuluję najmocniej i dużo zdrówka całek trójce życzę :-D
Edytka no widzisz gdzieś przeoczyłam, że jednak będziesz miała wcześniej ten wózek. Całe szczęscie :tak: Kolor to pewnie szybko wymienią ;-)
Dagos no to super, że będzie parka :tak:
Madison ja teraz biorę co drugi dzień żelazo i tak samo witaminy. Na razie odpukać działa. Może też tak spróbuj.
A-nka ja dopiero jutro będę miała cukier badany. Oby nic tam się nie działo, bo z tego co widzę to nie jesteś jedyną której to skacze bez konkretnych powodów i kolejny stres niepotrzebny gotowy :crazy:
Iwizara tak dostałam, dzięki. Pytałam, bo coś mi przeczucie mówiło, który to lekarz może być. No i strzał w 10tkę :tak: Byłam u niego na połówkowym podczas urlopu w Pl. Wyczytałam gdzieś, że jest bardzo dobry i wykrywa wszelkie nieprawidłowości więc zgłosiłam się do niego, bo nie miałam przezierności badanej wcale wtedy kiedy był na to czas. Nie zauważył żadnych nieprawidłowości na całe szczęście :tak:Zanim wyjechałam do Irl to mieszkałam w Trzebnicy
Fusun bardzo, bardzo mi przykro :-( Trzymaj się jakoś, bo jesteś potrzbna drugiej córeczce.
Anielka ja mam podobnie, tak wchodzę i czytam i zastanawiam czy znowu nic się żadnej nie stało :-( I przez to sama mam czarne myśli.
Anulfka świetnie, że maluszki coraz silniejsze :tak:
Domi88 trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze.

Jutro mam wizytę. Martwię się bardzo o te wody, oby były w normie :baffled:

Fusun -
[*] dla Aniolka. duzo sil dla ciebie i zdrowka dla drugiej coreczki.. niech siostrzyczka nad nia czuwa. nie poddawaj sie kochana...

Domi - widze ze my to mamy ten sam problem z cisnieniem. moja ciaza tez jest dwujajowa dwuowodniowa. ja od poczatku ciazyy jestem na L4 i mam zalecone lezenie z tym ze teraz juz moge wyjsc na spacery. ale sie ograniczam. a przed ciaza tez mialas nadcisnienie?? bierzesz jakies leki bo ja mam Dopegyt 250mg 3x1. mam male problemy z sercem przez moja chorobe. szybko sie mecze i trudniej sie oddycha a przy ciazy tym bardziej... trzymam kciuki za ciebie.

Dziekuje za odpowiedzi w spraawie luteiny.

my już się przeprowadziliśmy, jestem wykończona tym wszystkim, a jeszcze kilka kartonów zostało do rozpakowania, ale sobie rozłożę na kilka dni :) muszę popatrzeć co już mamy dla dziewczynek a co jeszcze trzeba kupić
ciekawe jak tam u Gabi

1.Agniecha77716 kwiecień 14
2.KasiaZG30 kwiecień 14
3.Kaśka902 maj 14
4.Paulinka_uk7 maj 14
5.Nana7ma10 maj 14
6.KPe00715 maj 14
7.Adb715 maj 14
8.Iwizara20 maj 14
9.cannot25 maj 14
10.Dolores3231 maj 14
11.anula197816 czerwiec 14
12.Celina8618 czerwiec 14
13.Edytka8418 czerwiec 14
14.Paulineczka24 czerwiec 14
15.Dagos29 czerwiec 14
16.Anielka2 sierpień 14
17.Domi888 sierpień 14
18.Madison13 sierpień 14
19.Majeczka8415 sierpień 14
20.Sarenka89
19 sierpień 14
21.Alicja323 wrzesień 14
22.perelka060918 wrzesień 14
23.a_nka20 wrzesień 14

reklama
Edytko - tylko sie nie przemeczaj zbytnio. Fajnie ze jestescie juz po przeprowadzce :) nowe miejsce dobrze Wam zrobi. zdrowka zycze :)

dziewczyny czy ktoras jest po badaniu AFP?? Mam je wykonac w przyszlym tygodniu. czy mozecie mi przyblizyc cos na jego temat? z gory dziekuje

Do góry