reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Edytka w standardowym preparacie mam 250 dha i w tym gdzie jest samo dha tez 250 to razem 500, ktoras tez tak bierze ? Hmm

Mnie te wozki przerazaja ... jak jest super lekki zwrotny i waski piekny to kosztuje ponad 3 tys.

Anulfka dzieciaki dadza rade zobaczysz a jak cudownie dziala na nie glos mamy :))

Zaczelam czytac chlopakom, no i mam zamiar 15 min. Dziennie puszczac im do brzucha muzyke, pozniej wg internetu maja sie przy niej uspokajac jak juz beda poza brzuchem, podziele sie obserwacjami :)

Agniecha moja mama mowi absolutne nie, ale zareczam ze nie jest ze srodowiska medycznego.

reklama
Agniecha ja bym nie kupowała poduszeczek bo i po co?ja podścielałam kocyki do wózka ale maluchy były na płasko.Poduszki można dać do łóżeczka jak np dziecko zwraca mleko,bardzo ulewa.To tylko moje zdanie ale pomyślałam,że się wypowiem.A wózek bardzo polecam X lander X Twinn,bardzo zwrotny,leciutko się prowadzi,praktyczny i mieści się w drzwi 80cm i cena nie wysoka.

Ostatnia edycja:
Anulfka - współczuje ponownych ciężkich chwil. Mam nadzieje i trzymam kciuki za to, ze to były ostatnie i teraz bedzie juz tylko dobrze.

Cannot- nie słyszałam nigdy o profilaktycznym podawania czegokolwiek na infe. Juz samo wkladanie tam czegokolwiek nie działa profilaktycznie ;) Moja przyjaciółka jak miała pessar to poprostu musiała miec częściej wizyty, no i samoobserwacja ważna.

Perełka - z jakiego miasta jestes, tak z ciekawości pytam gdzie sie taki lekarz- konowal trafił.

Agniecha - nigdy nie słyszałam by doslownie zalecane poduszki pod główkę. Wręcz przeciwnie. To sie wydaje takie przytulne i wygodne, ale lepiej jak dziecko ma płasko. Nawet jak ulewa silnie, a my tak mieliśmy, to sie całe łóżko podnosi pod katem lub kliny kupuje, a nie używa miękkich poduszek. Ja w kazdym razie nie polecam :)

Fusun - daj znac jak u Was...

Emilek - mam nadzieje, ze u Was sie uspokoiło

Ja bede podgladala moje panny w piatek. Od wagi wyjściowej przybyło mi prawie 2kg, nie liczę tych co straciłam na rzyganiu i odrobialam. Brzuch juz całkiem spory. Fajnie bo skończyły mi sie bezcenne godziny w nocy, przynajmniej na czas jakis :)
Wozki tez mnie załamują. Po pierwsze nie podobają mi sie w porównaniu z pojedynczymi, a po drugie wersja mojego pojedynczego wozka w opcji twin kosztuje prawie 6 tys!

Agniecha ja nie kupuję żadnych poduszeczek, mój synek ma 3 latka i dopiero teraz zaczyna spać z poduszeczką, ale owszem ulewał mocno i kładliśmy poduszki lub coś innego pod materac żeby go podnieść
my będziemy w tym tygodniu chyba zamawiać Baby Joggera, ciekawe jak długo się czeka na taki wózek

No tak,chodziło mi o podkładanie poduszek lub czegoś innego pod materac,chociaż jak synek miał bardzo uciążliwy katar to z uniesionego materaca się zsuwał i kładłam go na cienkiej poduszce.

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Agniecha ja też nie kupuje żadnych poduszek dla maluszków tylko kliny i do łóżeczka i do wózka żeby główka była lekko uniesiona własnie w razie kiedy dziecko ulewa zeby się nie zachłysneło.

Anulfka bardzo dobrze że czytasz maluszkom twój głos i dotyk są dla nich bezcenne jestem pewna ze to pomoże im szybciej dojśc do siebie. A jeśli dobrze pamiętam ty też miałas iść do szpitala czy już wiadomo kiedy i co dokładnie będa ci robić?

Sarenka no właśnie ten wózek, który chce kupic ni ejest aż tak strasznie drogi bo nowy z gondolami kosztuje ok 1700zł, ale ja bede szukała używanego i ma szerokości tylko 76cm. Ja wole taki obok siebie chociaż krowa z niego duża w porównaniu z pojedyńczymi. Te wózki co są jeden za drugim to nie podobają mi sie ze względu na to ze było by mi niezrecznie wybierac, które dziecko bedzie dzis oglądać świat a które plecy siostry no i plus jak to z przodu chce spać a to z tyłu nie to jak rozłozyć spanie a jak to z tyłu bedzie kopało to z przodu:szok:. To już ja wole sie pomęczyc z szerszym wózkiem.

A kupujecie monitor oddechu dla maluszków?

Sama nie wiem co z tym monitorem oddechu...
Przy synku mieliśmy, ale nawet nie zamontowalismy. No ale młody był 4kg silnym noworodkiem.
Oddaliśmy bo nam sie video niania z kompletu popsula. Druga kupiliśmy juz bez monitora oddechu.

Chyba z góry nie bede kupowała tym razem. Chyba. Kurcze, no nie wiem :)

Anulfka przykro mi że znowu było gorzej, straszną masz huśtawkę ale widać, że Twoja obecność i dotyk działają na maluszki bardzo dobrze. Mam nadzieję, że będzie już coraz lepiej.

Madison z wózkami mam tak samo, w porównaniu z pojedynczymi te bliźniacze mi się nie podobają. Ja kupiłam Baby Jogger City Select Double. Trafiłam używany w świetnym stanie.

Agniecha777 ja poduszki kupiłam do łóżeczek ale na później. Według mnie takie malutkie dzieciaczki powinny leżeć na płasko.

Emilek mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku.

Ja w czwartek mam USG i lekarza, mam nadzieję, że moje dziewczynki jednak równo rosną i różnica się nie zwiększyła. Mam też nadzieję, że dowiem się czegoś odnośnie porodu, bo już bliżej niż dalej:-).

reklama
Dzieki dziewczyny za pomoc :-) kupie te poduszki jak beda juz wieksze.

Sarenka ja od 6 misiaca puszczam 2 piosenki dzieciom i u nas to funkcjonuje. Na poczatku nie reagowaly ale po jakims czasie to gdy mocno kopaly wieczorami to gdy puszczalam im te piosenke to sie uspokajaly. Moja polozna mi to doradzila i miejmy nadzieje ze po porodzie tez to bedzie funkcjonowalo.

Do góry