reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Edytka w standardowym preparacie mam 250 dha i w tym gdzie jest samo dha tez 250 to razem 500, ktoras tez tak bierze ? Hmm

Mnie te wozki przerazaja ... jak jest super lekki zwrotny i waski piekny to kosztuje ponad 3 tys.

Anulfka dzieciaki dadza rade zobaczysz a jak cudownie dziala na nie glos mamy :))

Zaczelam czytac chlopakom, no i mam zamiar 15 min. Dziennie puszczac im do brzucha muzyke, pozniej wg internetu maja sie przy niej uspokajac jak juz beda poza brzuchem, podziele sie obserwacjami :)

Agniecha moja mama mowi absolutne nie, ale zareczam ze nie jest ze srodowiska medycznego.

reklama
Agniecha ja bym nie kupowała poduszeczek bo i po co?ja podścielałam kocyki do wózka ale maluchy były na płasko.Poduszki można dać do łóżeczka jak np dziecko zwraca mleko,bardzo ulewa.To tylko moje zdanie ale pomyślałam,że się wypowiem.A wózek bardzo polecam X lander X Twinn,bardzo zwrotny,leciutko się prowadzi,praktyczny i mieści się w drzwi 80cm i cena nie wysoka.

Ostatnia edycja:
Anulfka - współczuje ponownych ciężkich chwil. Mam nadzieje i trzymam kciuki za to, ze to były ostatnie i teraz bedzie juz tylko dobrze.

Cannot- nie słyszałam nigdy o profilaktycznym podawania czegokolwiek na infe. Juz samo wkladanie tam czegokolwiek nie działa profilaktycznie ;) Moja przyjaciółka jak miała pessar to poprostu musiała miec częściej wizyty, no i samoobserwacja ważna.

Perełka - z jakiego miasta jestes, tak z ciekawości pytam gdzie sie taki lekarz- konowal trafił.

Agniecha - nigdy nie słyszałam by doslownie zalecane poduszki pod główkę. Wręcz przeciwnie. To sie wydaje takie przytulne i wygodne, ale lepiej jak dziecko ma płasko. Nawet jak ulewa silnie, a my tak mieliśmy, to sie całe łóżko podnosi pod katem lub kliny kupuje, a nie używa miękkich poduszek. Ja w kazdym razie nie polecam :)

Fusun - daj znac jak u Was...

Emilek - mam nadzieje, ze u Was sie uspokoiło

Ja bede podgladala moje panny w piatek. Od wagi wyjściowej przybyło mi prawie 2kg, nie liczę tych co straciłam na rzyganiu i odrobialam. Brzuch juz całkiem spory. Fajnie bo skończyły mi sie bezcenne godziny w nocy, przynajmniej na czas jakis :)
Wozki tez mnie załamują. Po pierwsze nie podobają mi sie w porównaniu z pojedynczymi, a po drugie wersja mojego pojedynczego wozka w opcji twin kosztuje prawie 6 tys!

Agniecha ja nie kupuję żadnych poduszeczek, mój synek ma 3 latka i dopiero teraz zaczyna spać z poduszeczką, ale owszem ulewał mocno i kładliśmy poduszki lub coś innego pod materac żeby go podnieść
my będziemy w tym tygodniu chyba zamawiać Baby Joggera, ciekawe jak długo się czeka na taki wózek

No tak,chodziło mi o podkładanie poduszek lub czegoś innego pod materac,chociaż jak synek miał bardzo uciążliwy katar to z uniesionego materaca się zsuwał i kładłam go na cienkiej poduszce.

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Agniecha ja też nie kupuje żadnych poduszek dla maluszków tylko kliny i do łóżeczka i do wózka żeby główka była lekko uniesiona własnie w razie kiedy dziecko ulewa zeby się nie zachłysneło.

Anulfka bardzo dobrze że czytasz maluszkom twój głos i dotyk są dla nich bezcenne jestem pewna ze to pomoże im szybciej dojśc do siebie. A jeśli dobrze pamiętam ty też miałas iść do szpitala czy już wiadomo kiedy i co dokładnie będa ci robić?

Sarenka no właśnie ten wózek, który chce kupic ni ejest aż tak strasznie drogi bo nowy z gondolami kosztuje ok 1700zł, ale ja bede szukała używanego i ma szerokości tylko 76cm. Ja wole taki obok siebie chociaż krowa z niego duża w porównaniu z pojedyńczymi. Te wózki co są jeden za drugim to nie podobają mi sie ze względu na to ze było by mi niezrecznie wybierac, które dziecko bedzie dzis oglądać świat a które plecy siostry no i plus jak to z przodu chce spać a to z tyłu nie to jak rozłozyć spanie a jak to z tyłu bedzie kopało to z przodu:szok:. To już ja wole sie pomęczyc z szerszym wózkiem.

A kupujecie monitor oddechu dla maluszków?

Sama nie wiem co z tym monitorem oddechu...
Przy synku mieliśmy, ale nawet nie zamontowalismy. No ale młody był 4kg silnym noworodkiem.
Oddaliśmy bo nam sie video niania z kompletu popsula. Druga kupiliśmy juz bez monitora oddechu.

Chyba z góry nie bede kupowała tym razem. Chyba. Kurcze, no nie wiem :)

Anulfka przykro mi że znowu było gorzej, straszną masz huśtawkę ale widać, że Twoja obecność i dotyk działają na maluszki bardzo dobrze. Mam nadzieję, że będzie już coraz lepiej.

Madison z wózkami mam tak samo, w porównaniu z pojedynczymi te bliźniacze mi się nie podobają. Ja kupiłam Baby Jogger City Select Double. Trafiłam używany w świetnym stanie.

Agniecha777 ja poduszki kupiłam do łóżeczek ale na później. Według mnie takie malutkie dzieciaczki powinny leżeć na płasko.

Emilek mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku.

Ja w czwartek mam USG i lekarza, mam nadzieję, że moje dziewczynki jednak równo rosną i różnica się nie zwiększyła. Mam też nadzieję, że dowiem się czegoś odnośnie porodu, bo już bliżej niż dalej:-).

reklama
Dzieki dziewczyny za pomoc :-) kupie te poduszki jak beda juz wieksze.

Sarenka ja od 6 misiaca puszczam 2 piosenki dzieciom i u nas to funkcjonuje. Na poczatku nie reagowaly ale po jakims czasie to gdy mocno kopaly wieczorami to gdy puszczalam im te piosenke to sie uspokajaly. Moja polozna mi to doradzila i miejmy nadzieje ze po porodzie tez to bedzie funkcjonowalo.

Do góry