reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

emilek trzymam kciuki zebys troche jeszcze wytrzymala i dzieciatka posiedzialy w brzuszku.
perelkabardzo ci wspolczuje i moge sobie wyobrazic jak sie teraz boisz o maluszki. Napewno tym razem z dobrym lekarzem i pozytywnym nastawieniem sie wam uda. Trzymam za was kciuki.
Ja po tych 2 strasznych tygodniach troche juz doszlam do siebie. W czwartek mialam usg i dzieciaczki waza juz fajnie. Emilia 1760 a Fabian 1840. Za tydzien kolejne usg.

reklama
witam wszystkie podwojne mamy:p czytam was od dawna i dzis postanowilam sie przywitac,
jestem w 25t2d ciazy blizniaczej jednojajowej dwuowodniowej - podobno, gdyz przy okazju kazdego usg mam zaznaczane, iz JESLI to blizniaki jednojajowe to sa to chlopcy, mieszkam w irlandii, gdzie opieka medyczna nie jest najgorsza, mam usg co 2 tygodnie i naprzemiennie wizyty u lekarza rodzinnego. jak wiele z Was martwi mnie, czy ciaza przebiega prawidlowo, czy dzieci sie dobrze rozwijaja itd...
w kazdym razie ciesze sie, ze Was znalazlam....
pozdrawiam

Dziewczyny czy wy tez bierzecie kwasy Dha x 2 ? Wlasnie bylam w aptece i mnie to przerazilo. Za preparat witaminowy dla kobiet w ciazy zaplacilam 41 zl, w tym sa witaminy i wlasnie kwas dha, ale lekarz powiedzial ze przy blizniakach kwas dha trzeba brac podwojnie i kazal kupic jeszcze sam kwas dha za ktory zaplacikam 48 zl, gdzie tu sens i logika ceny ?? Wszystkie witaminy z dha 41, a za samo dha 48 :|

witaj katarynka ;)
Sarenka a ile tego DHA masz w tych tabletkach? u mnie 250mg, ale jem też ryby 2-3 razy w tygodniu; na pewno nie zaszkodzi jak będzie 500 mg, jest Omegamed Forte z podwójną dawką DHA, ok 70 zł kosztuje, chociaż bywają promocje
a mąż właśnie kupił nam nowe auto Toyotę Corollę Verso, właśnie wraca nim do domu:) bo w naszym starym aucie 3 foteliki by się nie zmieściły ;)

Ostatnia edycja:
Madison- malo jest opinii w internecie na temat tej p.doktor. A ja juz wogole zaufania do lekarzy nie mam, wydaje mi sie ze dla nich nie liczy sie juz zdrowie pacjentki i dzieci tylko kasa- czysty biznes.
Czy przy pessarze nie powinnam miec przepisanych globulek zapobiegajacych infekcji??
Bo zadnych mi nie dala, a juz po jednej infekcji jestem:/

Emilek- mam nadzieje ze maluszki posiedza jeszcze w brzuszku. Nie denerwuj sie tylko, na pewno jestes pod dobra opieka. Trzymam za Was kciuki.

Agniecha- no no ladnie rosna te Twoje maluszki:) oby tak dalej:)

Perelka- niewiarygodna historia, bardzo Ci wspolczuje, takie przezycia musza zostawiac slad w psychice, podziwiam Cie ze jeszcze chcialas sprobowac zajsc w ciaze - nagroda w postaci blizniaczej ciazy to super wiadomosc. Pewnie teraz jestes jeszcze bardziej przerazona ale mam nadzieje ze tym razem Twoja opieka lekarska nie zawiedzie!
Trzymam kciuki za Ciebie i babelki- niech zdrowo rosna! :)

Katarynka- witaj! Milo ze do nas dolaczylas:)

Ja już jestem po ostatniej prywatnej wizycie.
Szyjka w połowie skrócona brak rozwarcia. Chłopcy maja 2250 i 2290, martwię się że trochę mało jak patrze na te siatki.
Ważne że równo rosną.
Za tydzień we wtorek mam skierowanie do szpitala więc myślę ze do dwóch tygodni będę już miała dzieciaczki przy sobie.

Witajcie dziewczyny troszke sie nie odzywałam, ale jakos taki miałam gorszy tydzień wszystko bolało przy każdej zmianie pozycji i ogólnie jakoś tak psychiczne podupadłam to leżenie mnie dobija. Troche sie też zaczynam obawiać jak to bedzie z porodem czy zrobią mi cc czy każą sn rodzić chciałam porozmawiać o tym z lekarzem, ale narazie kazał mi się trzymac do nastepnej wizyty i tyle. Nie lubie niepewności:-(

Witam również nowe uczestniczki perełka i katarynka życzę wam dziewczyny aby te pozostałe miesiące upłynęły wam w spokoju i bez niespodzianek.

Emilek a ty mi możesz kobieto powiedzieć czemu się tak pchasz przed szereg? to chyba jeszcze nie twój czas zaciskaj nogi ii wracaj do kolejki:-D. A tak poważnie to mam nadzieje ze dotrwasz do terminu i dzieciaki zrezygnuja z wychodzenia już teraz trzymam kciuki.

Cannot z tymi lekarzmi to nigdy nie wiadomo jeden mówi tak drugi inaczej a skąd człowiek ma wiedziec co dla niego bedzie lepsze skoro nie jest lekarzem chyba tylko intuicyjnie. Twój lekarz poczuł się urażony moim zdaniem, ale to go nie upoważnia do niepochlebnej opini o innym lekarzu to nie profesjonalne. Ja mam założony szew choć też w necie naczytalam się ze zię tego nie robi w ciąży bliźniaczej a dlaczego to już konkretnych wyjaśnień niema. Ja czuje się troche bezpieczniej ze świadomością ze go mam i wierze ze ty też czujesz się bezpieczniej z passerem. jeśli rzeczywiście jest ryzyko wystąpienia infekcji to lekarz powinien ci zapisać jakieś leki nawet profilaktycznie ale chyba jak się sama nie upomnisz to ci nie przepisze.

Dziewczyny piszecietu o kwasie DHA jak tego nie biore lekarz nic mi nie mówił tylko powiedział zeby brać zwykle witaminy dla cieżarnych czy ten kwas taki jest niezbędny? musze o tym poczytać.

Gabi004 gratulacje udanej wizyty dzieci ładnie rosna a ty szczęściara już na finiszu:-).
Agniecha777 tobie rówież gratuluje udanej wizyty ja mam za tydzień i ciekawe ile moje będą wtedy ważyły.

Pisalyście kiedyś o wózkach ja wybrałam Kees twin k plus tylko z gondolkami ale jak narazie nie mogę dostać nigdzie używanego. Jest wąski, lekki i same dobre opinie ma.
KEES Twin K2 Plus Wózek dla rodzeństwa NOWOŚĆ!!! (3984102130) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Perelka to naprawde straszne co przeszlas i wyobrazam sobie jak sie czujesz. Po tak strasznych przejsciach teraz bedziesz miec w nagrode 2 dzieciaczki. Trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze z toba i dzieciaczkami.
Katarynka gratuluje podwojnej ciazy.

Emilek mam nadzieje ze twoje babelki jeszcze posiedza w brzuszku. Dobrze ze zostalas w szpitalu.

A ja nie odzwalam sie poniewaz bardzo ciezkie dni mielismy. Z Asia od soboty bylo bardzooo zle :( byla az na 100% tlenie ale powoli zaczela sie stabilizowac. Jest tez opuchnieta poniewaz woda sie jej zrobila i miala za wysokie cisnienie. Z Wojtusiem tez od piatku nie bylo zbyt dobrze ale takze sie poprawia. Wczoraj jak czytalam mu bajeczke a jedna reke mialam na jego glowce to on wyciagnol sobie raczka troszke rurki z buzi i musieli go rozintubowac wiec przeszedl na Cpapa czyli sama maseczke. Mam nadzieje ze udalo mu sie przetrwac do dzisiaj na niej i bedzie juz o wiele lepiej. Asi tez jak czytalam i moglam reke polozyc na glowce to zmniejszyli tlen o 5%. :-)

reklama
Anulfka masz silne dzieciaczki , daja rade zobaczysz. czuja obecnosc rodzicow i to im tez daje sile. trzymam kciuki za te dwa sloneczka.

Dziewczyny mam pytanko. Kupujecie poduszeczki do wozkow ?? Nie wiem co mam robic bo duzo osob jest przeciwnym a reszta jednak za. Jedni uwazaja ze dzieci powinny lezec plasko a drudzy wrecz przeciwnie juz nie wiem co robic :wściekła/y:

Do góry