reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Anielka- gratuluje :) i witaj w klubie bo tez mam dwoch chlopcow w brzuszku:)

Gabi- to nie wiele placilas za wizyty, chyba tylko ja trafilam na mega drogi gabinet:/

Edytka- w sumie skoro te osoby sie nie udzielaja to ja bym je usunela, a jak ktoras sie nagle odezwie to mozna je dopisac. A bylby juz teraz porzadek.

A co do przewijaka to mam mega dylemat, niby dwa przewijaki jeden w lazience a drugi w pokoju to nie glupi pomysl. Musze zaczac to ogarniac bo coraz gorzej sie czuje.

Iwizara- no to sama z tymi bolami nie jestem. Dzis juz troche mniej boli ale noc byla koszmarna.
Az sie sama sobie dziwie ze tyle maluchy waza bo brzuch mam niewielki jak na blizniakow - 108 cm w brzuchu.
A uplawy mam i to duzo, nie raz leci ze mnie jak woda z kranu:(

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki :-)
my jeszcze w trójpaku. Skurcze się uspokoiły, ale leżymy dalej. Chyba już zostanę tu do porodu. Dzisiaj miałam usg. Przepływy się unormowały, ale niestety dziewczynka nic nie przybiera na masie. Stoi w miejscu cały czas. :-( Jestem cały czas pod obserwacją i w razie czego w każdej chwili biorą mnie na cięcie.
W szpitalu wszystkie położne mają nas już serdecznie dość:-D:-D Pod ktg zawsze leżę co najmniej dwie godziny, bo małe czorciki wcale nie dają zrobić zapisu. Dzisiaj usg miałam ponad godzinę, bo maluchy tak się do siebie przytuliły, że lekarz nie wiedział gdzie co jest:-D Po prostu szok.
Będę zdawać relacje na bieżąco.
Pozdrawiam Was z wygodnego szpitalnego łoża :happy:

Emilek-dobrze, ze skurcze sie uspokoiły;-)i dobrze, ze zostajesz w szpitalu, chociaz jestes pod opieka csały czas, ja ide 01.04 i tez juz chyba do konca;-)
Anulfka-super, ze dzieciakom sie poprawiło,teraz bedzie juz tylko lepiej;-|)trzymam kciuki

Cannot ja mam dwa przewijaki : w sypialni (nakładany na szafkę) i w salonie gdzie dzieci siedzą w ciągu dnia. Nigdy nie brałam pod uwagę tego aby był w łazience-my po kąpieli zanosimy dzieci do sypialni. Teraz po czasie do salonu wybrałabym taki składany naścienny, po przewinięciu składam i nie zajmuje miejsca-a ja mam taki wysoki na kółkach. Ale dla mnie to już za późno na te zmiany ;-)

zrobiłam trochę zmian w tabelce
Nanka napisała 2 posty
Monika 83 4 posty, ostatni w listopadzie
Liskaaa też od listopada cisza
Nanka7ma udziela się jeszcze w majówkach, więc jej nie wykreślam
te później dopisane dziewczyny może będą się jeszcze udzielać :) jak macie jeszcze jakieś propozycje, kogo wykreślić, kogo dopisać, pokolorować to proszę bardzo :)
no w sumie z tym przewijakiem to latem nie będzie potrzebny w łazience, ale synka rodziłam w listopadzie i tylko w łazience było ciepło a latem spokojnie można przenieść do pokoju i tam ubrać
emilek dobre wieści i dobrze, że jesteś pod stałą obserwacją, musi byc dobrze

Anulfa - super, ze z Toba to był fałszywy alarm. Niesamowite, ze dzieci tak reagują na obecność mamy.

Emilek - dobrze, ze wciąż w trojpaku, trzymam kciuki za malutka.

Cannot - ja tez duzo płace za wizyte. 300 zł, z usg, bez badan. Badania robię tak gdzie mam abonament wykupiony w Enel Med lub w Medicover wiec nie place chociaz za to. Mimo pakietów w tych dwoch miejscach zdecydowałam sie prowadzić ciążę w prywatnym gabinecie, z wielu względów. Poprzednia pojedyncza prowadzilam w Enel Med i nic nie placilam. Tej lekarce ufam bardzo jesli chodzi o ciaze blizniacza. Masakra z tymi cenami. W Warszawie winduja te ceny bardzo,

Co do uplawow to w ciazy to norma ze tej wydzieliny jest duzo duzo wiecej i tak ma byc. Przyglądaj sie czy cos sie zmienia, zawsze mozesz tez prosić lekarza o sprawdzenie.

Co do przewijakow to my mamy dwa, jeden na komodzie, przy łóżeczku dzoecka, drugi w łazience taki duży na kółkach drewniany. Dla mnie to było super wygodne rozwiazanie, do tej pory korzystamy z tego w lazience. Rodzilam latem, a mimo to komfortowe było dla mnie, ze nie przenosilam dziecka do innego pokoju po kąpieli.
Te mocowane do ściany i składane to fajny patent, ale trzeba sie upewnić czy łatwo sie otwierają, najlepiej jedna ręka.

Witajcie kochane . Ja sie mało udzielam ze względu braku czasu, ale na bieżąco czytam wasze posty. Ja juz rozpoczynam 20 tc. Maluszki zaczynaja coraz częściej mnie podkopywać, a szczególnie wieczorem :) Piękne doznania. 27 marca mam usg połówkowe i mam nadzieje że w końcu dowiem się kto mieszka w moim brzuszku:) Moje przeczucie podpowiada mi że nosze pod serduszkiem parę czyli chłopca i dziewczynkę. Za to mój mąż całuje brzuszek i pyta " jak tam moje dwa cycorki " czyli chłopcy :) Ogólnie płeć nie ma dla mnie większego znaczenia, ale ciekawość mnie zżera :) Od kilku dni czuje taki kłujący ból w podbrzuszu. Ale mam nadzieje że to nic groźnego. Pozdrawiam Was gorąco :)

reklama
no dziewczynki rodzic rodzic :-) jestem 18 w kolejce, przydaloby sie podkrecic kalendarz bo juz mi sie troche przykszy calymi dniami sama w domu ;/

Do góry