reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

cannot - zanim wykryli u mnie cukrzycę ciążową to już miałam 10kg na plusie, więc wiesz...:-p teraz mam niecałe 12kg na plusie, a przy moim wzroście to dużo:rofl2:
Włosy musiałam skrócić bo były już bardzo zniszczone końcówki, ale spoko. Były do pasa więc i tak dalej są długie:-)
Jeżeli chodzi o kasę to nie dziwię się, że się martwisz. Ja sama chodzę państwowo bo nie miałabym kasy na prywatną opiekę. Jak jest, tak jest. Raz jestem zadowolona z wizyty, innym razem nie, ale trudno. Muszę zaufać lekarzom i wierzyć, że się nie mylą.

kamilasze - moje maluchy wcale nie robią fikołków. Od 16 tego tyg są cały czas w tej samej pozycji. Nie sądzę by na sam koniec zrobiły mi "niespodziankę":-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję wam za wsparcie dziewczyny. Nawet nie wiecie o ile lepiej jest mi jak się "wygadam" tutaj z tych złych wieści (mam nadzieję, że już coraz mniej ich będzie), ale jeszcze chętniej dzielę się dobrymi wiadomościami:tak:

Ach moja ulubiona pora na niespanie, znowu dopadło mnie swędzenie a juz przez kilka dni było super. U mnie bez żadnych rewelacji dzień podobn do dnia dobrze ze w miare szybko mijaja. Moj brzuchol jest coraz wiekszy i coraz wieksza trudnosc sprawia mi przewracanie sie z boku na bok. juz nawet wymysliłam sobie ze jak złapie brzuch w obie rece to jest lepiej, ale i tak troche boli. Maz kupił mi taki rogal do spania, ale jakos nie umium w nim spac zdretwiało mi ucho, noga i na dodatek nie mogłam sie z niego wydostac jak chciałam do toalety w nocy:confused:, wiec teraz maz na nim spi i jest bardzo zadowolony a ja standardowo z poduszką:-)

Anulfka bardzo ciesza mnie dobre wiadomosci od ciebie szczególnie ze byłysmy na tym samym etapie zaawansowania ciazy i szczególnie wam kibicuje. A jesli potrzebujesz sie wygadac to smiało mów i niczym sie nie przejmuj przeciez po to jest to forum zeby sie wzajemnie wspierac.

Cannot cena rzeczywiscie nie mała, ale jesli opieke miałas fachowa i kompetentna to warto. ja do momentu załozenia szwu chodzilam panstwowo do szpitala klinicznego i wszystko miałam za darmo, badania prenatalne, połówkowe i wszystkie te cytologie i wymazy i z krwi. Jedyny minus tego był taki ze co wizyta to inny lekarz i od poczatku opowiadaj swoj przypadek. po wysjciu ze szpitala zapisałam sie na prywatne wizyty do jednego zwazniejszych lekarzy w tym szpitalu i zostane u niego do konca ciazy. teraz niestety kosztuje mnie to 200zł co dwa tygodnie.

Emilek ja w sobote zrobiłam sobie dobrze i zamówiłam kuzynke fryzjerke i zrobiła mi pasemka na moje pół roczne odrosty i choc troszke chumor mi sie poprawił wreszcie wygladam jak człowiek;-)

Cześć dziewczyny. Ja to mam jakiś dziwny tydzień. Dopiero co mąż wyszedł ze szpitala w nocy ja sie do niego dostalam naszczescie juz jestem w domu:-) mialam straszne bole podbrzusza ale tylko po prawej stronie. Zwijalam sie z bolu. Na szczescie juz boli troche mniej. Dzieci naszczescie zdrowe i nic im nie jest lekarz nawet stwierdzil ze straszne lobuzy z nich tylko ze mna kiepsko. Mam zator obu nerek i wiazadla tak sie rozciagaja ze mam takie bole. Musze duzo lezec a jak sie to powtorzy to mnie zostawia juz do porodu. Martwie sie tymi nerkami mamnadzieje ze dam rade jeszcze troche wytrzymac i nie beda musieli dzieci wczesniej wyciagac:-(

agniecha - to niedobrze, że masz takie bóle. Może to efekt tego, że ostatnio dałaś sobie trochę "czadu". Wędrówki do szpitala, po zakupy, pewnie jakieś porządki w domu. Ja to ledwo łażę. Nie mówiąc już o tym, że miałabym coś robić. Odpuść sobie teraz na prawdę wszystko i tak szczerze skup się na leżeniu. Wstawaj tylko na siusiu i żeby się umyć. Trzeba starać się utrzymać maluchy jak najdłużej w brzuchu. Pobyt w szpitalu nie jest na pewno niczym miłym więc uczciwie się połóż i leż. :happy:

Majeczka- dziekuje i wzajemnie:)
Pewnie ze z nas fajne babki:) kto inny wytrzymal by tyle co MY :)

emilek, iwizara- z checia bym
r znalazla jakiegos dobrego lekarza na nfz ktory nie bedzie czekal na to az zdecyduje sie na prywatne leczenie.
Moja gin ta prywatna powiedziala zebym chociaz wytrzymala do kwietnia. Ja jestem przekonana ze wytrzymam i do konca kwietnia ale ona chyba lepiej wie jak moj organizm znosi ta ciaze.

Iwizara- smieszna ta twoja historia z tym rogalem:) :D
Usmialam sie :) musialo to smiesznie wygladac jak walczylas z poduszkowym rogalem zeby wstac :D hahaha!

Mi sie bardzo dobrze spi z tym rogalem i nie wyobrazam sobie nocy bez niego, to moje wybawienie ♥

Agniecha- dobrze ze wszystko jest juz dobrze, takie bole na twoim etapie nie wygladaly fajnie. Ale oby sie nie powtorzyly, lez i odpoczywaj:)

Emilek- zazdroszcze Ci tej wagi:) ja jak slon przybieram na wadze:/ ciagle kg do przodu, oby to bylo z powodu przybierania dzieci na wadze a nie mojego:)

Ostatnia edycja:
Cannot - jak emilek ma diete cukrzycowa to juz do porodu nie przybyje jej za duzo kg, za to ja pobijam rekordy chyba w dodatkowych kg w ciazy bo juz łącznie przybralam 28 kg!!!:) wszystko poszlo w ogromny brzuch, ktory juz zresztą mam nisko i mi b. Niewygodnie.

reklama
No tez mam taki zamiar. Lezec i nic nie robic i modlic ze sie te bole uspokoja sie i dotrwam do terminu. Milego dnia dziewczyny i wszystkiego najlepszego w nasze swieto:-)

Do góry