reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Emilek, nie w klinicznym bo nie chciałam. Jestem w takim, który ma najlepszą neonatologię w trójmieście. Z tym że zdaję sobie sprawę, że mi żadna neonatologia nie pomoże na tym etapie. Gdyby doszło do najgorszego to nawet się nie będzie nazywało poród tylmo poronienie... Leże w związku z tym na ginekologii (nie na patologii ciąży)

reklama
Fuson - strasznie mi przykro, wyobrazam sobie, ze przechodzisz teraz bardzo ciężkie chwile. Wszystkie tu będziemy trzymać kciuki za Was.
Nie znam takiej historii przy blizniakach. Wiec nie wiem co by było 'jakby co'. Oby nie trzeba było sie o tym przekonać. Rownież słyszałam o dziewczynach, które długo leżały z saczacymi sie wodami, wody sie odtwarzaja, jesli wszystko inne gra, to mozna tak doczekać bezpiecznego terminu. Trzymaj sie mocno i nie stresuj dodatkowo lekarzami, czasami trafi sie ktos bez empatii i dodatkowo dobije, nic sie na to nie poradzi.

Fusun - myśl pozytywnie. To jest teraz najważniejsze. Nic nie możesz zrobić. W tej chwili już nie od Ciebie zależy jak dalej los się potoczy. Dawaj nam znać na bieżąco, jak wygląda sytuacja. Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło.

Anulfka - dobrze, ze Twoje maluchy dobre wieści dzis dla Ciebie miały, a tym samym Ty dla nas :-) Cos mi sie wydaje, ze teraz to juz tylko dobre wieści od Was bedą :-)

Rila nie jesteś sama. U mnie dziewczynki są już od jakiegoś miesiąca główkami w dół i niedawno pisałam, że przy badaniu ginekologicznym lekarka powiedziała, że czuje główkę jednej z dziewczynek więc jest bardzo nisko:-).
Anulfka silne masz maluchy. Prosimy częściej o takie dobre wiadomości:tak:.
Fusun strasznie mi przykro z powodu komplikacji:-(, niestety ja również nie słyszałam o takim przypadku. Mam jednak nadzieję, że sytuacja jest do opanowania i wszystko będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki.

Fusun- wiem że wody można uzupełniać tylko nie wiem czy w ciąży bliźniaczej jest taka możliwość, ktoś Ci coś o tym mówił? Jak byłam w szpitalu to obok w sali była dziewczyna która była w takiej sytuacji i coś na to radzili tylko to właśnie była ciąża pojedyncza.

Kamilasze- chyba z kg to Cie dogonie bo przybieram i przybieram:)

Emilek- z jednej str to faktycznie ta twoja dieta musi byc wykanczajaca ale sa dobre strony bo nie przybierasz tyle co my wszystkozercy;)

Anulfka- super wiesci. Ladny prezent dostalas od synka:) corcia tez dzielna!

Fusun- w zyciu o takim czyms nie slyszalam. Powiedzieli Ci wogole co moglo byc przyczyna takiej sytuacji? Wody nie odchodza od tak.
Trzymam kciuki zeby sie wszystko wyjasnilo.

Fusun przykre wiadomości, również nie pomogę, nie słyszałam o takim przypadku, spytaj lekarzy jakie są rokowania, miejmy nadzieję że dobrze to się skończy

Fuson - w necie jest mnóstwo optymistycznych historii, sprawdziłam na szybko. Dziewczyny nawet kilkanaście tygodni leżą z mała ilością wód czy saczeniem. Czasami można uzupełniać wody. Grunt by nie wdala sie infekcja.
Te historie pokazują, ze nic nie jest przesadzone i jeszcze może być dobrze, albo bardzo dobrze!
A powodów jest mnóstwo, czasem nawet lekarze nie potrafią określić mimo najróżniejszych badań.
Trzymam kciuki!

reklama
Anulfka- oby kazdy dzien przynosil równie dobre wiesci :tak:

Fusun- niestety, ja nie slyszalam o takich przypadkach. Trzymam kciuki, aby sie wszystko bylo dobrze. Moze wyslij partnera/ meza do lekarza osobiscie, aby zapytal jakie maja plany, bo z doswiadczenia wiem, ze najlepiej taka droga mozna dostac informacje.

U nas ok, w poniedzialek mam wizyte w szpitalu, mam nadzieje, ze zrobia mi scan- 2gi i zobacze czy roznica w wadze sie nie powiekszyla, no i czy chlopczyk nadal ulozony posladkowo. Chcialabym tez poruszyc kwestie cesarki, ale nie wiem czy bedzie z kim, bo nie jestem pewna czy bede sie widziec z lekarzem podczas tej wizyty czy tylko z poloznymi.

Do góry