reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

jjka - Trzymajcie się! Myślami jestem z Wami, na pewno wszystko będzie dobrze!!.Jesteś w jakims dobrym szpitalu? Kiedyś pisałam o koleżance, która urodziła 1,4 kg malucha, i on własnie skończył rok i wszsystko u niego dobrze. A ona własnie miała termin na początek stycznia, a urodziła na początku listopada a rodziła na Madalińskiego.
Musi byś wszystko dobrze, dbaj o siebie i nie denerwuj się za bardzo (wiem, że to łatwo powiedzieć). Ja mocno trzymam kciuki

Celina zaraz dopisuję Twoją datę:
1.Justynia88229.listopad.13
2.Kasiamama30.grudzień.13 (24 grudnia)
3.Aneszka812.styczeń.14 (30 grudnia)
4.Jjka5.styczeń.14
5.Karmelova7.styczeń.14
6.Napierajka8.styczeń.14 (20 grudnia)
7.Effcia12311.styczeń.14
8.Hannah342.luty.14
9.Katherine_mag26.luty.14
10.Maya1215.marzec.14
11.Milla7615.marzec.14
12.Julianna20.marzec.14
13.Marczitka25.marzec.14
14.Misiarska2.kwiecień.14 (30 marca)
15.Gabi00423.kwiecień.14
16.KasiaZG30.kwiecień.14
17.Nanka4.maj.14
18.Nana7ma10.maj.14
19.Paulinka_uk10.maj.14
20.KPe00715.maj.14
21.Adb715.maj.14
22.Anulfka20.maj.14
23.Monika_8324.maj.14
24.Dolores3231.maj.14
25.Liskaaa14.czerwiec.14
26.Celina8618 czerwiec. 14
27.Edytka8424 czerwiec. 14

reklama
jjka
trzmam kciuki aby wszystko jakoś się ułożyło &&&& najważniejsze że jesteś w szpitalu i już podają sterydy teraz każda doba dla maluchów jest ważna. do momentu aż wody nie pójdą jest dobrze. Odzywaj się jak się czujesz !!

a dziś mój mąż odebrał wypis (dopiero) i okazało się że mam antybiotyk dopochwowy!!!! :szok: bo wynik posiewu przyszedł po moim wypisie i nikt nie raczył mnie o tym powiadomić! a co jak bym za 2 tyg wypis odebrała :no: i takim oto sposobem leki będę miała zrobione dopiero na wt!! czyli tydzień od diagnozy- tak ciężko było pielęgniarce zadzwonić :dry: a co najciekawsze na wypisie nie ma słowa o wyniku posiewu i o tym dla czego mam brać ten lek - wiec nawet nie wiem co mi wyhodowano :baffled:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny trzymajcie się jak najdłużej :) Justynia pewnie czas Ci się dłuży, ale to normalne. Teraz miło wspominam okres ciąży, chodziłam wyspana,dużo czasu dla siebie,chociaż teraz z moimi dziewczynami nie mam na co narzekać ,bo są na prawde grzeczne.
GORĄCO WAS WSZYSTKIE POZDRAWIAM:-)

Justynia to jest cala prawda o naszej sluzbie zdrowia. Zero dobrej woli, robia to co musza i nic wiecej. Ale zeby zapombiec o tak waznej rzeczy to dla mnie nie do wyobrazenia.

jjka trzymam mocno kciuki abyś jak najdłużej wytrwała w trójpaku &&&&

Justynia postaraj się posłuchać męża ;-) no mi się nie udało, bo on chciał na połowę października, ale bobasy sobie wybrały 1go :-D

Milia gratulacje parki :-)

Julianna piękny brzuszek!

piękna lista nam się zrobiła! pozdrawiam wszystkie bliźniakowe mamusie!

flis12053 dłuży to mało powiedziane, czuję sie jak na bombie zegarowej - a teraz od wczoraj tak sobie myślę że to mógł nie być czop śluzowy tylko wydzielina od infekcji :baffled: eh...., gotadoa wizja 18.11 może być przyjęłam ją do wiadomości, ale wczoraj dzwoniłam do mojego gin. jak dostałam tą tajemniczą receptę, przeczytałam mu zalecenia z wypisu a on do mnie że nie będziemy mnie hospitalizować przed cc jak by nic się nie działo tylko czekamy do KOŃCA!! Aż się bałam co znaczy dla niego do końca - 40tc :szok:?? W wt. mam wizytę może będzie mi kazał odstawić leki rozkurczowe, to sądzę że max 2 dni i porodówka bo czasem mnie skurczę na lekach biorą a co dopiero bez.

Cześć dziewczyny, goście mnie nawiedzili więc nie miałam czasu przez 2 dni poczytać co u was.
jjka, trzymam mocno kciuki za waszą trójeczkę, mam nadzieję że leki zadziałają i maluszki poczekają jeszcze. Jesteśmy w tym samym wieku ciążowym, a ja chciałabym jeszcze ze 3 tyg chociaż wytrzymać.
Justynia, zależy jaka bakteria lub grzyb ci wyszło z posiewu. Jeśli są to paciorkowce z grupy B (Streptococcus), to stosuje się tylko profilaktykę okoloporodową (dostajesz antybiotyki w szpitalu), jeśli grzyby (np Candida) to można wziąć globulki dopochwowe wcześniej. A jaki antybiotyk ci zapisali?

Dostalam globulki dopchwowe robione na zamówienie w aptece a augumentinem. Moja cora miała ten antybiotyk na angine hehe ale w płynie. A co mi wychodowali właśnie nie wiem bo wypis był gotowy 2 dni przed wynikiem posiewu i nie ma w nim ani słowa o samym wyniku ani leku. telefonicznie mi nic nie chcą powiedzieć a jechać nie mam sił no chyba ze juz bym tam została.

Ostatnia edycja:
Justynia augmentin to amoksycylina+kwas klawulonowy co sugeruje zakażenienie jakimś paciorkowcem. Leczy się w zasadzie tylko paciorkowce z grupy A i B bo one są najgroźniejsze. A kobietom pod koniec ciąży robi się posiew w kierunku GBS (paciorkowce beta-hemolizujące z grupy B np. Streptococcus agalactiae) bo są groźne dla dziecka i matki podczas porodu. Augmentin stosuje się też przy anginie i innych zakażeniach bo ma dość szerokie spektrum działania.

reklama
Napierajka
wymaz na GBS wyszedł negatywny, a wymaz na GBS-a miałam pobierany dzień przed pobraniem wymazy na posiew tzn. w czw., a równo z wymazem na posiew trafił na bakteriologie tzn. w sob. (w pt. bakteriologi nie pracowała bo 1.11). Jednym słowem coś tam jest eh... choć w poprzedniej ciąży pomimo GBS-a nie byłam leczona przed ani po porodzie. Dostałam tylko antybiotyk do porodu aby małej nie zarazić.

Do góry