reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dopiero co wróciłam z wizyty. Szyjka krótka, ale mam leżeć w domu ,a za dwa tygodnie już na szpital bezwzględnie.:confused2:
Dziewczyny ważą równo po 2200g. Czyli przez dwa tygodnie przybrały po 0,5 kg. :)

reklama
gotadora, piękna waga dzieciaczków, flis też ładnie. Za tydzień, dwa będą mieć super wagę!
Ja w 1 dniu 25 tc miałam wagę chłopaków po ok. 860 g, ale po brzuszku widzę że rosną bardzo szybko. W tali przybywa mi 2-3 cm tygodniowo.
jjka odstawiłaś pączki, jak tam twój cukier? Robiłaś dodatkowe badania?

Na dobrym sprzęcie tak. Ja poznałem core właśnie w 12tc. Niestety z bliźniakami czekalam do 16tc bo prenatalne miałam w poradni genetycznej na NFZ i pani dr. Czasu nie miała :-/ więc postanowiłem odwiedzić tego samego lekarza co w poprzedniej ciąży.

KPe007 ja właśnie na badaniu prenatalnym w 12tc poznałam płeć dziewczynek :-) A na 100% lekarka potwierdziła mi na usg połówkowym w 20tc. Z tym, że ja oba te badania miałam robione prywatnie, na bardzo dobrym sprzęcie.

Dziewczyny piękne wagi Waszych maluszków. I kto tu mówi, że bliźniaki nie mogą pięknie i równo rosnąć :) Trzymam kciuki za wszystkie bliźniacze brzuszki!!!

Mnie też na usg genetycznym teoretycznie lekarka podała płeć, ale mówiła żeby się jeszcze nie nastawiać na 100%, z tym że, myślę, że to musi być dobry sprzęt i dobry lekarz ;-)

Popieram. Lekarz, który robił mi USG w 13 tyg. dobrze określił płeć dzieciaków, którą potem potwierdził na połówkowym. Jednak mój lekarz prowadzący, który miał słabszy sprzęt w 16 tyg stwierdził że to jeszcze za wcześnie

no i jestem po wizycie
dziewczynka 1470
chłopiec 1420
wizyta za 3 tyg,utrzymaną mam no-spe 3 x dziennie, i skopolan w czopkach doraźnie. szyjka ok - rozwarcia brak :-) no i obydwoje są ułożone główkowo :sorry: wiec SN wraca do łask

gotadora
i co Twój doktorek dziś powiedział??

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry