reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczynki:) Ja w piątek byłam na wizycie. U chłopców wszystko w porzadku, ważą po ok 730 - 740g, rozwijają się bardzo równo i nie widac nic niepokojącego, szyjka długa :-) Mam skierowanie na krzywą cukrową i przeciwciała (czynnik RH), bo mamy z mężem niezgodność grup krwi.
Napierajka mnie tez boli kręgosłup, od paru dni az mi ciężko chodzic, czy zmieniac pozycje. Lekarz powiedzial, ze to moze byc ucisk na jakis nerw i ze jak nie przejdzie, to mozna pomyslec o zabiegach, lekkich masazach albo basenie. Z żebrami mam takie samo odczucie jak Ty, do tego jedno dziecie ciagle mnie po nich kopie ;)

reklama
hej dziewczyny :) wracam po chwilowej nieobecności :) W sobotę byłam na wizycie u lekarza i wypatrzył dwóch chłopaków :)
Jaka była waga waszych dzieciaczków w 24 tc?

Ostatnia edycja:
Jok, Effcia gratuluję zdrowych chłopaków :) Moje dziewczynki były mierzone na połówkowym w 20tc i miały wtedy 332 i 363g i teraz w 25tc i mają prawie 900g :)

Aha Effcia... "koloruję" Cię na naszej liście na niebiesko :)

1.Gotadora23.październik.13 (09 października)
2.Rachel22324.październik.13
3.Flis1205315.listopad.13
4.Justynia88229.listopad.13
5.Paolka29.listopad.13
6.Kasiamama30.grudzień.13 (28 grudnia)
7.Aneszka812.styczeń.14 (30 grudnia)
8.Jjka5.styczeń.14
9.Jok6.styczeń.14
10.Karmelova7.styczeń.14
11.Napierajka8.styczeń.14 (20 grudnia)
12.Effcia123
11.styczeń.14
13.Hannah342.luty.14
14.Maya1215.marzec.14
15.Julianna20.marzec.14
16.Misiarska2.kwiecień.14 (30 marca)
17.Nanka4.maj.14
18.Nana7ma10.maj.14
19.Paulinka_uk10.maj.14
20.KPe00715.maj.14

Przestaje was czytać moje maluchy przy waszych blado wypadają :wściekła/y: młody miał 970g ostatniego dnia 27 tc,zobaczymy ile będą miały jutro :)

[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]Flis12053[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]jak po wizycie?? Twoje maluch miały ostatnio 1700 a byłaś tak zaawansowana jak jak ja jutro ... eh... a ja liczę na 1400 :) [/FONT]

Ostatnia edycja:
Justynia nic nie wiem jeszcze, jutro powinnam się dowiedzieć coś więcej, bo mój dr przyjdzie, a tak miałam badanie szyjki - ma 8mm, badanie na samolocie i usg i ledwo żyje. Wyszła spora różnica w wadze na usg, więc ja myślę,że trzeba to uśrednić i dać dzieciom po ok. 2500 , bo wyszło: mały 2285 +/- 334 i mała 2732 +/- 399 , a tydzień temu miały po ok. 2100

reklama
Do góry