reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Julianna*
jak są jednoowodniwe jedno-kosmówkowe na 100% są jednojajowe
jak są jednoowodniowe dwu-kosmówkowe na 100% są jednojajowe
a jak są dwuowodniowe dwu-kosmówkowe to nie wiadomo :) chyba że są różnych połci to są dwujajowe na 100%
Ciąża bliźniacza – Wikipedia, wolna encyklopedia
o tak na marginesie w nazewnictwie dzieci dwujajowe to nie bliźniaki tylko dwojaczki hehe

jok
a co do ruchów ja jak byłam na USG w 27tc czułam ruchy tylko z prawej strony i sie martwiłam o 2 dziecko :sorry: a na USG okazało się że obydwoje lezą po prawej stronie brzucha a po lewej są worki i łożyska hehe jedno leżało pod drugim :) wiec nie ma co się przejmować na zapas.

multimama2
oj wysoko postawiłaś poprzeczkę, wysoko. Choć mój mąż orzekł że do 37tc wytrzymam minimum :D ja tego nie widzę ale zobaczymy.

gotadora
waga jak najbardziej ładna :) ważne że rosną a pewnie już badać nie będą za często by nie rozwijać akcji :)

a ja w końcu zmierzyłam się w pasie i ... mam 108 !!!:szok:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Tak patrze na liste i ja już 4, ale to zleciało. Staram się leżeć jak najwiecej. :-) Dziewczyny wiercą sie w moim brzuchu:-D Czekam do wizyty, ale pewnie po tej już pójde do szpitala, bo ostatnio z szyjki to już mi nie wiele zostało..:-(Mój cel to 35 tydzień jak narazie, oby dłużej. Pozdrawiam Wszystkie :*

Ja dziewczyny wizytę mam za tydzień w poniedziałek, ale jakoś tak się jej boję. Czasami mam takie wrażenie, że jednego nie zobaczę....
A kiedy poczułyście pierwsze ruchy maluchów? Ciekawa jestem, czy jest to taki sam czas jak przy ciąży pojedynczej...

Hej dziewczyny!
Ja poczułam pierwsze ruchy w 18 tc, ale przy kolejnych ciążach na pewno czuje się je wcześniej, zwłaszcza przy ciąży mnogiej.
Wczoraj miałam wizytę u lekarza, moja szyjka ma się dobrze, maluszki też, maja już po ok. 860 g. Lekarz kolejny raz potwierdził, że 2 chłopców. A co do ruchów, to jak się je czuje zależy jak są dzieci ułożone, więc jeśli czuje się jednego bardziej a drugiego mniej, to nie znaczy, że on się mniej rusza. U mnie się poodwracały od ostatniego USG i są w pozycji 69.

reklama
Napierajka
waga super :)!!! chłopaki duże mój miał nie cały 1 kg pod koniec 27tc :)

Ineska_uk
melduj sie!! jak w szpitalu?? jak morale?? no i jak się czujesz przed wielkim dniem.

misiarska
A co do USG to u mnie było odwrotnie - w 5tc na USG było jedno :cool: postanowiliśmy nikomu nie mówić do kolejnego USG w 9tc, pojechaliśmy na USG a lekarz mnie bada i bada .. ja załamana na fotelu że tętna nie ma, że maluch za mały a gin że 2, mój M był w gabinecie obok ale słyszał rozmowę, jak wyszłam z badania tylko się śmialiśmy... a na kolejne USG w 12 tc bałam się pójść aby 3 nie wyszła :sorry: jak tak co USG kolejne wychodzi... hehe

Do góry