reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Natalie - ja podchodzę do usg jak Lilonka. Mnie cały czas mówili, że Pawcio taki okazały, a Tadzio mniejszy, że pewnie będzie mniejszy, a po porodzie okazało się, że Pawcio jest mniejszy, ale żaden z nich nie kwalifikował się na jakąś chudzinę.

Bibiana - ja nie wiem, gdzie Ty tam bliźniaki pomieściłaś...

reklama
Polka na obchodzie dowiedziałam sie tylko ze "jest duża rozbieżność i ze obserwować ruchy" i tyle :/
Az zazdroszczę ze juz po jestes :p dzieciaczki super!

Lilonka ja juz bym chciała zeby mi zmniejszali leki. Skurcze i tak wychodzą a takie przeciąganie wszystkiego na sile jest bez sensu:/ bynajmniej ja tak uważam. Małe widze tez mało miejsca juz maja i jak sie rozpychaja to masakra jak boli :/

u mnie nie wychodziła bardzo duża różnica, ale u mojego lekarza zawsze była mala, a nagle w szpitalu że Dominiś 2400 a Tomuś ok 3 kg, może nawet więcej, a urodzili się 2400 i 2650 więc tak jak dziewczyny piszą ja bym temu usg nie wierzyła do końca, a leżałam z dziewczyną która była tak samo jak ja w ciąży(chodzi mi o tc) i mówili jej że mała 2 ty nic nie rośnie i w tym samym dniu mieliśmy cc(jej córa nawet 2 kg na usg nie ważyła) a urodziła sie 2450 a tylko dziewczyne nastraszyli....

Miss dziś ogladałam zdjęcia z sis i też się zastanawiałam gdzie ja te maluszki pochowałam w brzuchu, niby lekarze ze szpitala powiedzieli, że mogą mieć przez to przykurcze mięśni itp, bo milei bardzo malutko miejsca w brzuchu, ale póki co jest ok i mam nadzieje, że tak będzie.

Dziewczyny, ja mam małe pytanie jako ta niewprawiona ;-) Czy każda z Was musi lub musiała leżeć przy końcówce? I zazwyczaj do którego tygodnia nosi się bliźniaki? Bo u mnie z leżeniem może być troszkę ciężko, biorąc pod uwagę, że mam w domu dwójkę maluchów...

Misiarksa - ja nie lezalam pojechalam do szpitala jak mi wody odeszly. Jesli ciaz rozwija sie prawidlowo i nic nie dolega tobie i maluszka to nie trzeba lezec w szpitalu tylko sie czeka w domu. Chyba ze masz umuwiony termin cesarki. Glowa do gory. Ciaz blizniacza nie oznacza ze musisz lezec w szpitalu.
A c do ktorego tygodnia nosi sie blizniaki to nie ma odpowiedzi. Jest duze prawdopodobieństwo ze urodza sie wcześniej ale znam przypadki ze dziewczyny dotrwaly do konca. Mnie sie akurat nie udalo i chlopaki soe urodzili w 34tyg.

misiarska
podobno jak pierwsza ciąże i to w dodatku bliźniacza to szybciej, a jak już rodziłaś to większe prawdopodobieństwo donoszenia :) na razie z tego co patrzę na forum to się zgadza :) choć wiadomo nie w 100%.

a u mnie na szczęście od pt mniej skurczy uff... jeszcze 2 dni i wizyta :) jak doproszę się mojego M też dodam fotę choć w porównaniu z brzuchem Bibiana (20 dni przed porodem) to mam większy :szok: ale co tam ...

Taaa daaaaaaam, oto ja i mój wielki brzuch;-)

Wczoraj miałam badanie połówkowe i chłopaki wazą po 450g., wszystko jest w porządku. Pomimo częstego spinania macicy ,szyjka jest nadal dluga i zamknięta. Ale mam zwiększyć dawkę magnezu i wrocic do no spy.
DSC_0019.jpg

Załączniki

• DSC_0019.jpg
    DSC_0019.jpg
    8,4 KB · Wyświetleń: 61
Jjka wcale nie taki wielki:tak: a waga chłopaków bardzo ładna.

Misiarska to zależy, u każdego jest inaczej, mi nie dawali duzych szans że donoszę ciążę, straszyli, że dwudziesty któryś tydzień, pomimo skracającej się szyjki wytrzymaliśmy do 36 tc, no prawie do 37....pewnie i dłużej bym ponosiła, ale chłopaczkom tętna bardzo skakały i lekarze nie chcieli już mnie lekami faszerować i postanowili mnie rozwiązać....

reklama
jjka ja miałam nieco mniejszy brzuch przed ciążą po zjedzeniu bigosu :-D

We wtorek mam wizytę, ciekawe ile moje bąble ważą. Przy Was to ja mam brzuch gigant. Może się skuszę na jakąś fotkę.

Ostatnia edycja:
Do góry