reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

flis ja mam ustalony termin cc na 37+2 z reguly ustalaja na ok 38tc. choc zna przypadek ze przyszla dziewczyna na cc a oni do niej ze jak maluchy jeszcze siedza to poczekaja z cc do 40tc (oczywiscie lezac w szpitalu), dziewczyna tak sie wkurzyla ze 2 dni pozniej miala skorcze i odeszly jej wody i robili cc ;)

reklama
No właśnie jak to powinno być z tym terminem cc, ja już zgłupiałam. Na ostatniej wizycie (we wtorek) mój lekarz powiedział mi, że po następnej wizycie za 3 tygodnie mam się szykowałć do szpitala. To będzie skończone 33tc. Ale jak nic nie będzie mi się działo to mam tam mimo wszystko leżeć miesiąc do cesarki w 37tc?? A potem jeszcze po porodzie z dziećmi z tydzień, czy dwa? To chyba przesada tak wcześnie się do szpitala kłaść, dostane tam takiej depresji, że nie będę się nadawała do niczego potem :crazy:

rachel pogadaj z lekarzem bo to bez sensu tyle lezec, tym bardziej jesli z szyjka bedzie wszystko oki. poza tym lezec to mozna w domu ;)
ja ide w 36tc do szpitala na jakies badania i pozniej zjawiam sie 10.09 z rana na cc o ile dotrwam ;)

Rachel ja też poszłam do szpitala na kontrolny pobyt - ktg przez 3 dni, usg i standardowa obserwacja. W czwartek byłam na wizycie i wszystko było ok, w piątek zgłosiłam się do szpitala (akurat tak wyszło ze zwolnieniem), a w poniedziałek 2 cm rozwarcia. No i już zostałam w szpitalu - tak sobie myślę, chociaż teraz to gdybanie, że gdyby nie ten kontrolny pobyt, to maluchy by wylazły w 34 tygodniu. A tak dostaliśmy sterydy na płuca, leki na podtrzymanie, zaliczyliśmy jeden falstart ze skurczmi :-) no i jak odeszły wody byliśmy na miejscu. Ja mam do szpitala 60 km, więc lepiej mi było tam leżeć. Ale wiadomo, że jak któraś ma małe dziecko to woli być w domku.

cześć dziewczyny :-)

ja mam za tydzień wizytę i mam wielką nadzieje,że dr jeszcze mnie do szpitala nie pośle, ma się zastanowić nad drugą dawką sterydów, no a ja się obawiam,że wtdy mie zostawią tam na dłużej. A ja tak bym chciała w domu zostać, mąż może w końcu dojedzie i chciałabym choć trochę pobyć w ciąży przy nim...

Gotadora termin mam teoretycznie na 15 marca, ale miałam rozregulowany cykl więc jest to termin z usg:( we wtorek kolejne, wiec zobaczymy:)
multimama jak mieszkalam w UK dawałam Aptamil, moj synek sma nie za bardzo tolerował;) ale co dziecko to inny gust ;) teraz w PL corci daje Bebiko i najtansze a najbardziej jej smakuje;)

gotadora, nie beda Cie trzymac jak nie beda musieli, badz dobrej mysli :-), a maz dojedzie i bedziecie razem na dlugo przed porodem, jezeli okolo 7 tygodni to dlugo? trzymaj sie i nie podlamuj sie, bedzie dobrze

Ineska dziękuje :-) wszystko zależy od tej mojej szyjki, jak się nie zmieni to dr pozwoli mi w domku być. Cukry też mi dobrze wychodzą, ciśnienie też ... więc tylko ta szyjka może sprawić kłopot

a poniżej nasza aktualna lista :-)

1. Husky
10. wrzesień CC
2. Ver7601
29.wrzesień.13
3. Ineska uk
04.październik. 13 ( 18.09.13 CC )
4. Nnatalie04
05.październik. 13 ( 21 września )
5. Gotadora
23.padziernik. 13 ( 09 października )
6. Raczel
24.październik. 13
7. Flis
15.listopad. 13
8 Justynia
29.listopad. 13 ( 8.grudzień.13)
9. Paolka
29.listopad. 13
10. Kasiamama
30.grudzień. 13
11.Nik_i

12. Jjka
5. styczeń. 14
13. Jok
6.styczeń. 14
14. Karmelova
7.styczeń.14
15. Napierajka
8. styczeń.14
16.Maya12
15.marca.14

wiecie co? moim marzeniem jest dostac sterydy i spac spokojnie.... :-D
ehh 24 dni do cc zobaczymy co to bedzie.
ale od kilku dni amelcie czuje w kanale rodnym nisko jak nigdy i czuje tam falowanie i bulgotanie wiec zastanawiam sie jak jeszcze dlugo bede w trojpaku
do tego brzuch mam caly czas kwadratowy, a przy skorczu jeszcze bardziej ;o

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry