reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ineska nie dowiem sie raczej niestety narazie.... wg nich to zwykle swedzenie w ciazy ktore jest normalne :no: ale jak mi do pn nie przejdzie to midwife ma mnie wyslac na powtorke testow z krwii wiec cos mi tu nie gra ze kaza mi je powtorzyc....

co do karmienia, to mamy ambitny plan przyzwyczajac male do smoczka i butelki, czyli mam zamiar dopajac woda czy herbatka (w rozsadnych ilosciach) i jesli to mozliwe to odciagac i mrozic lub odciagac gdy maz bedzie akurat by on mogl karmic jedna butla a ja druga piersia. mam dobry laktator i cichy wiec mam nadzieje sie uda....
tym samym po ok 6/8 mz chcialabym przejsc na calkowite odciaganie by pozniej nie miec problemu z wiaszacymi dwiema dwulatkami przy cycku :-D
ale co wyjdzie zmoich planow? zweryfikuja to moje dzieciaczki ;p

reklama
Husky wspolczuje tego swedzenia,oby to tylko chwilowe bylo i dziwne podejscie ze jak sie nic nie zmieni to masz powtorzyc badania. Moja siostra mieszka w uk i mowi ze jak jest chora i pojdzie do lekarza to co by jej nie dolegalo paracetamol karza brac i tyle.

Lilonka Twoje smerfy rosna jak na drozdzach. Ja cieszylam sie bardzo jak corcie pierwsza karmilam cyckiem.jak wrocilam do pracy po pol roku to laktacja siadla i jeszcze
pociagnelam 2 mce ale moja nie miala problemow z butla. Teraz Wojtus ma problem z cyckiem.
Bibiana moj tez potrafil na butli wisiec 40 min a teraz jest lepiej bo potrafi zjesc 60 ml a za troche jeszcze 30 ml bo glodny jest:-) zeby jeszcze cycka chwycil to w ogole byloby super.
Witam nowe mamusie,lista nabrala solidnych rozmiarow:-) i prawidlowo,gotadora Ty juz prawie 3 z przodu,wow jak ten czas zapiernicza.
Pozdrawiam Was wszystkie i trzymajcie sie w trojpaku jak najdluzej

Polka :-) ja już mam od środy trójkę :-)

wiesz, nie zawsze kazą tam brać paracetamol ;-) raz mi się zdarzyło,że moja dr wysłała mnie do kwiaciarni :-D po aloes, ale na prawdę pomogło ( miałam bardzo poparzony palec)

życzę Ci, aby Wojtuś polubił mamusi cyca i karmienie nie było takie czasochłonne

pozdrawiam :-)

mnie jak ostatnio swedzial dekolt i to zglosilam u doc, to zrobili mi badanie krwi i kazali mi brac ten piriton(co o nim wczesniej pisalam dla husky) w tabletkach, a wczoraj jak przegielam z kawami i mi serce telepalo do 3 w nocy i nie moglam spac, to wzielam piriton, a pozniej doczytalam, ze on jest takze lekko uspokajajacy i usypiajacy. Nie zawsze daja paracetamol. Rok temu mialam jakas infekcje drog moczowych i dostalam antybiotyk bez niczego, a nawet tramal na bol.

Widzę że coraz wiecej nas tu.:-)

DZiewczyny tłuką mi się po całym brzuchu.:tak:
Ciągle mam to zgrubienie poniżej brzucha i boli mnie jak chodze. Byłam wczoraj na przychodni to ginekolog powiedział żę nie wie co to jest. Dzwoniłam do swojej doktorki , powiedziała żę jak bedzie bardzo bolało to żeby iść na izbe przyjeć....eh...już sama nie wiem co robić.......:crazy:

Flis mam nadzieje,że to nic groźnego i że szybko się wyjaśni i nie będzie boleć. Najlepiej idź do swojego lekarza, a takim lekarzom w przychodni nie ufam... w ciąży zaszłam tylko raz tu do miejscowej przychodni, źle się czułam, bo dzień wcześniej się zdenerwowałam i dodatkowo się martwiłam jak dzidzie, więc poszłam,aby sprawdzili czy wszystko dobrze, bo wizytę u mojego dr miałam za tydzień. I pani doktor zrobiła mi usg, takie "byle jakie", no ale zobaczyła maluchy że są całe i zdrowe i dojrzała "coś". Chciała mnie do szpitala słać, bo nigdy w życiu czegoś takiego nie widziała, a leczy już 30 lat!. No to się zdenerwowałam oczywiście. Za tydzień powiedziałam memu dr,że zaszłam do przychodni i że "coś" mam w brzuchu, pokazałam zdjęcie. Mój dr zrobił usg i się okazało,że to torbiel. No więc nie rozumiem jak dr z 30 letnim "doświadczeniem" pierwszy raz widziała torbiel... no chyba,że u mnie w miasteczku i okolicach żadna kobieta nie miała czegoś takiego, no niesamowite poprostu.

to tak jak ja wtedy tydzień musiałam czekać ... oby Cię tylko nie bolało. I oby to nie było nic poważnego za co bardzo trzymam kciuki. Mnie wtedy ta torbiel bolała, a ja myślałam,że mnie boli od kręgosłupa ... ale przeszło, torbiel mam cały czas, ale nie dokucza mi na szczęście. Tylko brzuch z lewej strony mam ciut większy, martwiłam się też, czy nie będzie przeszkadzać dzieciom, ale dr powiedział,że to one ją wypchną i zajmą tyle miejsca w brzuchu ile im potrzeba. Sorry,że się rozpisałam o mnie, ale oczywiście czasem się martwie z tego powodu.

reklama
Do góry