reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

husky, wiekszosc body mam na krotki, a do kiddicare najlepiej podjechac, bo na stronie nie maja tego w przecenie co w sklepie, u nas w morrisonie przecena sprzatnieta cala, a w kiddicare wszystko dostepne. Teraz wlasnie musze dokupic bluzeczki na dlugi rekaw i spodnie(takie polspiochy)

daj znac co po lekarzu, czy stwierdzili cholestaze.

najpierw cesarke sama wymusilam, ale po ostatnim usg, gdy okazalo sie sie, ze chlopiec jest duzo wiekszy od dziewczynki, a jest jako twin 2, to ze wskazania mam cesarke, zeby nie bylo komplikacji

Ostatnia edycja:
reklama
ja bluzeczek duzo nie mam ale dlatego ze mam body na dlugi rekaw a najbardziej bedac w domu lubie zestawy body + getry lub body + polspiochy (polspiochy kupowalam w pl bo tutaj bez zestawu chyba ciezko dostac??) bo jak dziecko uleje wystarczy przebrac body. kolezanka ubierala body, bluzeczka i spiochy i szybko zrezygnowala jak za kazdym ulaniem wszystko szlo do prania ;)

ja tez troche wymusilam CC bo bardzo nie chcialam rodzic dwojki naturalnie ( u mnie w rodzinie ciezkie dlugie porody, wszyskie dzieci wypychane lub kleszczowo bo mamy male narzady, plus pekniecia wewnetrzne macicy itd zamiast samej szyjki.... do tego nie chcialam rodzic jednego naturalnie a drugiego np przez cc lub by drugie bylo niedotlenione...
teraz najprawdopodobniej bym i tak miala cc bo pierwsza ulozona glowkowo ale druga posladkowo i to tak ze ma nogi pod broda wiec w obwodzie jest dwa razy wieksza bo brzuszek plus nogi. I w 28tc zapisali mnie na cc na 37+2
dam znac po lekarzu ;)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny
smile.gif

Jestem już po usg połówkowym i WSZYSTKO w jak najlepszym porządku
smile.gif
Potwierdziły się słowa Pani doktor z usg z 12tc i będziemy mieli dwie dziewczynki!!! Jestem przeszczęśliwa!
wub.gif
A dodatkowo Pani doktor uspokoiła mnie, że maleństwa wcale nie są ułożone tak nisko i wszystko jest w porządku. Powiedziała, że teraz najważniejszy jest mój spokój fizyczny i psychiczny
smile.gif

kasiamama super ze na usg wszystko oki ;)
gratuluje coreczek :-D:-D:-D
jedno czy dwu owodniowe i kosmowkowe sa (jestem nowa na forum ;-))
wiesz ile male waza?

ver7601
ja nospe biorę na razie doraźnie, w poprzedniej ciąży stawiał mi się brzuch od 28tc i brałam 3x1 lub 3x2 dziennie + luteinę.
Ineska_uk
jak by u nas były takie ceny chyba bym musiała sobie szafę dokupić bo na 100% bym się nie powstrzymała, u nas na lupie body na dostawie 6 zł :no: jakiś koszmar, na wagę trochę taniej wychodzi..a nowe szkoda gadać.

A ja mam takie marzenie ale 50 były moim maluchom za małe :) ja mam:
50- 4 czapki,12 pajaców, 1 pół pajac, 10 par skarpetek, 4 pary spodni, 4 bluzki, 15 kaftaników, 13 body kr, 10 body dł
56- 2x kombinezon, 6 czapek, 6 x rajstopy, 5 pajaców (muszę dokupić), 5 pół-pajac, 3 dresy, 2 ubranka mikołaja :-D, 6 spodni, 15 bluzek+kaftaniki,16 body
ja mam popakowane ciuszki w woreczki np. wszystkie body razem , naklejoną kartę ile jest - jak dokupuje dopisuje, i rozmiary w oddzielnych kartonach. hmm chyba mi brakuje pracy :baffled: bo najchętniej to bym posiedziała nad jaką baza w exelu hehe
a no i jeszcze nie odzyskałam ciuchów po córce i tych których pożyczyłam w maju przyjaciółce do wcześniaka (a miałam już dla mich pokupowane)...

Ostatnia edycja:
reklama
justynia, oj lubilam na lumpy chodzic, oj lubilam, ale tutaj to nie lumpy te charity, zupelnie cos innego, pozdrawiam.
Juz chyba nic nie potrzebuje, dokupilam dzisiaj pajace i do 3 miesiaca PASS!!! :)

Do góry