reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

husky, wiekszosc body mam na krotki, a do kiddicare najlepiej podjechac, bo na stronie nie maja tego w przecenie co w sklepie, u nas w morrisonie przecena sprzatnieta cala, a w kiddicare wszystko dostepne. Teraz wlasnie musze dokupic bluzeczki na dlugi rekaw i spodnie(takie polspiochy)

daj znac co po lekarzu, czy stwierdzili cholestaze.

najpierw cesarke sama wymusilam, ale po ostatnim usg, gdy okazalo sie sie, ze chlopiec jest duzo wiekszy od dziewczynki, a jest jako twin 2, to ze wskazania mam cesarke, zeby nie bylo komplikacji

Ostatnia edycja:
reklama
ja bluzeczek duzo nie mam ale dlatego ze mam body na dlugi rekaw a najbardziej bedac w domu lubie zestawy body + getry lub body + polspiochy (polspiochy kupowalam w pl bo tutaj bez zestawu chyba ciezko dostac??) bo jak dziecko uleje wystarczy przebrac body. kolezanka ubierala body, bluzeczka i spiochy i szybko zrezygnowala jak za kazdym ulaniem wszystko szlo do prania ;)

ja tez troche wymusilam CC bo bardzo nie chcialam rodzic dwojki naturalnie ( u mnie w rodzinie ciezkie dlugie porody, wszyskie dzieci wypychane lub kleszczowo bo mamy male narzady, plus pekniecia wewnetrzne macicy itd zamiast samej szyjki.... do tego nie chcialam rodzic jednego naturalnie a drugiego np przez cc lub by drugie bylo niedotlenione...
teraz najprawdopodobniej bym i tak miala cc bo pierwsza ulozona glowkowo ale druga posladkowo i to tak ze ma nogi pod broda wiec w obwodzie jest dwa razy wieksza bo brzuszek plus nogi. I w 28tc zapisali mnie na cc na 37+2
dam znac po lekarzu ;)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny
smile.gif

Jestem już po usg połówkowym i WSZYSTKO w jak najlepszym porządku
smile.gif
Potwierdziły się słowa Pani doktor z usg z 12tc i będziemy mieli dwie dziewczynki!!! Jestem przeszczęśliwa!
wub.gif
A dodatkowo Pani doktor uspokoiła mnie, że maleństwa wcale nie są ułożone tak nisko i wszystko jest w porządku. Powiedziała, że teraz najważniejszy jest mój spokój fizyczny i psychiczny
smile.gif

kasiamama super ze na usg wszystko oki ;)
gratuluje coreczek :-D:-D:-D
jedno czy dwu owodniowe i kosmowkowe sa (jestem nowa na forum ;-))
wiesz ile male waza?

ver7601
ja nospe biorę na razie doraźnie, w poprzedniej ciąży stawiał mi się brzuch od 28tc i brałam 3x1 lub 3x2 dziennie + luteinę.
Ineska_uk
jak by u nas były takie ceny chyba bym musiała sobie szafę dokupić bo na 100% bym się nie powstrzymała, u nas na lupie body na dostawie 6 zł :no: jakiś koszmar, na wagę trochę taniej wychodzi..a nowe szkoda gadać.

A ja mam takie marzenie ale 50 były moim maluchom za małe :) ja mam:
50- 4 czapki,12 pajaców, 1 pół pajac, 10 par skarpetek, 4 pary spodni, 4 bluzki, 15 kaftaników, 13 body kr, 10 body dł
56- 2x kombinezon, 6 czapek, 6 x rajstopy, 5 pajaców (muszę dokupić), 5 pół-pajac, 3 dresy, 2 ubranka mikołaja :-D, 6 spodni, 15 bluzek+kaftaniki,16 body
ja mam popakowane ciuszki w woreczki np. wszystkie body razem , naklejoną kartę ile jest - jak dokupuje dopisuje, i rozmiary w oddzielnych kartonach. hmm chyba mi brakuje pracy :baffled: bo najchętniej to bym posiedziała nad jaką baza w exelu hehe
a no i jeszcze nie odzyskałam ciuchów po córce i tych których pożyczyłam w maju przyjaciółce do wcześniaka (a miałam już dla mich pokupowane)...

Ostatnia edycja:
reklama
justynia, oj lubilam na lumpy chodzic, oj lubilam, ale tutaj to nie lumpy te charity, zupelnie cos innego, pozdrawiam.
Juz chyba nic nie potrzebuje, dokupilam dzisiaj pajace i do 3 miesiaca PASS!!! :)

Do góry