reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

multimama2
mam nadzieję że to nie depresja u Ciebie :blink: tylko zwykłe zmęczenie :tak: ja mam maluchy w brzuchu a wieczorami zdarza mi sie popłakać, lub najpierw skrzyczeć męża że są plamy w kuchni na podłodze i talerza po objedzie nie schował a potem się popłakać że się sama ogolić nie mogę :crazy: co ma jedno do drugiego nie wiem- ale wieczorami każdy powód do płaczu jest dobry. Ja staram się teraz przygotować jak najwięcej... choć czym więcej chce tym z dnia na dzień mniej mogę, i powoli obowiązki domowe +mała stają się problemem a co dopiero przygotowania na maluchy. Pamiętaj ze z tyg na tydz. maluchy będą większe a starszak mądrzejszy :-D ja tak się pocieszam. a ostatni wyczyn mojej małej to wejście ponad metr na drabinę w 30 s. - wiec wiem o czym mówisz że trzeba mieć oczy dookoła głowy

Tigla121
pierwszy poród miałam w miejskim wiece zdaję sobie sprawę
jak tam jest :) a co do ciuszków są fatalne :baffled: i jak maluszek jest mały to i za duże, przyjaciółka urodziła w czerwcu wcześniaka co prawda 2,7kg :-D ale w 62 pływał a nic mniejszego nie mieli hehe ale ja nie planuje brać swoich jak będę w szpitalu nikt mi tego na bieżąco w domu nie popierze a jak bym miała mieć cc to wrócę po 4 dniach a w domu pranie czeka i nic czystego do obrania :szok:

reklama
Witaj Kasiu :-)

ja kupowałam w UK ale bez wysyłki do PL, bo mój mąż po prostu mi dowozi co kupowałam. Akurat trafiłaś tak,że mój m nareszcie do mnie zjeżdża, więc nie mogę Ci zaproponować aby do nas wysłali, aby się przypadkiem nie minęli z przesyłką. Na ebayu sprzedawcy zazwyczaj piszą,czy wysyłają za granicę, myślę że nie ma z tym kłopotu.

Kasiu napisz jaki masz termin, to będę mogła Cię dopisać do naszej listy.

Dolorez zbliża się Twój dzień, a właściwie Wasz Wielki Dzień - trzymam kciuki &&&&

jok
co do wyprawki ja jestem w gorącej wodzie kompana i już mam 90% rzeczy a zaczęłam jak dowiedziałam sie że jestem w ciąży, aby finansowo nawet na raty to sobie porozkładać. No i gotadora ma racje, potem z brzuchem nie wiadomo jak będzie z zdrowiem, bo nawet jak by z brzuchem było na 100% ok to i tak waga i brzuch robią swoje że sie odechciewa wszystkiego - nawet biegania po sklepach :-p

Dolorez

no tak jeszcze chwila :) trzymam kciuki &&&& chyba że juz po :-p oby nie - pochwal się kochana jak sie czujesz??

aaa... i nadal nie wystawiłam tych fotelików do zoom-a z adapterami 2 szt.- 300zł + kurier 25zł jak by ktoś był zainteresowany :)

Ostatnia edycja:
Gotadora bardzo dziękuję za odpowiedź :) Mam nadzieję, że jakoś uda mi się przekonać do wysyłki do Polski, bo nie ukrywam, że bardzo mi zależy;-) Termin mam na 30 grudnia i mam nadzieję, że jak najdłużej będę się trzymała w trójpaku :-). Już mam założony pessar z powodu skracającej się szyjki a na ostatniej wizycie w poniedziałek lekarz stwierdził, że jedna dzidzia jest dosyć nisko ułożona i mam się oszczędzać i dużo wypoczywać. Zobaczymy co powie lekarka na usg połówkowym. Czekam z niecierpliwością.

P.S. Przerosło mnie wstawienie sygnatury z informacją o tygodniu ciąży. Tzn. mam już skopiowany adres URL z sygnaturą, ale jakoś się nie pojawia... nie wiem co robię nie tak:confused:

Zenia to u mnie też tak że jeden to większy głodomor, Dominik mimo że mniejszy to częściej chce jeść, a Tomuś jak tylko dam mu cyca to troszke pociągnie i śpi, od wczoraj częściej dostawiam ich do piersi bo widzę, że mają więcej sił, ale najgorsze jest to, że nie wiem ile z niej zjedzą :crazy: Dominik to się przynajmniej upomni o butle,a Tomuś już nie....

Zenia najważniejsze, że dobrze się u nas skończyło....choć ja bardzo się o nich boję :-(
Powiedz mi Twoi chłopcy też mają potówki? u nas masakra z nimi :baffled:

A kiedy idziesz z nimi na kontrolne usg główki? czy byłaś już?

Mi jescze mówili że Dominik ma torbielka na bioderku, ale na wypisie nie ma słowa o tym:baffled::baffled::baffled::baffled:

potówki ma jeden, ale tylko kilka, ubieram ich w same bodziaki z krótkim rękawem i przykrywam pieluchą tetrową bo masakrycznie gorąco no i nie wychodzimy przed 18 z domu
A kontrolne usg po miesiacu od badania mam zrobic
a co do tej listy wskazan to ja mam u 1szego 11 u drugiego 13 :-( i trzeba miec skierowania od pediatry

multimama moze masz babyblues? i pewnie przejdzie :tak: z tym brakiem apetytu to chyba normalne... tez sie zmuszam do jedzenia i biore witaminy te co w ciazy :)

witaj kasiamama w gronie trojpakow i rozpakowanych mam blizniat :), tak jak pisze gotadora, z ebay-em nie powinno byc problemu z wysylka do pl, bo placisz przez paypala.

a suwaczkiem tez mialam taki sam problem jak ty, dlugo mialam tylko link, bo nie wiedzialam o co kaman, gotadora Ci pomoze :)

dziewczyny jestem po wizycie u doc i mam wskazanie na cc!!! nie wymuszone :-), bo chlopiec bardzo urosl i jest drugi i boja sie zeby nie bylo powiklan. Ostatnim razem mialam bable ulozone glowkowo w dol, na usg chlopiec sie odwrocil glowa w gore, a teraz sa znowu glowkami w dol, ulozone poprzecznie. Nowrmalnie kreci sie jak kolowrotek, chyba niezle da mi popalic jak juz zobaczy swiatlo dzienne.

pozdrawiam Was kobietki i zycze zdrowia dla mam w trojpaku i rozpakowanych i dla babli

Ineska_uk no niestety sprzedający na ebay śpiworka, który mnie interesuje nie wysyła przedmiotów do Polski:no: Aukcja kończy się w poniedziałek, więc będę musiała zrobić wywiad wśród znajomych czy ktoś nie ma rodziny w UK, żeby tak można było podać ich adres a potem przesłać do Polski. Ehhh....

reklama
Śpiworek na razie kosztuje 0,99GBP a wysyłka 3,00GBP. Ja poluję już na drugi taki śpiworek baaardzo długo, więc jeśli z wysyłką do Polski wyszłoby mnie nawet 60/70zł to jednak się zdecyduję

Do góry