reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Zenia - piękne maluchy :) wierzę że szybko wrocicie do domu.

Lilonka - my juz w spacerowce od końca czerwca, po pierwsze dla jednego ciasno już było a po drugie ciekawi są świata :) a gondola jednak ich ograniczała. To ile już ważą i mierzą Twoje maluchy? Zagladalabym tu częściej ale dużo czasu spędzamy na wsi i tu z netem w komorce różnie bywa.

Rozpakowane mamusie - czy Wasze brzdace też wzbudzaja.taka sensację? Nie da się przejść ulica żeby nie być zaczepionym, o targu czy marketach nie wspomne... Miłe to.ale po kilkudziesiatej osobie zaczyna być męczące szczególnie że zagladaja do wózka, dotykają, glaszcza... Po takim maratonie przez miasto mam ochote.wyprowadzic się na wieś gdzie ludzi mniej więc i tych zaczepiajacych też mniej... Wszystko fajne ale nie w nadmiarze...

Hakima - u mnie to samo i 100 razy pytanie czy to dziewczynki czy chłopczyki. Ale to nic. Pojechałam do rodziców - a to miasteczko turystyczne i pełno tam Niemców. Oni to dopiero mieli sto pytań do, nawet o to czy karmię piersia ;-)
a maluchy ważą 6800 i 6600 :-) a wzrostowo to nie wiem, bo u mnie w przychodni nie mierzą. Na wizycie w poradni wcześniakowej 5 tygodni temu mieli 65 i 63 cm. A spacerówka rozkłada się na płasko? Kurczę nie pamiętam jak to było zamontowane. A jak adaptery do fotelików - używałaś? My dosłownie z 5 razy.

Hakima
o boże jestem jedną z tych zaczepnych bab :baffled: jak widzę bliźniaki w wózku a biedna mam nawiąże ze mną kontakt wzrokowy o wszystko wypytam :p a od kiedy wiem że będę miała bliźniaki to jak by więcej ich mijam na ulicy hehe choć nie powiem raz byłam na lumpie i jak pani usłyszała że będą bliźniaki podeszła do mnie pogadać bo miała roczne w domu :-)

A panie z pieszej 3 jakoś umilkły... za każdym razem jak się loguję szukam posta z wiadomością o rozpakowaniu hehe

Justynia - mam blixniakowych do tego nie wliczam bo to co innego, w końcu jedziemy na tym samym wózku :) i dla mnie to zawsze fajne jest :) ogólnie te komentarze byłby ok gdyby nie to że jest ich tyle a ją raczej do tych niesmialych należę. No i to glaskanie przez obcych...

Lilonka niezle ważą Twoje maluchy, i nadal tylko na piersi są? U nas ważą 6,7 i 8 kg. Taki był stan 2 tyg temu. A co do pomiarów to każda pielęgniarka robi to inaczej więc już zglupialam ile mają.

Lilonko spacecerowka rozklada się praktycznie na płasko a adaptery uzylismy może z 10 razy... Za każdym razem była to wizyta u lekarzy, ale nie powiem, dawało nam to pewną swobodę w poruszaniu się i przejście kawałka z parkingu nie było uciążliwe.

reklama
Do góry