reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny! Z Lenka od wczoraj w domku jestesmy. Wojtus do srody ma antybiotyk i potem sie okaze.
Mam pytanie do doswiadczonych juz mamus czy Wasze to tez takie leniuszki byly jesli chodzi o jedzonko. Lene musze budzic na karmienie a jak ja przystawiam do cycka to troche pociagnie i zasypia i dlatego sciagam jej i daje z butli. Ile tak jednorazowo na ten czas taki szkrab powinien wypic? Czy wy tez takie brzuchy mialyscie po porodzie?bo ja wygladam jakbym w 5 mcu byla:-) mam nadzieje ze to jeszcze troche zejdzie:-)

Bibiana ,Multimama trzymam kciuki za jutrzejszy dzien :-)

reklama
Polka w takim razie trzymamy kciuki za Wojtusia oby szybko do Was dolaczyl. Co do brzucha to się nie przejmuj z dnia na dzień będzie Ci go ubywac, choć taki flak to mam do teraz ale nie widac go pod ubraniem zbytnio. Co do karmienia to moje oba maluchy też odnowę były i mielismy zalecenie od lekarza żeby karmić co 3 h tyle że ją karmilam mm i moim z butli. Ile wypijali trudno powiedziec. Bo to rosl z tygodnia na tydzien. W domu wypijali od 40... Ale tak jak pisałam to się zwiekszalo. Jeden jak był jeszcze głodny to nie pozwalał skończyć karmienia :) a drugi - no cóż jadł mniej a i tak ladnie przybieral. Kontroluj wagę co kilka dni to będziesz widziała czy przybiera czy nie. Powodzenia :)

Polka w takim razie trzymamy kciuki za Wojtusia oby szybko do Was dolaczyl. Co do brzucha to się nie przejmuj z dnia na dzień będzie Ci go ubywac, choć taki flak to mam do teraz ale nie widac go pod ubraniem zbytnio. Co do karmienia to moje oba maluchy też odnowę były i mielismy zalecenie od lekarza żeby karmić co 3 h tyle że ją karmilam mm i moim z butli. Ile wypijali trudno powiedziec. Bo to rosl z tygodnia na tydzien. W domu wypijali od 40... Ale tak jak pisałam to się zwiekszalo. Jeden jak był jeszcze głodny to nie pozwalał skończyć karmienia :) a drugi - no cóż jadł mniej a i tak ladnie przybieral. Kontroluj wagę co kilka dni to będziesz widziała czy przybiera czy nie. Powodzenia :)

Justynia - mam blixniakowych do tego nie wliczam bo to co innego, w końcu jedziemy na tym samym wózku :) i dla mnie to zawsze fajne jest :) ogólnie te komentarze byłby ok gdyby nie to że jest ich tyle a ją raczej do tych niesmialych należę. No i to glaskanie przez obcych...

Lilonka niezle ważą Twoje maluchy, i nadal tylko na piersi są? U nas ważą 6,7 i 8 kg. Taki był stan 2 tyg temu. A co do pomiarów to każda pielęgniarka robi to inaczej więc już zglupialam ile mają.

na cycu cały czas :-) a dziś to nawet na podwójnym :-D masakryczne te upały.
Kto to widział żeby o 22 było 29 stopni:szok:

A mozecie mi polecic jakas wage do wazenia maluchow chyba ze wiecie o kims kto chetnie swoja sprzeda,moja kuchenna jest zdecydowanie za mala.

Lilonka szacun naprawde ze dajesz rade z cycowaniem:-) ja jak na razie mecze sie ze sciaganiem:-)

Polka - my ważymy na normalnej - z dzieciami na rękch i potem odejmujemy swoją wagę:-) ściągaj mleczko ściągaj i przystawiaj Lenkę jak najwięcej. A i duuużo zdrówka dla Wojtusia, żeby szybko wyszedł do domku:tak:
Ja jak ja, ale Pikka kiedyś pisała, że jeszcze karmi - to dopiero jest coś :-D

Cześć dziewczyny!wpadłam się pożegnać bo jutro rano uciekam na spotkanie z moimi maluszkami.Trzymajcie za nas mocno kciuki bo się boję jak nie wiem co:szok:jak już będę po wszystkim to dam znać dziewczynom bo mam numery.

reklama
Multimama2, ja juz myslalam, ze jestes dzisiaj juz po porodzie, caly dzien cisza!!!
oczywiscie, ze bede caly dzien myslala o Tobie i Bibianie

ale ty sie nie zegnaj, zle to brzmi,

Multimama2, do zobaczenia na forum z maluszkami przy cycu i szybkiego rozwiazania :-)

Do góry