reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

A taka cisza była, wszystkie dzielnie się trzymały, a jak jedna się rozpakowała to pociągnęła następne:-D.

Gloriane i Polka ogromne gratulacje !! Dla szczęśliwych tatusiów również.
Życzę Wam cierpliwości, braku kolek i dużo radości z opieki nad bąblami.
O bólu po porodzie szybko zapomnicie:tak:

Bibiana
nie stresuj się, myśl pozytywnie-jeszcze trochę i dołączysz do bliźniaczych mam, w końcu tak długo na to czekałaś :-). Powodzenia!!

Lilonka ale ty masz klopsiki-nasze dzieciaki różnią się tylko dwoma tygodniami, ale Twoje smoki wyraźnie przodują w wadze-moje mają teraz ok 5.3-ale nie wyglądają na malutkie (i z tego co obserwuję jak rosną nie będą identyczne-całe szczęście). Przeżyłam w tą niedzielę chrzciny (uff). Jak dostanę jakieś zdjęcia to wkleję-dziewczynki wyglądały jak małe bezy:-) Tak je matka w sukienki wystroiła:-D.

Dziewczyny, która jest w ciąży jednojajowej jedno owodniowej jedno kosmówkowej ??

Justynia w jakim szpitalu zamierzasz rodzić ? Jesteś z Bydzi, czy z okolic ? Znasz może jakiegoś dobrego chirurga dziecięcego (może być prywatny) ??

Co do zdrowia naszych szkrabów to było za dobrze : żadnych kolek, przeziębień, super znosiły szczepienia. No właśnie mamy ogromne zmartwienie. U jednej z dziewczynek wymacaliśmy guza. Byliśmy już u lekarza teraz czekamy na usg z dopplerem. Niby nie ma cech złośliwości, bo nie boli. Raczej czeka nas operacja. Ech, za dobrze było..

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!jestem,jestem i dzielnie się trzymam:-)Bibiana trzymam kciuki i melduj się na bieżąco.Dzisiaj ledwo chodzę po wczorajszym spacerze,wyszliśmy i deszcz nas złapał i baaaardzo szybko wracaliśmy do domu jakieś 3km w sumie a dzisiaj normalnie ruszać się nie mogę.Myślałam,że z tego wszystkiego w nocy mnie weźmie ale jak widać twarda sztuka ze mnie:-D

Multimama naprawdę twarda z Ciebie sztuka ;-)

Tigla przykro słyszeć,że maluszek ma guza, ale nie martw się, na pewno nie jest to nic groźnego za co bardzo bardzo trzymam kciuki &&&&&

Jjka ja bardzo szybko czułam ruchy moich skarbów, pomimo tego iż to moje pierwsze skarbki. I nie martw się tym co dr mówi, przeciesz każda ciąża jest inna i nie można wszystkich podciągnąć pod jedną kreskę - na pewno osiągniesz wymarzony tydzień :tak:

GRaTULUJE nowym mamusiom :) Cudowne Maluszki :) Życzę duużo sił i cierpliwości :)

Dopiero co moje chłopaki były takie małe...a już obaj ponad 4kg ważą :) rosną strasznie szybko...czas jak leci - już na szczepienie się umówiliśmy na przyszły tydzień...ani się obejrzę a 18tki będą robili :-D

Tigla - trzymam kciuki żeby to nie było nic groźnego... Na pewno wszystko będzie OK! &&&
Multimama2 - no kochana trzymasz się bardzo dzielnie - widać Maluszkom w brzusiu jest wyjątkowo dobrze :) WYśpij się na zapas!!!! :)

Jika, ja mam 2 łożyska na tylnej ścianie i jeszcze nic nie czuje. To moja pierwsza ciąża. A te twoje maluszki to chyba 150 i 180 g mają? Nie martw się terminem porodu jakoś dotrwamy do 37 tc, mamy tu dobry przykład forumowych mam :-).
Ja wczoraj przypadkiem i okazyjnie kupiłam wyprawkę dla maluszków, strasznie się z tego cieszę. Słodkie są te małe ciuszki:-D.
Wyjeżdżam dzisiaj na kilka dni i nie wiem czy będę mieć dostęp do netu, więc jakby co to trzymam mocno kciuki za poniedziałkowe rozwiązania - oby wszystko poszło milo, łatwo i przyjemnie he, he. I oczywiście zdrowia dla maluszków.

dziewczyny ja tak na szybko. Leze na porodowce bo na patologi brak miejsc. Skurcze mi wychodza i dostalam magnez na uspokojenie ich. Pierwsza dawka sterydow za nami. Lekarze mowia ze chyba poniedziałek cc.

reklama
Do góry