reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Multimama nie chciałam Was straszyć :zawstydzona/y: ledwo oczy otworzyłam i koleżanka zadzwoniła, a ja nawet nie pomyslałam, żeby Wam tu napisać...

A jak tam z Twoim czopem? coś dalej się dzieje?

reklama
Gloriane i Polka - cudowne, śliczne dzieciaczki!!! GRATULACJE. Teraz tylko zdrówka i szybko dochodźcie do siebie.
Multimama, ty chyba rekord chcesz pobić he, he. Trzymaj się dzielnie już niedługo i ty utulisz maluszki.

Gloriane - gratuluje wspaniałych chłopaków :-) Maluchy jak z obrazka
Polka - śliczności maleńkie.
Jakoś teraz patrząc na moje wielgachne Smerfy nie mogę uwierzyć że też były takie maleńkie :-) po wczorajszym szczepieniu Zuza 6800, a Maciek 6600. Za to noc była wesoła. Chyba druga albo trzecia od początku. Całe szczęście.
Bibiana - kciuki zaciśnięte i czekamy na wieści szpitalne :-)
Multimama - a Ty jak tam? Bijesz rekordy dalej?

Gloriane, gratulacje. Chlopaki fajne, no i duże. Już nie pamiętam, w którym ty tygodniu rodzilaś?

Napierajka- u mnie jeden ma dokladnie takie wiek jak wykazuje termin z OM, a drugi jest większy o tydzien. Ale babka mi mówila, ze badania są zawsze obarczone blędem pomiaru więc wszystko jest ok- jeden 1500g, drugi 1800g. Ja ruchów nie czuje i moja gin mi woczraj mowila, ze powinnam pozno czuc, bo mm lozyska z przodu. Podobno laski, ktore mają lozysko z tylu ulozone, szybciej odczuwają ruchy, u mnie obstawia 20-21tc. Szyjka u mnie tez dluga, jakos ok 42mm, wiec wszystko jest ok. Ale i tak się wczoraj trochę zmarwilam. Powiedzialam babce, ze ja sobie przyjęłam za punkt honoru, ze dotrwam do 37tc a o na do mnie, ze na to są małe szanse. Pacjentki, kore są w pierwszej ciązy i to blizniaczej rodzą u niej w 35-36tc. Malo zna przypadkow, zeby się udalo do 37tc przy pierwszej ciązy. No i trochę się zmarwilam, ale z drugiej strony, przeciez nie mam na to zadnego wplywu, roznie moze byc. A chyba nawet 35tc to nie jest jakis straszny.

reklama
Gloriane
Gratulacje!! super maluchy dobrze że zdrowe i waga też ładna :)

Polka
śliczności :happy: a wy już w domku??

Bibianna
powodzenia &&&&

jjka
:szok: chyba 150g i 180 ?? hehe ja w [pierwszej ciąży czułam ruchy pod koniec 5m-c w połowie 6m-c , a teraz szybciej o wiele, podobno tak jest że w kolejnych ciążach szybciej się je czuje. I z tym pierwszym bądź kolejnym porodem też słyszałam od gin. że macica jest silniejsza i bliźniaki u mam co już rodziły w brzuchu dłużnej goszczą. mój cel I to 33tc :)

multimama2
puk-puk?? melduj się :) chyba że już rozpakowana :p

a co do mnie to te upały mnie wykończą, przez 3 najbliższe dni z domu nie wychodzę! w głowie mi się kreci, nogi mnie bolą - jakiś dramat
:eek: a to dopiero 22tc:baffled: co będzie potem ... nie chce myśleć. w poprzedniej ciąży ostatnie 3 m-c prawie z domu nie wychodziłam że brzuch mi się stawiał od mrozu a teraz upal mnie w domu trzyma ... jak nie urok to...

Ostatnia edycja:
Do góry