reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Mrówka witaj :tak:

Multimama, Zenia meldować się :-) mam nadzieję że Wy w szpitalu :sorry2:?

Dziewczyny ale jestem przymulona, czuję tak mega zmęczenie, że szok :szok: mogłabym cały czas spać i spać:tak:
Dziś kupiłam naklejki do pokoiku dzieci i musze poprzyklejać, ale nie chce mi się :zawstydzona/y: mam lenia niesamowitego :-D

reklama
Taaa szpital :dry: powoli wpadam w depresje :-( i chyba na prawdę jak M wstanie kiedyś w końcu łaskawie (zapewne dopiero koło 17) to pojadę do szpitala... albo prywatnie do jakiegoś gina co leci tylko na kase zeby mi wymyślił i wypisał skierowanie na CC :dry: jeszcze do tego jak pomyśle że ostanie usg miałam w 33tc czyli miesiąc temu i nie wiem nic kompletnie to dopiero mam ochotę jakoś "działać"

Witajcie kochane ciężaróweczki! Mnie od kilku dni boli w okolicach jajników, czasami dość mocno, mam nadzieję że to tylko więzadła się naciągają. siedzę na L4 więc wypoczywam dużo. Wizytę mam 23 lipca, może w końcu dowiem się jak pleć maluszków. No i zmieniam lekarza bo u nas w klinice z zasady nie prowadzi się ciąż, więc jak lekarz wyprowadzi na prostą po in vitro to trzeba szukać sobie lekarza.
Pogoda się poprawia więc mam nadzieję, że moje mulenie trochę odpuści. Czy u Was też mdłości były zależne od pogody?
Mrówka witaj w gronie dubeltówek fajnie, że już na końcówce i masz zaplanowane cc. W jakim szpitalu rodzisz?

Mi ginekolożka powiedziała, że bóle takie w okolicach jajników to normalka- rozciąga się wszystko.
Co do mulenia, ehh ja niestety nadal miewam i jedyne co mi trochę pomaga to herbata z imbirem. A na bóle głowy krótkie spacerki.

gotadora relanium na skurcze dostałam. Nie ma wpływu na dzieciaczki bo one cały czas czuje ze wariuja, tyle ze ja jestem ospala jak cholipa:/ ale narazie wole to relanium bo pomaga niż przejść na fenoterol.

zenia no to faktycznie męża wymeczylas:) moj wyjechał na ostatni miesiąc do UK więc przynajmniej nie kusi mnie tak rzucić sie na niego;) haha bo to juz tyle celibatu ze zaczynam czuć sie jak dziewica :)
Zenia a Ty Chodzisz prywatnie czy na NFZ? Ja właśnie przy wizycie bliżej porodu zapytam sie co z moja cesarka bo jedna mała mam ułożoną poprzecznie więc juz ostatnio mi lekarka powiedziała ze sn nie wchodzi w grę...

Co do boli podbrzusza to tak jak mówią dziewczyny to sa wiazadla które sie naciągaja i maja prawo boleć i to juz do końca.

Witajcie - nie nadrobię już tych wszystkich zaległości...nie ma szans nawet :/
Ile się tu dzieje/zmienia!!
Zenia!!!!! Ty już rodzić będziesz??? Kiedy to zleciało?!
Bibiana - Ty też już masz taki ładny suwaczek!!!! OMG!! Jak ten czas leci!!
Dziewczyny - trzymam za Was kciuki &&&&&

Ja nie narzekam na nadmiar czasu.... Choć moje skarby nie powiem - są grzeczniutkie i kochane - to mimo to ciągle czasu brakuje. Mąż do pracy chodzi - sama z chłopcami zostałam. Jak usną to pranie, sprzątanie ,gotowanie, spacerek...i czas ucieka.
Po ciąży już nie mam żadnych kilogramów - nawet ważę o 2 kg mniej niż przed ciążą. Ale jeszcze brzuszka mam troszkę...no ale jest jeszcze czas żeby zniknął :) Blizna po cc też ładnie wygląda, choć pobolewa brzuch czasami :/ Szczególnie jak ponoszę za dużo ciężarów (np wózek!!!)
Dzisiaj kończą 4 tygodnie - jak ten czas leci....nawet nie wiem kiedy to zleciało słowo daję.... Widać jak szkraby szybko rosną i przybierają na wadze. Kolki nam dokuczają trochę wieczorami... Daję im kropelki i masujemy brzuszki - mam nadzieję że przejdzie im szybko. Karmię raz piersią raz mm - za mało mam mleka zeby wykarmić dwóch głodomorów. Ważne że dostają cokolwiek mleka z piersi...zawsze to trochę przeciwciał będą mieli ode mnie :)
To tak w telegraficznym skrócie :)

Pozdrawiam Was wszystkie, trzymam kciuki za pomyśle rozwiązania i jak najdłuższe suwaczki oczywiście :*

Cześć!ja też się melduję z domu a nie ze szpitala:-:)-(uparte te maluchy moje i zeni,najpierw bałam się żeby nie urodziły się za wcześnie a teraz jak na zmiłowanie czekam kiedy łaskawie zechcą wyjść:confused::confused:

Zenia ja ciągle obstawiałbym IP i rzekome skurcze, słabe ruchy itd!! Bidula:-(

Bibiana może to ciało podpowiada że to tuż tuż? :-)

Różyczka jak fajnie że wszystko ok u Ciebie:-) Akurat myślałam o Tobie ostatnio, bo coś tak kojarzę, że i Ty pod koniec miałaś problem z cholestazą?

A ja już po KTG i po wizycie, KTG super, zero skurczy, pessar siedzi wszystko super, mogę powoli wstawać z łóżka tylko... wszystko to do d... bo mam skierowanie do szpitala jednak i dziś mam się ewakuować, choć lekarz uważa ze po paru dniach mnie wypuszczą jak wyniki mi się polepszą...ech...

Gloriane - miałam cholestazę - i dlatego ciążę mi zakończyli w 36tc6d. Poza tym że ciężko było już - to nie miałam innych dolegliwości i mogłam jeszcze trochę Maluszki ponosić :) Ale tak zdecydowali lekarze.... Leki które dostawałam na cholestazę bardzo mi pomogły - a dolegliwości po porodzie odeszły jak ręką odjął :-)
Na Twoim miejscu bym nie liczyła że Cię ze szpitala wypuszczą jak już tam pójdziesz.... Tak mi się wydaje... Mogą Cię już do końca zatrzymać wiec lepiej spakuj wszystko :) Trzymam kciuki za Was &&&

reklama
Zenia, Multimama kurcze że te wasze szkraby takie uparciuchy :dry:

Gloriane ja się w ogóle dziwie, ze kazali Ci leżeć, ja po założeniu pessara robię wszystko, okna myłam, podłogi myłam, po remoncie sprzątałam i on nadal trzyma, choć jak to mój lekarz powiedział tylko on trzyma, gdybym go nie miała to bym urodziła....
W sumie już jesteś w takim tc, że oby przynajmniej tydzień wytrzymac i możesz rodzić, tak jak Różyczka pisze le[piej się już spakuj i dzieciaczki :tak: a my tu trzymamy za was kciuki &&&&&

Różyczka, ale i tak piękny miałaś tc jak na bliźniaki :tak: a my e-cioteczki czekamy na jakieś foteczki bąbelków :tak:

Do góry