reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Gloriana leże juz od tygodnia. Jedyne po co wstaje to do lodówki i do łazienki i tyle :/ wcześniej chyba do 19go tygodnia tez lezalam z tym ze mogłam sobie troche posiedzieć a teraz siedzieć tez nie bardzo:/
po suwaczku widzę ze w takim razie lezysz juz 10tyg... Juz duzo Ci nie zostało ;)

anika szkraby rosną :) to fajnie. Ja mam nadzieje ze mniejsza dogoni większa i urodza sie mniej wiecej podobnie wagowo.

polka ja tez trzymam kciuki zeby skurcze przestały dokuczac &&&&&& niech sobie idą sio i przyjdą w odpowiednim czasie!

A ja mam pytanie odnośnie lezaczkow: kupujecie jeden czy dwa?? Bo ja swojemu S tłumaczę ze dwa są bardziej przydatne a on troche kręci nosem :/

reklama
Anika super że dzieci tak szybko rosną :tak: a co do oduczania to na pewno lepiej teraz niż jak będą starsze, bo wtedy większy problem.

Gloriane wiadomo, ze zawsze lepiej od razu jechać, ale mieć świadomość , że to nie tak szybko postepuje...ja to do szpitala taka spanikowana jechałam, myslałam że w windzie urodze :-D a tu dopiero na drugi dzień urodziłam hehehe

Nnatalie ja kupuje dwa takie same, mój mąż też chciał tylko jeden :eek: ale ja postawiłam na swoim, zawsze wygodniej dzidzie położyć do leżaczka wtedy spokojnie mozna zająć się obiadkiem :tak:

a ja dziś po wizycie maluchy mają 173g i 187g równo rosną :)
cytologia grupa II ale u mnie to norma od zawsze tak mam ;/
szyjka ok rozwarcia brak – choć czuje cały czas ucisk ;/ kolejna wizyta za 2,5 tyg … i tak co 2 tyg :)

ja bujawki 2 będę miała,jedna juz w domu mam po córce a 2 (taką samą) na tablicy wypatrzyłam i może w weekend już będzie kupiona :)

bibiana no właśnie tak myśle o dwóch takich samych. Szukałam tego modelu co wybrałam innych kolorów ale nie znalazłam na Allegro. Jak coś bedą miały takie same to nic sie nie stanie. Najważniejsze ze ubierać ich tak samo nie bede, nawet pościele i rozki kupiłam inne:)

a czy jest tu ktoś z Poznania lub okolic i będzie rodzic na Polnej w Poznaniu lub juz któraś z was tam rodziła?

justynia moje do 22tyg rosly wmiare równo max 100g różnicy. A teraz na wizycie w zeszłym tygodniu jedna panna miała 800g a druga 550g :/ a lozyska maja dwa więc nie ma syndromu podkradania takiego typowego ale jedna chyba ostatnio obzartuszek si zrobila

Ostatnia edycja:
Gloriane ten fenoterol 3 razy dziennie a to drugie to raz. Juz zaczely mi sie trzasc rece hehe ale licze ze wszystko sie wyciszy.czy to mozliwe ze po sterydach mi sie tak zrobilo? Chociaz moze i wczesniej tez mialam jakies skurcze ale tego w ogole nie czulam i nie czuje bo myslalam ze to maluchy sie ruszaja:-)
Nnatalie ja tez mam jeden bujaczek po corci ale tez bede dokupywac drugi bo uwazam ze warto miec dwa

Hej :-) Skurcze BH mam już codziennie.. na razie no-spa pomaga w czwartek wizyta.. ciekawe co na to lekarka moja :dry:
multimama mamy tych samych rozmiarów chyba bebzony :-)
gloriane super zdjęcia :tak: do mnie też moja lekarka nie ma planów, skierowanie do szpitala dopiero w 39tc jak się wcześniej nic samo nie zacznie :dry: co do tych palców mam identycznie i szczerze nie mam pojęcia co to jest :eek: na początku myślałam, że to z przesilenia bo zaczęło się po praniu ręcznym... ale trzyma mnie już tyle czasu, że to na pewno nie przesilenie :-( także gloriane jak się dowiesz co to to daj mi znać
justynia jakbym nie miała pasa ciążowego to bym już od paru miesiecy po sklepach w ogóle nie chodziła :-) a dofinansowania na to nie ma raczej. Super, że na wizycie wszystko OK :)
Natalia gratulacje podwójnej ciązy! Witaj w Naszym gronie :-) leżaczki koniecznie dwa! Ja kupiłam dwa rożne, żeby dzieci miały zróżnicowanie i może nie znudziły się tak szybko

polka trzymaj sie w szpitalu

Polka ja biorę 5x1,po paru dniach trzesawka minie,spokojnie. Sterydy raczej nie mają wpływu na skurcze. Z kolejnej strony masz na liczniku już trójkę więc i jakiś sporadyczny skurcz bh ma prawo się pojawić! O ile nie wpływają one na szyjkę to wszystko gra.

Zenia :-) te foty piękne to gotadory chyba! Mój brzuszek jest znaaacznie większy ;-) jak waga u ciebie? U mnie wciąż rośnie, dziś mam już + 19 :-\ a wogole to z dnia na dzień przybywa mi dolegliwości, okropna zgaga, dramatyczny ból paluchów wieczorem,w nocy i rano,a dziś ból pleców,mimo leżenia...że e wspomnę o zaparciach,ech ;-) te palce to pomoc częsta przypadłość w ciąży :-( zenia, twój gin ma ambitne wobec ciebie plany 39 tc hoho!! :-D

reklama
Nnatalie ja tez dwa te same ttylko rózne kolory i tez nie zamierzam dzieci ubierać tak samo, w końcu każdy z nich to inna osoba.

Zenia w 39 tc :szok: oj to ja myslalam, ze mnie chce długo trzymać ale Ty :szok:

A ja czuję jak mi brzuch rośnie, ostatnio myslałam że mi skóra na brzuchu popęka, więc wkrótce i ja pochwalę się rozstępami :-D

Dziewczyny czy wy też macie już tak nisko brzuchy? ja nie wiem czy to wina ciężaru czy co, ale już jest nisko, a skurcze tez już coraz częściej mam, ale w szpoitalu powiedzieli, że nie są regularne i występuje np 1-2 na 30 min więc jest ok, praktycznie mam je od 22 tc tylko że teraz częściej, ale wiadomo że i poród się zbliża więc to normalne.

A teraz moje dzieci mają czkawkę, tzn póki co to jeden maluch ale temu przejdzie to drugi zaczyna hehe

Do góry