reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

NovaMama - a i Twoje chłopaki sporawe :-) do moich mają 3 tygodnie to jeszcze nadrobią ;-) U mnie też na cycu, mm podajemy tylko w podbramkowych sytuacjach.
A huśtawka z bright statrsa czasem życie ratuje i zdrowie psychiczne :-)
W gondole się jescze spokojnie mieszczą. Myślę że powinny wakacje przejeździć - u mnie to chyba w długość poszło - Zuza w 4 tygodnie urosła 6 cm i niektóre ubranka ubrałam raz czy 2. Z resztą Maciek urósł 5, więc niewiele mniej. Mam kilka par jeansów dla niego ale kiszą się na pòłce, bo gdzie w taki upał ubierać. Tak naprawdę mamy kilka rzeczy wygodnych do ubrania, a reszta leży i robi sztuczny tłok :-)

Witam nowe trójpaczki :-)

Tigla - kciukasy kochana za szybką i udaną operację :-)

reklama
Różyczka - gratulacje!!!!My od wczoraj już jesteśmyw domu:-):-):-):-) 40 dni plus 10 moje na patologi aż płakac mi się chce że to już po :-) karmimy się cycem i butelką (żeby nabierać ciałka) chlopaki narazie sa w jednym łóżeczku jak jeden płacze to drugi go słucha mam nadzieję że bedzie łatwiej :-)

Cześć wszystkim!A oto obiecane zdjęcie DSCN2552.jpgTrochę nie bardzo oddaje prawdziwy rozmiar ale jest:-)

Załączniki

• DSCN2552.jpg
    DSCN2552.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 56
gotadora ale brzuszek :) jak na 22t to pokaźny :tak:
multimama2 super brzuszek :)
a jeżeli chodzi o bujawki to ja polecam w 100% HUŚTAWKA-LEŻACZEK DELUXE 3W1 FISHER PRICE (1176662186) - Archiwum Allegro (trzeba na dół zjechać by aukcje zobaczyć), same się bujają ale jak dziecko podrośnie można zdjąć z ramy i używać jako bujaczka/ fotelika moja mała teraz ma 15m-c dalej w nim siedzi i książki ogląda/lale buja/pije soczek wiec super praktyczny... rok temu za nowy dałam coś koło 400zł ale naszukałam się :)

Ostatnia edycja:
Hop hop :-) melduję się dziś nieco mniej spocona i spuchnięta ;-)

Polka super że wszystko ok, 3 dni w szpitalu są jeszcze do przeżycia :-)

Bibiana ładny ten Twój wózeczek!! Jak temperatura u Ciebie? We wrocławiu chłodniej ale mi i tak duszno i gorąco :-\

Ja dziś po wizycie u gin i po ktg. Wszystko (tfu tfu) ok,pessar siedzi :-) pogadalam dziś z lekarzem o tym jaki e ma wobec mnie plany,stwierdził że strategia polega na czekaniu i tyle. Jak to u was wygląda? Czy lekarze planują skierować was wcześniej do szpitala? Ustalać datę cc? Mam mętlik w głowie.

Pozdrawiam :-)

Ostatnia edycja:
MAma super wieści!!!!!!! Bardzo się cieszę, ze już w domku :tak:

Multimama, Gotadora super brzucholki :tak:

Gloriane u nas tez chłodno, ale mimo tego nogi i tak puchną :-( ale nie aż tak bardzo jak przy tych upałach.....w niedziele to aż mnie bolały :-(

Super że u ciebie wszystko ok :tak: oby tak dalej, ja jutro ide do gina to sie dowiem jakie ma plany, ale jak tak rozmawialiśmy wcześniej to mówił, że 38 tc cc, ale tak z tydzień wcześniej do szpitala aby mnie już obserwowali i ustalili dokładny termin.

Ale ja coś czuje, że wcześniej mi wody odejdą, nie wiem może to mylne przeczucie....oby :tak:

Dziewczyny czy u Was tez pojawia się opuchlizna i ból stawów w palcach u rąk??:eek: Od kilku dni budziłam się z lekko opuchniętymi dłońmi a od wczoraj dodatkowo z mocnym bólem palców, zginanie ich jest tak bolesne że aż płakać mi się chce:-( Czy to może być zespół cieśni nadgarstka? Moja mama coś wspominała, że miała podobną dolegliwość w ciąży ale wciąż nie wiem jak sobie z tym radzić:-(

Bibiana, ja właśnie tak sobie to wyobrażam jeśli chodzi o poród. Chciałabym np w 37 tc zostać skierowana do szpitala i już. A mój lekarz powiedział wczoraj, że jak dotrzymam to w 37 tc ściągamy krążek i czekamy na akcje. A ja się strasznie boję, że np jak zacznie się akcja porodowa w domu to pójdzie tak szybko, że nie zdąża zrobić cc i będę musiała urodzić sn i coś złego się stanie:-( Wiem, że poród to nie kwestia 10 minut ale podobno też po pessarze akcja może pójść naprawdę szybko, tym bardziej, że rozwarcie to mam od 29 tc:eek:

Mój gin woli aby mi w szpitalu sciągneli pessar....bo mowi że to różnie bywa, może być tak, że będzie już rozwarcie, a może być tak, ze nic sie nie będzie działo, bo pessar może wszystko wstrzymać, u mnie niby też było rozwarcie :eek: ale czy było na pewno tego nikt nie wie :cool: ale tak czy owak pessar wszystko pozamykal na 4 spusty :-D w 22 tc jak leżałam w szpitalu to miałam rozwarcie wewnetrzne, ale po tygodniu leżenia wszystlko się pozamykało.

A daleko masz z gabinetu lekarza do szpitala?

reklama
Bibiana ho ho ho mój szpital jest na drugim końcu miasta. Czytałam o dziewczynach, które po ściągnięciu krążka miały już od razu np. ponad 5 cm rozwarcia:eek: i tego właśnie się boję. Chyba na kolejnej wizycie muszę z nim pogadać o tym:cool2:

Do góry