reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja mam mam już właściwie wszystko. Łóżeczka kupiłam dwa ale narazie planujemy upchać smyki w jednym u nas w sypialni, a drugie będzie sobie stało w pokoiku przygotowanym dla chłopaków.

W sumie brakuje mi jeszcze bujaczków i wózka. Zaopatrujecie się w takie cuda jak podgrzewacze i sterylizatory?

Przeraża mnie tylko pranie suszenie i prasowanie w wykonaniu mojego męża;-)

Zenia jaki masz wózek? Ja pod koniec czerwca zamierzam kupić ale ciągle się waham pomiędzy kilkoma:baffled:

Bibiana ja właśnie na ten trzeci bujaczek się zasadzam:)

Czu kojarzycie która z dziewczyn lub czy któraś z Was będzie rodzić we Wrocławiu??

Ostatnia edycja:
reklama
** K2 Plus Wózek dla bliźniąt ! HIT ! @NOWOŚĆ@ (3228064916) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. gloriane ja chyba ten kupuje, miałam kupić zooma, ale jednak wolę mieć dzieciaki na oku póki takie malusie bedą.

Ten 3 sliczny tylko zastanawia mnie czy te wibracje są takie jak w bujaczku bright stars? bo tam jak są wibracje to takie jakby dziecko lekko w rączkach bujać, a w tym nie wiem jakie są i nie umiem znaleźć....bo ja miałam wczesniej z fischer price i te wibracje to bardziej hałasowały niż kołysały dziecko i w ogóle z nich nie korzystałam....

a co do tych bajerów to ja nie mam, zastanawiam się nad podgrzewaczem, bo przy dwójce na pewnos się przyda jak bedę karmić piersią, można odciągnąć pokarm i zostawić męża z dziecmi....

Bibiana Kurcze, fajny ten wóżek i lekki i z tego co widzę ma szerokość 76 cm tylko?? A jakie foteliki do niego dokupujesz? Ja szukam czegoś 3 w 1 ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie:baffled:

hej, dzięki za przywitanie i słowa otuchy.
Oczywiście wszystko jest ok a moje glupie przeczucia to moge sobie wsadzic:-D
Obecuje sobie, ze już więcej nie będę panikować bez powodu. Dzieciaki rosną, mają po 2,5cm każde, serca walą jak dzwony i jeden to nawet wczoraj szkitkami ruszal:-)

W 12tc mam zrobić badania prenatalne. Moje pani dr zasugerowala tylko takie podstawowe, mowila, zeby darować sobie test PAPPA, bo przy bliźniakach nie wnosi to nic więcej niz normalne badanie USG z badaniem przeziernosci karkowej.

Jak to było u Was? Jakie badanie robiłyście?

jjka Super:) Paranojom powiedzmy papapa;-)

Ja również nie robiłam PAPPA, u mnie standardowo w ok 9 tc wszystkie badania morfologia, mocz, Kiła, Toxo, grupa krwi, HIV, cukier, USG na każdej wizycie, a to "duże" USG 1- w 13tc a na nim ocena przezierności karkowej idt, 2- w 22 tc, 3- czeka mnie właśnie w 30 tc.

Zatem...miłej ciąży:-)

Jjka super ze wszystko dobrze i ze babelki dobrze sie maja.to najwazniejsze:-) co do badan to usg tzw prenatalne mialam w 13tc i o sprawdzenie przyziernosci tam chodzilo,lekarka powiedziala ze zadnych niepokojacych rzeczy nie widzi wiec dalszych badan nie robilam i tez powiedziala ze moga byc one nie miarodajne i przy blizniakach sie nie sprawdza wiec dalam sobie spokoj, spokojnego przebiegu ciazy niech maluszki rosna zdrowo:-)

Dziewczyny co do wozka to my raczej tako jumpera duo uzywanego kupimy,mieszkamy w domku wiec to ze jest szerszy niz standardowe drzwi nie przeszkadza,a jak juz marcysiowa pisala kiedys bable maja zdecydowanie wiecej miejsca w gondolach niz w innych wozkach jeden obok drugiego.

zenia ja mam 2 łóżeczka ale naszykowane jedno bo na początek spróbuję żeby były w jednym.
ja tez w jednym na początek chce zeby byli :) ale zostawie mojemu M przygotowanie łóżeczka :-) a drugie musze jeszcze kupić

Bibiana niestety ci nie poradze bo nie widziałam takich leżaczków u nikogo :( Ja też mam dwa różne żeby sie tak szybko nie znudzili :-)
gloriane większość dziewczyn uważa podgrzewacze i sterylizatory za zbędne więc nie kupuje.
Wózek mam x-lander x-twin i mi się on baardzo podoba i jest super zwrotny multimama też sie na niego zdecydowała

reklama
Gloriane gdzieś kiedys wyczytałam że jest mozliwośc zamontowania fotelików, ale jeszcze wózka na żywo nie widziałam więc nie wiem, ale ja sobie chyba daruje 3w1, na początku bardzo mi zależało bo jest to wygodne jak sie jedzie na zakupy, ale uważam że jest to zbedne, wiele ludzi nie ma funkcji 3w1 i jest ok :tak: no i ta cena to za nowy wózek.....więc bardzo się napaliłam :tak:

Gloriane też myslałam, żeby kupić dwa różne....ale to się zobaczy :-)

Jjka dobrze że maluchy mają się ok, ja niestety robiłam pappa i bardzo żałuje bo wyniki wyszły tragiczne, a to się nijak miało do badania z usg tylko strachu sie najadłam, przepłakałam prawie wszystkie noce aż do kolejnego prenatalnego usg, tak więc odpuść sobie te badanie:tak:

Do góry