reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witam jestem w 20 tygodniu ciąży bliźniaczej i jestem tu nowa,za dwa tygodnie mam bad. Prenatalne i być może będę znała płeć obojga maleństw.mam kilka pytań,mam nadzieje że znajdę tu na nie odpowiedzi,
powiedzcie mi kiedy mogę spodziewać się konkretnych ruchów,wiem że w każdej ciąży jest inaczej,lekarz powiedział mi że już teraz,ale ja narazie cały czas czuje tylko plumkanie
pozdrawiam :-)

reklama
Witam jestem w 20 tygodniu ciąży bliźniaczej i jestem tu nowa,za dwa tygodnie mam bad. Prenatalne i być może będę znała płeć obojga maleństw.mam kilka pytań,mam nadzieje że znajdę tu na nie odpowiedzi,
powiedzcie mi kiedy mogę spodziewać się konkretnych ruchów,wiem że w każdej ciąży jest inaczej,lekarz powiedział mi że już teraz,ale ja narazie cały czas czuje tylko plumkanie
andzia2 witaj!!!! wszyscy chetnie ci tu pomoga dobrze trafilas, powiedzialabym najlepiej;) plumkanie to tez ruchy ;) kazda z nas odczuwa je inaczej i w innym terminie. ja np poczulam pierwsze lekkie kopniaczki w 18 tyg a plumkanie duzo duzo wczesniej, ale to dlatego ze strasznie chuda jestem

Witam nowe i "stare" forumki w trojpaku :-)
Posiedzialam troszke w PL i dobrze mi to zrobilo. Jedzonko mamy najlepsze, poza tym szykowala mi moje ulubione potrawy i... 7 kg na plusie od poczatku ciazy... Nie wiem czy to duzo czy nie, mnie wydaje sie strasznie duzo. Ile powinno sie przytyc przy blizniaczej?
Jeslio chodzi o ruchy to pierwsze wyczywalne od 16 tygodnia, teraz to juz niezle wierzgaja :-D... Moje usg polowkowe juz 24.02, nie moge sie doczekac, az znow zobacze moich chlopcow.
Gratulacje dla rozpakowanych i trzymam kciuki za mamuski w szpitalach :-).

Witaj andzia. Ja ruchy zaczelam czuc w 19tyg ale takie naprawde wyrazne to chyba po 30tyg dopiero.ogolnie moje malutkei zbytnio ruchliwe nie byly w brzuchu, pewnie dlatego ze dwojeczka nie ma tyle miejsca tam ale za to teraz nadrabiaja:-D

czesc dziewczynki, ja dzis pierwsza z rana , nie wyspana:-(moje niunie daly mi popalic, wczoraj tak rozrabialy caly dzien , ze na wieczór brzuch co chwile jak kamien, a w nocy to juz prawie regularne skurcze;( jadlam co sie dalo, zeby je uspokoic , fenus, nospa, magnez i powiedzmy, ze troszke puscilo. chce je potrzymac jeszcze poltora tygodnia chociaz. zreszta stwierdzilam, ze skoro nie boli tak, ze nie da sie wytrzymac to nigdzie nie jade bo spedze nocke na porodówce, naslucham sie i naogladam innych porodów i stresa zlapie przed swoim ;) teraz bede sciskac nogi, jeszcze tydzien, jeden jedyny i bede spokojniejsza.

Witajcie
Pauli samo życie, Ja co dwie godziny latałam na siku,zero spania, dzieciaki tez się napinały, normalnie już czasem mam dość, noce sa najgorsze, choć w dzień tez nie wiem gdzie znaleźć miejsce siedzieć źle, ile można leżeć, jutro idę na usg zobaczymy co powie moja gin, według niej leci już 35 tydzień więc bliżej niż dalej, a Ja powoli zaczynam mieć dość...

witam nowe mamusie życzę powodzenia i wytrwałości

idę stworzyć jakiś obiad, miłego dnia do później

czesc dziewczynki, ja dzis pierwsza z rana , nie wyspana:-(moje niunie daly mi popalic, wczoraj tak rozrabialy caly dzien , ze na wieczór brzuch co chwile jak kamien, a w nocy to juz prawie regularne skurcze;( jadlam co sie dalo, zeby je uspokoic , fenus, nospa, magnez i powiedzmy, ze troszke puscilo. chce je potrzymac jeszcze poltora tygodnia chociaz. zreszta stwierdzilam, ze skoro nie boli tak, ze nie da sie wytrzymac to nigdzie nie jade bo spedze nocke na porodówce, naslucham sie i naogladam innych porodów i stresa zlapie przed swoim ;) teraz bede sciskac nogi, jeszcze tydzien, jeden jedyny i bede spokojniejsza.
witam serdecznie!!!
nie martw sie juz jestes w 34 tygodniu-jest dobrz.ja urodziłam w 34 i z dzidziusiami bylo wszystko ok.
oczywiscie trzymam kciuki abys donosiła jak najdłużej.
pozdrawiam!!!!

nasza fura dziewczynki;) jestem super zadowolona, do tego nawet zdziwiona ;) swietnie wykonany, super material i ocieplenie, lekko sie prowadzi doslownie krecilam sie z nim w kolko w miejscu. duzo miejsca dla dzieci. rewelka

Fajny wózek:tak:

Witajcie;)

Ile mowych Mamus przybylo:szok:-WITAM!!!:tak:

a ja jak wiecie trzyma kciuki za wszystskie mamusie i ich brzusie....

Co u mnie to noga nie boli...chodz wczoraj mialam nastawiana kostke od poaczatku bo lekarze nie zrobili rendgena 2 tyg temu....i buch...:wściekła/y: troszke sie wycierpaialam bardziej psychicznie....:( ale teraz chumrek owiele lepszy....

pozdrawiam i caluje was

reklama
Witam!
Ta noc to była jakaś dziwna...ja najpierw zasnąć nie mogłam a potem z 5 razy wstawałam siku i znowu od nowa problem z zaśnięciem...masakra:no:
Paula, Gosia ciekawe która z was będzie pierwsza do rozpakowania ?:tak:;-)
Oczywiście dopiero po 36 tydz :-)
PozdrawiaM

Do góry