reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

marcikuk Fajne chlopaki :)
miss cinname zaczynam przyzwyczajac sie do tego bólu.. Troche nizej zszedl. Niestety takie mam uroki w ciazy. Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie ok, moje maluchy beda cale I zdrowe, bo juz nigdy nie bede w ciazy - tak sobie postanowilam. Zazdroszcze, jak ktos mowi, ze to najlepszy okres w zyciu kobiety. Na razie dla mnie to najgorszy.
dziewczyny dzieki za rady na przeziebienie - wszystko juz probuje - czosnek, syrop z cebuli, sok malinowy, cytryna z cukrem, herbate imbirowo miodowa. Teraz to chyba tylko czekac az samo przejdzie.
Trzymajce sie cieplo!

reklama
Tigla - na zdjeciu przy suwaczku faktycznie wydaje sie ze jest duza roznica w wielkosci chlopakow ale to tylko tak wyszlo. Wagowo chlopaki ida leb w leb ale ten co na zdjeciu wydaje sie wiekszy w rzeczywistosci jest drobniejszy.

Dziewczynki jeszcze troszke i bedziecie sie tu chwalic swoimi dziecmi. Mnie tes sie wydawalo gdzie tam do konca ale zlecialo szybko

Onlyone - mnie osobiscie tez ciaza dala w cztery litery. Trzymaj sie cieplo i sie kuruj.

I jeszcze taka drobna rada od mamy blizniat malutkich kochanych SPIJCIE ILE SIĘ DA!!!! Jak sie dzieci urodza bedziecie marzyc o przespaniu nocy :D

Przy przeziębieniu pamiętajcie o nawodnieniu, pijcie DUUUUŻE ilości płynów :) Ostatnio mój gieniek mnie na to uczulał, podobno bardzo ważne.

Tigla - fajnie, że z dziewczynkami wszystko dobrze, to najważniejsze! Lekarze na NFZ to katastrofa i same fochy albo zbywanie.
Mój lekarz też zbił mnie z tropu, bo właśnie odchodzi w tym miesiącu ze szpitala w którym zamierzałam rodzić :-( Zapowiedział mi też, że raczej w 2013 nie podejmie pracy w innym szpitalu... A ja nie chcę zmieniać lekarza, bo mam do niego zaufanie, prowadził ciąże bliźniacze, itp. Na razie nie śmiałam go pytać o przyczyny odejścia, ale chyba muszę zebrać się w sobie. Boję się iść potem do szpitala, w którym nikogo nie znam, nie mam lekarza, jeszcze przyjmie mnie jakiś dyżurujący fircyk...Może niech mi tam chociaż jakiegoś kolege po fachu poleci? Co myślicie?

marcikuk - wieź tak nie strasz... no racja, ze póki mozna, trzeba spać... ale jana moje bliźniaki nie narzekam. budziły się co 3 godziny w nocy i w szpitalu juz załapały spanie 6 godzin w nocy "na raz". Tylko - byłam złą i wyrodną matką - jak juz jedno wstało, to drugiemu tez kazałam jeśc - 2 noce karmienia na zmiane utwieredziły mnie w przekonaniu, ze budzenie śpiocha jest słuszne ;)

Trzymajcie się ciężaróweczki!

Nutria - no to zazdroszcze dzieci moje sie budza co trzy godziny i w dzien i w nocy i to co trzy godz nie od konca karmienia tylko poczatku wiec spie po dwie. Teraz zaczynaja jesc wiecej wiec moze i beda spac dluzej ale poki co oczy na zapalki i ciagniemy dalej. Tak byli nauczeni w szpitalu jak byli karmieni przez sonde co trzy godziny pozniej butla tez co trzy no i sie chlopakom zegar zaprogramowal. A jesli chodzi o bycie zla i wyrodna matka to robie tak samo. Jak jeden je a drugi spi to biedaka budze inaczej wcale bym nie spala.

Marcikuk az ciezko uwiezyc ze Twoje chlopaki juz takie duze. Super zdjecie, dawaj wiecej to naprawde nastraja optymistycznie i pomaga przetrwac ciezkie momenty ciazy:tak:
Gieniek ty to lepiej melduj sie u nas codziennie bo jak cie nie ma to odrazu wizja porodowki przed oczami.

Onlyone - wytrzymaj jeszcze kilka tygodni. Slyszalam ze na kaszel w ciazy bezpieczne jest Tantum Verde w sprayu, ale to nieoicjalne info bardziej pocecam syropik z cebuli.

Ja troche pekam przed jutrzejszym scanem genetycznym. :baffled: Trzymajcie kciukasy:tak:

Marcikuk - słodkie tygrysiątka :-)

Onlyone - bidulko. Nie daj się choróbskom. Życzę Ci aby słodkie oczka, łapki i buziaki wynagrodzily Ci podwójnie całą ciążę:tak:

Elala - cała trójka łapki zaciska:-)

reklama
Do góry