reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ja kupiłam spodnie ciążowe w swoim rozmiarze - bo pas w nich jest jeszcze do poszerzenia, nie dość, że jest jak z gumy ;) to można go jeszcze zwiększyć także nie przewiduję, żeby mi było w nich ciasno nawet pod koniec ciąży.

Pachnąca tak jest a pulsem jak piszesz - ma prawo być wyższy, i przy leżeniu czasem dochodzi mi do 110 :szok: ale oczywiście jest to normalne w ciąży :-) jak ja "lubię" słyszeć od lekarza - to w ciąży normalne :nerd:

Ale co do ciśnienia, to już z nim rozmawiałam i pytał czy mi doszło chociaż raz do 140 a doszło raz, więc kazał przyjechać w tym tygodniu na wizytę, zwiększyć dawkę magnezu i kontrolować to ciśnienie i mówił coś, o sterydach na płucka i szpitalu w razie gdyby coś... ech, byle do przodu, dla moich dwóch kochanych urwisów liczy się teraz każdy dzień do przodu w moim brzuchu.

reklama
Gieniek - przyznam szczerze, że mierze cukier jak jestem u mamy, czyli w różnych porach i nie codziennie ale nigdy nie miałam przekroczonego ale na dniach będę miała swój sprzęt. Co do ilości posiłków to raz jem 6x a raz 3x bo więcej w domu mnie nie ma i nie mam jak:zawstydzona/y:. Ale ciągle chodzę głodna i mam wyrzuty sumienia że głodzę maluszków i nie dostarczam im wszystkich składników, nie mówię tu tylko o słodyczach do których mnie teraz na maxa ciągnie.
A ty fajnie już dociągnęłaś a z dietką no to godna jesteś podziwu że tak sobie radzisz a mały serniczek to na pewno nie zaszkodzi.;-)

Onlyone – trzymaj się dzielnie w trójpaku. I odpędzaj od siebie to choróbstwo. Ale dobrze że już lepiej. Jak leżałam w szpitalu to dziewczyny też dostawały sterydy na płucka ale nie wiedziałam że to tak boli uuu.:szok:

Tigla121- Ja spodnie zakupiłam w 4 m-cu bo już nie dopinałam swoich i źle mi się siedziało nie zwlekaj zobaczysz będzie Ci o niebo wygodniej ,powodzenia na wizycie, daj znać co i jak.

Hakima- z tego co wiem to ciśnienie w ciąży jest bardzo ważne ale chyba te Twoje 130/80 to nie jest źle ale najlepiej podpytać doktorka i monitorować codziennie. A jaki kupiłaś laktator z medeli bo ja przymierzam się do electric mini? Ja też kupiłam 4 sztuki rzeczy ciążowych 3pary spodni i 1 bluzkę ale nie chodzę do pracy więc nie muszę mieć więcej a poza tym do bluzeczek bawełnianych się mieszczę i sweterków też ale widzę że może być problem z płaszczem bo teraz się w miarę dopnę ale jeszcze 2 miechy wiec będę musiała coś wykombinować.

Marcysiowa – rzeczywiście czas szybko leci i ty niedługo poczujesz kopniaki, bardzo przyjemne uczucie:-)

Elala – uważaj na siebie i jak będziesz miała okazję śmigaj na zwolnienie, jeszcze się narobisz:tak:

Anika222, lilonka- macie apetyt to jedzcie ja mam a nie mogę.:-p

Pachnąca – niziutkie masz ciśnienie ale mówią że lepiej niskie niż wysokie a jesteś osłabiona?

Madmax - moje wychodzenie ogranicza się do wizyt u lekarza, czasem pobuszuję w jakimś supermarkecie tyle na ile mi sił starczy, szkoła rodzenia, wizyty u znajomych i rodziny. Ja już tez nie pracuję - od 20 tc jestem na L4 więc sobie odpoczywam, a po domu chodzę w wygodnych dresach :D więc więcej ciuchów mi zwyczajnie nie jest potrzebnych :)
Laktator kupiłam swing - to były moje ostatnie poszukiwania po opiniach (zarówno polskich jak i angielskich) ;) i puściłam sobie na youtube porównanie mini electric i swing i stwierdziłam, że jakbym miała używać tego mini electric w nocy to nie dość, że obudzę męża i chłopaków to jeszcze sąsiadów :) a poza tym był na swinga fajny rabat w smyku (o dziwo) i opłacało się bardziej niż na allegro. czytałam też, że swing ma dobry wpływ na laktację, że ją zwiększa i podtrzymuje. Ile w tym prawdy - zobaczymy. Także teraz leży i czeka :) i niech sobie jeszcze poczeka :)

onlyone - a te zastrzyki to w pośladek dają?

Witajcie Dziewczyny:-)
Dziekuje ogromnie za wszystkie zyczenia:-)
Z braku czasu nie mam okazji sledzic forum na biezaco ale staram sie jak moge.
W skrocie opisze porod- wszystko odbylo sie wedlug planu, rano zabrali mnie na porodowke i o 10:37 i 10:38 przysly na swiat nasze Panienki.
Wszystko bylo ok, ja bardzo szybko doszlam do siebie choc nie obeszlo sie bez bolu. Tak jakies 3 doby po cc to dosc trudny czas ale wszystko da sie przezyc:-)

Teraz karmie piesia choc Dziewczynki sa zbyt leniwe by pic z piersi i konczymy niestety na butelce. Strasznie ubolewam bo mam malo pokarmu, mimo pobudzania laktacji laktatorek to i tak nic nie dziala wiec moje mleczko to tak tylko na dokladke. Niestety strasznie mnie to gnebi ze nie mam wystarczajaco pokoarmu bo bardzo chcialam karmic je piersia.
No ale trudno, nadal probuje... trzymajcie kciuki.

Dziewczynki sa przeslodkie, choc z wygladu i temperamentu bardzo rozne. Dajemy sobie spokojnie rade choc nieoceniona jest pomoc Dziadkow z Syniem.

No to tyle na razie. Trzymajcie sie cieplutko i jak nadluzej w trojpakach:)
DSC_0562 (Kopiowanie).jpg A oto Aleksandra i Natalia

Hakima - jesteś w 30 tygodniu ciąży, więc to już sama końcówka :)) i na pewno spokojnie dociągniesz do terminu :-) Chociaż jeżeli lekarz sugeruje sterydy, to w razie czego na pewno warto brać.
Ale ja mam dobre przeczucia co do Ciebie :-) i sądzę, że spokojnie donosisz przynajmniej do 37 tygodnia :-)
A no i cenne opinie o laktatorze.

Madmax - Moje ciśnienie zawsze było takie niskie. Minusem jest to, że lubię dużo spać i ciągle mi zimno :) Ale to też zawsze tak było, więc jestem przyzwyczajona :-)

Magdzioha - masz fantastyczne córeczki !! :-):-) Gratuluję :-)
Nie martw się pokarmem - różnie mówią o tym karmieniu piersią. Niby naturalny pokarm jest lepszy i sama wolałabym karmić piersią, ale z drugiej strony moja mama mówiła, że karmiła mnie tylko 3 tygodnie, bo potem mocno zachorowała, a jak przestawiłam się na mleko z proszku, to już nie chciałam piersi. A wtedy nie było żadnego modyfikowanego, humanizowanego mleka tylko zwykłe mleko w proszku. A ja wyrosłam na zdrową kobietę, której nie brakuje zdolności umysłowych ani fizycznych. Więc nie ma co się zamęczać i obwiniać :-)

Magdzioha - śliczne córeczki :) takie dwa aniołki :)

co do karmienia piersią a mm. Mam przyjaciółkę, urodziła córeczkę ponad dwa lata temu, chciała i próbowała karmić piersią, ale mała nie przybierała zbytnio na wadze, była głodna a mama miała za mało pokarmu dla niej. Na początku mieszali - mleko mamy + mleko modyfikowane. Po ok 2 miesiącach już tylko mleko modyfikowane. Mała do tej pory im nie chorowała ani razu - raz miała co najwyżej lekki katarek i wszystko u niej w jak najlepszym porządku. Także naprawdę - nie ma reguł :)

Witajcie dziewczyny!
Madziocha - dziewczynki cudne!

Ja jestem przeziębiona...na zatokach siedzi mi słoń. Walczę z tym sokiem malinowym i cytrusami. Mam nadzieje, że sie uda. Nienawidzę zimy!
Co do rzeczy ciążowych to mam dwie pary jeansów z gumką, ale im większy brzuch tym bardziej ta gumka mnie denerwuje. Stawiam na legginsy:-). Wcześniej zdarzało mi się też ubierać stare spodnie , ale zamiast je zapinać związywałam je gumką recepturką.
Poza tym opadam trochę z sił, ale zrzucam to na przeziębienie. Jestem już też zmęczona starchem o chłopaków.
Czasami marzę o porodzie, a czasami zastanawiam się jak go przeciągnąć w czasie. Jednak hormony szaleją...

reklama
Dziewczyny, które maja clexane lub recepty zniżkowe na nie proszę o pilny kontakt na priva (proszę o przesłanie numeru konta i kwoty).
Na usg się dostałam-wszystko z dziewczynkami ok, ale lekarz odnośnie clexany i recept i ogólnego humoru doprowadził mnie do takiego wkurwu :angry:. Gdyby nie chodziło o dzieci trzasnęła bym drzwiami i poszła.Potem dobiły mnie piguły u ogólnego lekarza. Odezwę się za godzinkę-jak się uspokoję

Do góry