reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Tekla kochana ...jest tak niewiele właściwych słów. Twoja i Katki historia pokazała mi jak cienka jest granica... Niech Wasze aniołki czuwają zawsze nad Wami.

Evelee - no mam nadzieję, że się babuszki uaktywnią ;-)

reklama
Elala spij poki mozesz:-) Ja na poczatku spalam po 16 godzin na dobe a czasem i wiecej, a teraz dla odmiany zaczynam cierpiec na bezsennosc.
Nie dosc ze nie moge spac w nocy to jeszcze jestem tak przeziebiona, ze mowic nie moge wogole. Glos mam jak bym przez tydzien byla na imprezie, a kaszel jak u gruzlika i to wszystko rozwinelo sie w ciagu dwoch dni - masakra. Zadne domowe sposoby nie dzialaja. A we wtorek mam isc na echo serce i jak ja sie dogadam z lekarzem jak mowic nie moge.:-D
Bede mu chyba pisac na kartkach.

Mnie jakoś senność ominęła:-) Za to teraz bezsenność - 6 rano i już na nogach, albo 5. Ale dzisiaj po godzinie przeglądania netu udało się jakoś zasnąć i pospałam do 8:szok: pierwszy raz od 4 miesięcy :-) Za to waga w końcu ruszyła z kopyta (pewnie przez ten apetyt na słodycze). Dziś +4,2 kg

Witam,
dawno mnie tutaj nie było. Ponad 2 miesiące bo moje bliźniaki już tyle czasu są z nami:-) Urodziłam 19 września przez cc. Ola ważyła 2650 kg, a Kuba 2450 kg czyli całkiem sporo. Ze szpitala wyszliśmy po 5 dobach. Dzieciaki są zdrowe i kochane.

Sylha, Marcikuk widzę, że wasze bobaski też już są na świecie.

Tekla, współczuję. Żadne słowa na pewno Cię nie pocieszą, ale z dnia na dzień mam nadzieję, że będzie troszkę lżej.

Załączniki

• Zdjęcie0618.jpg
    Zdjęcie0618.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 95
Ostatnia edycja:
Kaliszo, sliczne dzieciaczki. Takie zdjęcia podnoszą na duchu i sprawiaja, że nie można doczekac się narodzin własnych maleństw :-)

Hej kobietki.

Lilonka tak mało to nas nie zostanie. Jest parę trój paków na początku drogi. Będzie nam raźnie.

Tekla [*] [*]

tekla23- bardzo Ci współczuje, czasami tak jest, że są gorsze dni. Pamiętaj jeszcze będziesz szczęśliwą mamusią, napewno. Trzymaj się jakoś.

kaliszo83- super dzieciaczki aż miło popatrzeć. Pozdrawiam

A ja dziś wizyta u gina, ciekawa jestem co tam słychać i jak tam te wątpliwe parametry.

Miłego dnia

Tekla musisz sobie teraz pozwolić na smutek

Madmax trzymam kciuki za udaną wizytę

Kalisz dzieciaczki cudowne

Elala ja również w pierwszym trzymestrze mogłam spać non stop niestety teraz to minęło

Kalisz - serce rośnie oglądając maluchy!
Elala - ja normalnie śpię po 6 godzin, w pierwszym trymestrze przesypiałam około 16. Mój emek sam nie dowierzał. Teraz jest już lepiej, ale dalej śpię więcej niż przed ciążą. Ale mogę, więc co :-D
Lilonka - u mnie z ta wagą jakoś dziwnie, raz mniej raz więcej, ale średnio przytyłam jakieś 7 kg. Teraz zepsula mi się waga, więc żyję w błogiej nieświadomości;-)
Gienuś, Onlyone - jak u Was? Jak się czujecie? Teraz muszę trzymać ręke na pulsie, bo jedną z pierwszych w kolejce jeszcze nie zamierzam być;-)(a coraz szybciej lista przesuwa się w górę)

Dziewczyny, wiem, że już co najmniej dwa razy zamieszczałyście link z prawidlowym wzrostem wagi w ciąży bliźniaczej, ale ja po raz enty nie mogę jej znaleźć. Ma go któraś z Was pod ręką?

reklama
Tekla- nie wiem,co napisać,bo spotkało cię coś strasznego i każda mama pamięta o takich sprawach do końca życia,ale w końcu wszystkie się podnoszą,bo życie toczy się dalej, bądź silna kochana!!

Kaliszo83- cudne dzieciaczki,fajnie,że się do nas odezwałaś:) w którym tygodniu się urodziły?

madmax78- powodzenia na wizycie,czekamy na dobre wiadomości!

Miss Cinname
- ja też mam dzisiaj wizytę, mam nadzieję,że coś nowego się na niej dowiem-na przykład czy będę miała c/c albo kiedy spodziewać się rozwiązania..ja siedzę w domku z mężem-dogadał się,że będzie pracował z domu,żeby być pod ręką-jakby coś..mam te skurcze i cieszę się,jak każdy następny dzień idzie mi do przodu. Wklejam Ci link odnośnie wagi w ciąży:)

Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl

Lola216- co u Was słychać moja kochana?

Onlyone- jesteś już po badaniach krwi?Jak będziesz miała wyniki to daj znać.

Sylha, Marcikuk- rozumiem,że jesteście zajęte swoimi małymi cudami i dlatego nie piszecie?;-)

Do góry