reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Podczytuję Was od jakiegoś czasu i przyszła pora, aby się ujawnić i przywitać.
Jestem w siedemnastym tygodniu ciąży. Jest to moja druga ciąża. Pierwsza, także bliźniacza zakończyła się w 20tc. Piszę też na innym forum dla ciężarnych, ale tam jest większość mam pojedynczych, które tak nie do końca rozumieją rozterki mamy podwójnej. Mam nadzieje, że mnie przygarniecie i będziemy się wspólnie wspierać.

reklama
Hej dziewczyny
Jestem po wizycie, wszystko z dzieciaczkami w porządku rosną, figlują i mają się dobrze- bardzo się cieszę. Natomiast ja no cóż...lekarz stwierdził, że za szybko przybieram na wadze (teraz+14kg). W ostatnich 2-óch m-cach przytyłam 9 kg:szok:. A ze względu na mój podwyższony cukier muszę mieć dietę cukrzycową. W związku z tym pytanie chyba do gieniusia co jesz? Mogłabyś mi podać jakiś przykładowy jadłospis na 1 dzień. Lekarz powiedział zero słodyczy, makaronów, ryżu, owoców- to co ja mam jeść???

Do tego zaczęły mi puchnąć kostki. Nie mam pojęcia co zrobić żeby tak szybko nie tyć- macie jakieś propozycje?
A nadmienie że naprawdę się nie obżeram.

Tigla- witaj na forum.
Gieniek - jak wizyta?
Miss Cinname - ja też z tego linku korzystam i wszystko było w normie do 5 miesiąca:no:

Madmax - z jednej strony bardzo sie cieszę,ze z dzieciaczkami wszystko dobrze!!!
Co do Twojej diety to może pomoże Ci Gienek. A myślałas o jakiejś poradzie dietetycznej? Ja przed ciąża korzystalam z porad online u jednej dietetyczki i byłam b.zadowolona. Wydaje mi sie,ze tu tez dałaby radę coś zdziałać. Gdybyś potrzebowała daj znać:)

Witaj Tigla!

Madmax, co do diety nie jestem w stanie Ci doradzić. Ja od poczatku ciaży przytyłam 6 kg. A to dopiero 15 tydzien. Też boję się, że waga będzie przybywac w zastraszającym tempie. Może u mnie wpływa na to brak ruchu. Przed ciązą byłam bardzo aktywna - chodziłam, biegałam a teraz nie moge. Szybko dostaję bóli kręgosłupa i się męczę.

Byłam dziś na usg. Bobaski chętnie pozowały. Na 99,9% będę miała dwoch chlopców. Mąż wniebowziety a ja :szok: 3 chłopaków w domu.... ale będzie fajnie:-D

Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie:-)
Muszę sobie przygotować na początek małą ściągę zanim się wdrożę w Wasze dyskusje ;-)
Ja będę miała dziewczynki.
A co do wagi to też się do mnie mnie lekarz przyczepił jak przez 3 tygodnie przybyło 2,5kg (a mi się wydawało, że nic nie przytyłam-tylko wszystko w brzuch poszło :-D)

reklama
hej Dziewczyny
Mam nadzieje, ze u Was wszystko w porzadku. Ja malo pisze bo zepsul mi sie telefon a nie mam czasu na laptopa. Mam nadzieje, ze niedlugo bede miec nowy. Tak wiec Na weekend idziemy do szpitala do Leny zeby wszystkiego sie nauczyc i bedziemy w prywanym pokoju a w poniedzialek za tydzien lena juz wychodzi do domu:-)
Oto zdjecie moich dzieciaczkow sprzed 2 tygodni.
Zobacz załącznik 518512 DSCN6160.jpgZobacz załącznik 518516

Na zdjeciu maja 4 tygodnie a w ta srode juz 6 tygodni. Lenka wazy dopiero 1750g a Mati pewnie ok 4kg choc nie wiem.

Ostatnia edycja:
Do góry