reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Sylha- dziękuję za namiary! Szkoda,że fotograf działa tylko w Opolu,bo ma naprawdę piękne te sesje:tak:

Onlyone- to masz to co ja (znowu:) ) dokładnie w tym samym okresie ciąży..najlepiej jakbyś zrobiła morfologię i cukry-tzw krzywą cukrową. U mnie takie samopoczucie było spowodowane-anemią, niedokrwistością i cukrzycą ciążową a czułam się tak,że też postałam parę minut i nagle opadałam z sił, ból mięśni, zawroty głowy, mdłości, ścisk w brzuchu i dziwne poty. Bierzesz żelazo?

dorotaslomska- witaj, dzięki za informację,ale ja już mam za dużo ubranek dla dzieci, na początku się stresowałam i nakupowałam sama,potem kupiłam od innej mamy z forum i jeszcze przynoszą mi koleżanki i wszystko dla dziewczynki, podejrzewam,że co najmniej połowy z tych rzeczy nie dam rady założyć;-)

reklama
Ja dokłądnie tak samo jak GENIEK- ciuszków na początku nakupiłam a do tej pory dostaję i do roku czasu nie muszę nic kupować:-), no chyba, że matce jęzor będzie wisiał nad jakimiś kreacjami:-p:-p:-p,

Gieniek- ta babak widać,że fotografowanie to jej pasja, co ona tam z nami cudowała i te ujęcia, a sprzęt....

hej dorota ja pilnie potrzebuje kombinezonu ale jednego a nie wiem czy taka możliwość wchodzi w gre,jakie są kolorki tych kombinezonów. potrzebuje jeden bo mam parke

Babeczki mam pytanie. Dzisiaj planowałam w pracy ogłosić dobre wieści. Zastanawiam się tylko czy mam tak po prostu iść do szefowej czy jakąś "oprawę" przygotować - ciasto, alkohol, cukierki itp. Podrzućcie mi radę szybko bo muszę iść jak najszybciej bo zaraz wychodzi i szansa będzie dopiero w poniedziałek a już księgowej nie będzie bo na 3 tyg do sanatorium jedzie. Po prostu dzisiaj najlepsza i ostatnia na razie szansa. Dodam, ze poza mną średnia wieku to 55l. więc szok będzie jak nic.

Marcysiowa- zależy jaką masz sytuację wpracy, czy inni wiedzieli,że się staracie o dziecko,czy raczej trzymałaś to w tajemnicy? Jeśli wszyscy ci kibicowali i byli życzliwi to możesz kupić ciasto-mały torcik i im obwieścić a jeśli nie mówiłaś nic o tym i raczej wyczuwałaś złośliwe pytania to ja bym powiedziała tylko szefowej. POWODZENIA:)

Generalnie nikomu nie mówiliśmy o staraniach bo i komu nie było. Szefowej powiem na pewno bo muszę. Złośliwe pytania to może nie ale na pewno się nie ucieszą. Sekretarka poszła na długie zwolnienie z przekonaniem, że nie wróci, moja koleżanka idzie na emeryturę i ja miałam zostać jedynym pracownikiem administracyjnym na całe biuro. No nic. Moja mama jak usłyszała, że mam zostać sama na 4 etaty od poniedziałku to kazała iść i powiedzieć, że nie wiadomo co to ze mną będzie.

Cześć dziewczyny

Czytam Was odkąd dowiedziałam się, że będę miała bliźniaki.
Jestem z forum introvertówek.

Trochę o mnie: lata starań, invitro udane na 1 razem. Pierwsze 3 miesiące koszmar: pobyt w szpitalu, ciągłe leżenie, hiperstymulacja, krwiak, odklejenie kosmówki. Potem wróciłam do pracy i angina i antybiotyki, niestety. Tak więc cały czas drżę o maleństwa.

Jestem już po drugich badaniach prenatalnych, wszystko jest ok. tylko musze kontrolować róg tylny komory bocznej bo jeden z bliźniaków miał w czwartek 7,8 a w poniedziałek już 8,6. Ale staram się nie wariować. Ruchy czuje od 21 tygodnia.
Po badaniach na glukozę wyszło mi niestety przekroczenie po obciążeniu 75. Wizyta dopiero za 2 tyg. Oczywiście naczytałam się w necie o cukrzycy ciążowej więc boje się jak diabli czy właśnie znów to się nie przypałętało.
Nie znamy płci – bo nie chcemy, chociaż podejrzenia mamy:-D
Sylha, Marcikuk, Malena - gratuluje Wam cudownych dzieciaczków.
Gieniek, onlyone- witam was, patrzę na wasze suwaczki z niedowierzaniem, jak ten czas szybko leci
Tekla23, Katka-strasznie mi przykro, trzymajcie się jakoś…
Lola-martwie się co u Ciebie?, mam nadzieję że wszystko dobrze.

hej dziewczyny,
Tak sie zbieram aby do Was dolaczyc ale brakuje mi odwagi boboje sie zapeszyc i chyba jeszcze nie do konco wierze ze to co sie dzieje w mim brzuchu jest prawda.:szok:
Jestem w 8 tyg ciazy po IVF i ostatni scan pokazal 2 serduszka:-). Poza chronicznym zmeczeniem i troche obolalymi cyckami nie mam za wiele objawow co troszke mnie martwi.
W sobote mam kolejne podgladanko ktore mam nadzieje rozwieje moje watpliwosci.
Pozdrawiam was wszystkie ale szczegolnie ciesze sie ze moglam dolaczyc do grona osob ktore wspieraly mnie bardzo mocno podczas staranek - witaj Gieniek, Onlyone, Madmax i Marcikuk no i Marcysiowa oczywiscie.

Ostatnia edycja:
Marcysiowa- no i jak Ci poszło w pracy?jak zareagowała szefowa?:-)

Madmax78- CZEŚĆ!!! Jak czytam o Tobie to tak jakbym o sobie czytała...krwiak,odklejanie kosmówki a teraz mam cukrzycę ciążową-mam nadzieję,że ty nie masz... a jaki miałaś wynik po obciążeniu? Ja w 24 t.c. miałam niewiele podniesiony wynik ale już w 29 był bardzo podniesiony,więc mam ścisłą dietę no i kuję się jak narkoman;-) a jaką płeć podejrzewasz?Co do poszerzenia rogów,to zapewne chodzi Ci o główkę? Czytałam o tym sporo na topicu mam bliźniąt, to chyba bardzo często się zdarza w ciążach mnogich,więc się nie martw!

elala- nawet nie wiesz jak się cieszę,że i ty do nas dołączyłaś!Mam nadzieję,że będzie nas tutaj coraz więcej:-) Ustaw sobie suwaczek szybciutko!

Onlyone- jak się dzisiaj czujesz?

Dziewczyny macie wszystkie pozdrowienia od Maleny, ona sama nic nie pisze,bo musi się zorganizować z dzieciątkami a zmęczenie bierze górę.

reklama
elala- witaj, cieszę się że u Ciebie w porządku, trzymaj się dzielnie
gieniek- 24 tyd- 138 mg/dl gdzie norma 109. Nie wiem czy to dużo. Pewnie wszystkiego dowiem się na wizycie.
Co do płci to zostawię moje podejrzenia dla siebie a po wszystkim napiszę czy były słuszne;-)

Do góry