reklama
Witajcie dziewczyny.
Fajnie, że się tu zrobił ruch
im więcej nas tym lepiej. Ja na początku miałam taką samą minę
i nie umiałam się jej pozbyć przez kilka kolejnych dni... szczególnie że u nas bliźniaków w rodzinie nie ma, za nami trzy lata starań, pierwsza ciąża a tu taka niespodzianka.
Fajnie że dziewczyny piszecie jak tam u Was po narodzinach maluchów, ja sobie uświadamiam, że kurcze też mam już bliżej niż dalej.
Malena - trzymamy kciuki
a 1 listopada to nie jest taka zła data w razie czegoś - w końcu dzień Wszystkich Świętych a nie święto zmarłych
czyli święto wszystkich tylko się przyjęło jakoś tak inaczej...
Ech dziewczyny co wam powiem to wam powiem. Leżę i się męczę. Ciągle stan podgorączkowy, gardło zawalone, katar... piję czosnek w każdej postaci, i inne domowe mikstury... mam w razie czegoś antybiotyk jakby się bardziej rozwinęło. Tak bardzo bym chciała nie brać ani paracetamolu ani tego antybiotyku, ale jak trzeba będzie to trudno. Martwię się o moje maluszki :-(
Fajnie, że się tu zrobił ruch

Fajnie że dziewczyny piszecie jak tam u Was po narodzinach maluchów, ja sobie uświadamiam, że kurcze też mam już bliżej niż dalej.
Malena - trzymamy kciuki
Ech dziewczyny co wam powiem to wam powiem. Leżę i się męczę. Ciągle stan podgorączkowy, gardło zawalone, katar... piję czosnek w każdej postaci, i inne domowe mikstury... mam w razie czegoś antybiotyk jakby się bardziej rozwinęło. Tak bardzo bym chciała nie brać ani paracetamolu ani tego antybiotyku, ale jak trzeba będzie to trudno. Martwię się o moje maluszki :-(
lilonka
Smerfikowa mama
Marcysiowa - ja też mam malutkie mieszkanie - 2 pokoje. Na dodatek na 7 piętrze ze starą windą - więc sporo wózków odpada. Wszystko da radę jakoś zorganizować. Ja cieszę się z podwójnego cudueevle ja jeszcze muszę mieć miejsce na ten chaos i dezorganizację. Mam malutkie mieszkanie. Ale na razie o tym nie myślę. Na razie byle do 12 tygodnia.

Marcysiowa - u mnie sytuacja podobna, malenkie mieszkanko ledwo jedno lozeczko sie upchnelo a jak przyjdzie rozkladac drugie to juz masakra. Wozek moze stac ale zlozony, emek wlasnie miejsce na niego robi. Kuchnia taka ze mozna w niej stac i sie odwracac prawo lewo tyl. Dopoki chlopaki lezace beda to damy rade a jak zaczna chodzic to masakra mam nadzieje ze do tego czasu bedzie wieksze. Najwazniejsze jednak by zdrowo dzieci rosly i szczesliwe rozwiazanie bylo reszta sama bedzie. Moja babcia mieszkala w jednym pokoju z dziadkiem i dwulatkiem gdy na swiat przyszly blizniaki. I jakos sie wychowali.
eevlee - no chaos bedzie, jedno dziecko przewraca zycie do gory nogami a dwojka to juz calkowicie chyba, ale damy rade
Hakima - kuruj sie kobitko ale jak nie bedzie wyjscia to bierz leki. Antybiotyk dostalas pewnie taki co krzywdy dzieciom nie zrobi. Ja przez cala ciaze nie bralam lekow nawet paracetamolu az do teraz kiedy jestem na antybiotyku, ale juz musialam inaczej bym juz pewnie nie chodzila wcale....
eevlee - no chaos bedzie, jedno dziecko przewraca zycie do gory nogami a dwojka to juz calkowicie chyba, ale damy rade
Hakima - kuruj sie kobitko ale jak nie bedzie wyjscia to bierz leki. Antybiotyk dostalas pewnie taki co krzywdy dzieciom nie zrobi. Ja przez cala ciaze nie bralam lekow nawet paracetamolu az do teraz kiedy jestem na antybiotyku, ale juz musialam inaczej bym juz pewnie nie chodzila wcale....
sylha
mama bliźniakowa
Lola- ja dalej wierzę w Twoję Lenkę

jak mi to na porodówce powiedzieli jak Kacperka zabrali- baby to jednak są silniejsze od chłopów:-), ale ciekawe dwa osobne łóżyska i podkradanie...ale i tak najważniejsze że wszystko zmierza w dobrym kierunku!!!
Ja zakupiłam sobie laktator z medeli i jeszcze zamówiłam butelki:-), ale smoczek zwykły, bo Kacperek i tak coraz lepiej ciągnie z cyca, a Amelka echhh Spioch do jedzenia a przy cycu to już na jego widok chrapie
Kacperkowi zaczyna się zespół napięcia mięśniowego:-( w poniedziałek mamy kontrolę u pediatry- ciekawe co mi na powie...
Malena- ty jeszcze się kulasz?!?!?
trzymam kciuki żeby nie 1 listopada&&&& a potem niech się klują kiedy chcą maluchy i ciekawa jestem ich wagi bo tyle dociągnąć- brawo!!!!
Marcikuk- to co następna ty?!?!
I nikt tu się nie wykrusza, tzn. ja jakoś nigdzie się nie wybieram- jeszcze nawet nie zajrzałam na bliźniaki niemowlaki- tu mi lepiej

Ja zakupiłam sobie laktator z medeli i jeszcze zamówiłam butelki:-), ale smoczek zwykły, bo Kacperek i tak coraz lepiej ciągnie z cyca, a Amelka echhh Spioch do jedzenia a przy cycu to już na jego widok chrapie

Kacperkowi zaczyna się zespół napięcia mięśniowego:-( w poniedziałek mamy kontrolę u pediatry- ciekawe co mi na powie...
Malena- ty jeszcze się kulasz?!?!?

Marcikuk- to co następna ty?!?!
I nikt tu się nie wykrusza, tzn. ja jakoś nigdzie się nie wybieram- jeszcze nawet nie zajrzałam na bliźniaki niemowlaki- tu mi lepiej

Miss Cinname
Fanka BB :)
Ja też jakoś ogarnąć tego wszystkiego czasami nie mogę, a o mojej ukochanej dwójce wiem już od 3 mc. Ale inaczej już być nie może - podwójny cud, za 18 lat będzie piękny spokój;-)
A swoją droga to ciągle dokladnie nie wiem, w ktorym tc jestem...mój poprzedni lekarz określał, jak na suwaczku, a teraźniejszy twierdzi, że jestem już w 17, kalkulatory i książki też tak twierdzą. I wychodzę na jakąś ignorantkę, kiedy ktoś mnie pyta który to tydzień, a ja się zastanawiam...
A swoją droga to ciągle dokladnie nie wiem, w ktorym tc jestem...mój poprzedni lekarz określał, jak na suwaczku, a teraźniejszy twierdzi, że jestem już w 17, kalkulatory i książki też tak twierdzą. I wychodzę na jakąś ignorantkę, kiedy ktoś mnie pyta który to tydzień, a ja się zastanawiam...
Miss Cinname
Fanka BB :)
Sylha - ZOSTAŃ Z NAMI
Połaczmy ten wątek i zrobimy miks przyszłych i aktualnych mamuś. Przecież ktoś nam musi mądrości przekazywać!!!
Poza tym śledzę poczynania Waszych bąbelków i w innym wypadku musiałabym na kolejne fora zaglądać!

Połaczmy ten wątek i zrobimy miks przyszłych i aktualnych mamuś. Przecież ktoś nam musi mądrości przekazywać!!!
Poza tym śledzę poczynania Waszych bąbelków i w innym wypadku musiałabym na kolejne fora zaglądać!
reklama
sylha
mama bliźniakowa
Miss Ciname- dobry pomysł:-):-)
Podziel się: