Dziewczyny sorry , ze tak nic nie pisałam ale wyjazdy do Lenki zajmują naprawdę dużo czasu.
Tak jak pisałam wcześniej my z Matim jesteśmy w domu już od 19 pazdz a Lenka cały czas w szpitalu. Mati jest kochany i straszny spioszek, bardzo grzeczny , je co 3-4 godz i dalej śpi. Natomiast Lenka została wyjeta z inkubatora już pare dni temu i trzyma pięknie temperaturę . Jedynie jeszcze je przez rurke choc od dziś maja podawać jej już butle a ja mam próbować przystawiac ja do piersi. A dalej waży tylko 1250 g czyli mnIej niż po urodzeniu ale już zaczyna tyc. Powiedzieli mi, ze mogą ja wypuścić nawet jak będzie ważyć tylko 1600g

bo radzi sobie dziewucha tak jak jest z 37 tc. Jej ściągam mleko i zaczynała od 30 ml dziennie a już je 250 ml dziennie. Matiego karmiłam piersią i w nocy mu scuagalam żeby mąż karmił. Od 2 dni jednak mały z chęcią byłby co chwila na cycu a ja jeszcze muszę co 3-4 godz ściągać mleko dla Leny wiec stwierdziłam , ze będę mu dawać głownie butle z moim mlekiem. Bardzo dobrze idzie mi ściąganie i o wiele szybciej .
A co do wyników badań Leny. Robili jej rożne genetyczne bo ciemiaczko im się coś nie podobało choc wyniki za 6-8 tyg. Jednak pare dni temu zrobili tomograf głowy który wykazał, ze wystąpił zespół podkradania i ze jej lozysko nie działało dobrze i nie miała dostarczane tyle glukozy i tlenu co powinna. Mogłaby mieć niedotlenienie ale lekarz powiedział ze póki co nic na to nie wskazuje a zmiany jakieś co tomograf wykazał powinny się ustabilizować . Na razie mała jest bardzo aktywna, wszystkie jej ruchy są skoordynowane , dostała dużo bo 8 pkt a tak by dostała mniej no i USG w ciąży gdzie zawsze były badane przepływy itd tez zawsze były ok. Tak wiec oby moja kruszynka była zdrowa.
Malena- ja myślałam , ze ty już tulisz malenstwa a ty jeszcze w trojpaku. Niezle się trzymasz. Czekam na wieści
Gienek- a ty jak się masz? Jeszcze masz dużo czasu wiec niech ci się nie spieszy za bardzo
Marcikuk- no a ty kochana tez już niedługo i tez trzymam kciuki
Sylha- super śliczne malenstwa i jakie duże się wydają a urodziły się z podobna waga co Mati - 2665g. A dla niego ciuszki 50 cm są ok choc on na 51 się urodził . A pampersy używam micro do 2,5 kg bo większe były za duże
Marica- daj znać co u ciebie i maluszkow