reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Sylha - jak się czujesz? Fajny pomysł miał Twój mąż z tym bocianem, super:-) oj no musisz udawać zaskoczoną kto wie ten bocian to może tylko cześć jakiegoś większego projektu i będzie ich więcej! :tak:

Lola - dotrwasz do środy spokojnie to już będzie u Ciebie 36 tc i 4 dni to już bezpiecznie, dobrze będzie:-)

Aż ciężko mi w to uwierzyć, ze zaraz każda z nas się rozpakuje mam nadzieje, że będziecie zaglądać na wątek dla nowych mamuś:-)

Nuggy - to chyba normalne, że pod koniec każda z nas tak odlicza do bezpiecznego terminu. Ja też to mam najpierw do 30 tc potem liczyłam do 34 tc aktualnie wyczekuję 36 tc potem 37 tc...Mnie też czasem się te dni dłużą ale jak tylko pomyślę, że to ostatnie dni ciszy i spokoju i możliwości wyspania to nagle czas przyspiesza-)
Mnie zostało 13 dni do 37 tc....to już TUŻ TUŻ!!! :-) Szok

Marcikuk - jak tam się czujesz? Szok jak mi wczoraj nogi spuchły troszkę więcej pochodziłam i od razu poduchy-) a jak odcisnę sobie coś to mam dziurę taką w łydce na przykład, śmiesznie to wygląda na szczęście wraca do pierwotnej formy:-D

reklama
Witam raniutko:-),

Malena- ja hmmm w ogóle nie rodząco:confused2::confused2: a poniedziałek się zbliża...:confused2: a ty jak tam?!?!?

Dzisiaj mi się śniło,że szyjka mi "wyszła":eek: i że się poród zaczął, wczoraj,że mi wody odeszły i dalej nic...a i jeszcze,że emek dzisiaj zaspał do pracy- to akurat się zgadza!!!

Sylha i Malena- za to ja od wczoraj czuje sie rodząco . Od wczoraj mam brzuch twardy jak skala a dziś jeszcze mnie boli. Co moze oznaczac twardy brzuch caly czas na tym etapie ciąży ? Bo skurcze są wtedy kiedy sue napina i robi sie miękki a jak jest cały czas twardy to co to jest? Bo juz nie wiem czy znowu jechać do szpitala czy to normalne?

Lola- a zadzwonić nie umiesz do położnej albo lekarza?!?!?!Bo ja nie wiem co to może oznaczać, a nie chcę udawać"ciotki dobra rada".....mój jest mięciutki jedynie czasem przy moivh dziwnych ruchach robi się twardy......

Marcikuk- twoja małżowinka jak dobrze pamiętam jest obczajona w kamerach a umiałby polecić jakiś nieskomplikowany darmowy program do obróbki filmów?!?!?Musze to poszykować, bo emka te rzeczy nie ruszają...

Sylha- jak tam zadzwonie to na pewno bedą kazaly mi przyjechać . Mam tam 40 min autobusem plus spędze tam pare godz zanim mnie przyjmą wiec wole sie upewnić czy może tez tak macie i może to jest normalne.
Zawsze miałam miękki i robił sie raz na jakiś czas twardy a teraz mam cały czas twardy a ruchy dzieci czuje bardzo intensywnie jakby były prawie na zewnątrz .

Lola- a ciepła kąpiel!??!?Daje coś czy też nic....mnie dzisiaj boli w dole kręgosłupa, alenie tak jak zawsze z przeciążenia tylko tak inaczej:eek:

Kropeczka- jeciu jak słodko śpikamy aż normalnie oczu nie można oderwać!!!!

Kropeczka - no piekne kluseczki az ja zachcialam juz moich po tej stronie ale niech siedza w brzuchu bo ja jeszcze w rozsypce
Lola - zadzwon gdzies i spytaj. Ewentualnie wez no spe
sylha - spytalam emka o program i mi strzelil caly wyklad wiec najpierw musi wiedziec co dokladnie chcesz robic, skracac, obcinac, wrzucac jakies inne sceny, laczyc z innymi scenami, robic ramki, zmieniac nasycenie kolorow itp. No i jaka masz kamere z dyskiem twardym czy na kasety cyfrowa czy analogowa. Jak bedzie mial te informacje postara sie pomoc, aczkolwiek nie wie za bardzo jak wygladaja programy darmowe.
Malena - oj znam ten bol moje stopencje tez jak plastelina jak sie ugniota to chwile zostaja w smiesznej formie po pewnym czasie wracaja do normy
Katka - co z toba co nas straszysz????

reklama
Marcikuk- mamy sony- podobną do tej co już kiedyś linka wysyłałam na kartę pamięci i na razie chciałam coś podstawowo, żeby w ogóle się wkręcić: wiadomo standardowe przeróbki typu wycinanie, łączenie scen itp. Na razie po prostu żeby się wkręcić w to a potem coś kupimy...brat ma program za 150E, chwali go sobie,ale w to w Niemcowni- to co mi po niemieckim- mniemoże nie odpowiadać i szkoda kasy w tedy....

Do góry