reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Kropeczka - moje gratulacje :-)
Gienek
- to kontroluj sytuację, mierz ciśnienie i w razie czego na IP do Orłowskiego. Ty już 26 tc bardzo ładnie. Ja dzisiaj po rannym ktg - tętna miarowe, zero skurczy i oby tak jeszcze dwa tygodnie. Lilly też potwierdziła, ze każdy tydzień się liczy tak więc nie ma wyjścia do 37 tc trzeba robić wszystko żeby donosić:-) Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona szpitalem, wszyscy mili, uśmiechnięci korytarze czyste nie śmierdzące nie czułam się w ogóle jak w szpitalu:szok:. Może dlatego, że nastawiłam się na rzeźnie a tu niespodzianka:-) Fajnie, naprawdę oby po porodzie moja opinia pozostała taka sama-)
Zdjęć pokoiku nie dawałam na razie mam komodę Filo ( mebelki Pinio) + dwa łóżeczka ale w łóżeczko torba do szpitala materace w foliach żeby się nie zakurzyły nie ma ochraniaczy... Obiecuję wkleić fotki jak już będą maluszki-) Wczoraj powiesiłam zasłony tzn mąż powiesił to może pokaże chociaż okno-) pokój Maluszków.jpg

Eevlee- spokojnie moja ciąża też przebiegła bezobjawowo, tylko się cieszyć! To marzenie większości dziewczyn, u mnie I trymestru nie bylo to był od razu I i II - mega radość, przypływ sił itd. Czułam się bosko, teraz już mniej bosko:-) Do 12 tc jak nie będzie objawów to już masz spokój raczej na 90%.

Palu - gratulacje! Miło, że zaglądasz to dobry prognostyk dla nas nierozpakowanych:-)

reklama
Witam mamusie. Milo widziec te rozpakowane juz Lilly, Kropeczkaagladajcie do nad i mowcie co u was i waszych pociechach.

Onlyone - nie no wodze pani doktor bardzo kompetentna az milo. Rozszarpałabym taka. Ogolnie jak czytam przeboje twoje w szpitalach i wczesniejsze Loli to w szoku jestem. Ja odpukać trafiłam nie najgorzej. Ogolnie wszyscy sa mili i poswiecaja mi tyle czasu ile trzeba. No opoznienia maja owszem ale skoro przeznaczyli 10 min na scan a ja czasem po pol godziny jestem to sie nie dziwie.

Sylha, Lola, Malena - no to nam sie zaczal czas porodow. Po czerwcowym boomie kilka miesiecy przerwy i teraz znowu. Teraz czekamy na wiesci od was. Ale wy tam siedzcie w tym trojpaku jak najdluzej. Poki wy nie jestescie rozpakowane ja sie czuje bezpiecznie :-) Ja wiem ze blizniaki to w kazdej chwili ale..... nie moje :p moje chlopaki mam nadzieje posluchaja mamusi i sie urodza nie wczesniej niz po 20 listopada.
Sylha - usmialam sie z recznika w samochodzie. Moje emek tak sie boi ze mu jego ukochany samochodzic zabrudze ze kupil ostatnio pokrowiec na siedzenie i dzisiaj stwierdzil ze bedzie go musial założyć. Facet!!! Co tam rodzaca zonba wazne by samochodu nie ubrudzić.
Gienek - ty sie kochana pilnuj. Odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj.
Katka - co u ciebie sąsiadko??? Zamilklas cos ostatnio.

Malena- oj pokój zapowiada się ładnie:-) super duże okno będzie jasno!!!!

Marcikuk- :-D:-D to ja się mogę podać rękę z Twoim emkiem:-), no, ale nie chciałabym zalać mojego turka- mamy go dopiero 3 miesiące.....więc wolę zapobiegać niż potem sprzątać...

No a mój emek w tajemnicy przede mną zrobił bociana:-) w pracy pewnie na laserówce wyciął kształt i pomalował, a tajemnicy, bo rano byłam w ogrodzie i zupełnie przez przypadek go ujrzałam dosuszał się po farbie a po południu już go nie było:baffled: no i teraz muszę przez te kilka dni udawać,że nie wiem a po powrocie ze szpitala dalej udawać mile zaskoczoną:-D:-D:-D

Echhh co ja już się dzisiaj nagimnastykowałam żeby coś ruszyło i dalej nic...:cool: a poniedziałek coraz bliżej....

sylha - juz???? poczekaj jeszcze ten weekend, kilka dni i bedziesz rozpakowana, a przez te kilka dni zeby cie nie kusilo gimnastykowac sie by rodzic poćwicz mine zaskoczenia przed lustrem hihi

Sylha- ty sie gimnastykujesz zeby urodzić ja sie modlę zeby nie urodzić jeszcze i wytrwac do środy :-)
Tylko jestem ciekawa czy mi sue uda bo dziś brzuch mam cały dzień twardy jak kamień a do tego jeszcze dzieci sie rozpychaja i ból na maxa. Wogole mam zły dzień i jakiegoś doła

Katka- odezwij sie !!! Jak wczorajsze USG ???

Lola no i wcześniactwo i zespół podkradania na pewno pozostawił po sobie jakieś komplikacje.Wiem,że jak na bliźniaczą ciążę to dosyć długo dotrwałam,ale lekarz od wcześniaczków mówił że na to nie ma reguły.Jedna urodzi w 32tc i będzie wszystko ok a innej zabraknie np 2 tygodnie i już mogą być problemy.U mnie złożyło się wiele czynników,ale te dwa wymienione są główną przyczyną tego,że mamy troszkę problemów.Ostatnio kardiolog mówiła,że moja cukrzyca też źle na nie wpłynęła.Co do imion to moja starsza córka wymyśliła Lenkę i Zuzię a w zasadzie to tak mają na imię jej dwie koleżanki z zerówki:-) jak już tak wymyśliłaś to nie zmieniaj,bo im wiecej będziesz sie zastanawiała tym trudniej będzie wybrać imię:tak:

reklama
Gienek dziewczyny nie zdążyły mnie zawołać, że już jesteście, ale mówiły że uśmiechały się do Was, żeby nikogo nie wystraszyć :p
Dziewczyny, czy Wam dni też się tak ciągną, gdy odliczacie który to tydzień z nadzieją, że dzieci dotrwają w brzuchu choć jeszcze chwilkę dłużej?

Do góry