reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Sylha - jesli masz kamere nowa to na plycie ze sterownikami powinnas miec program do obrobki. A jak nie a masz w komputerze windowsa to mozesz sie pobawic na windows dvd maker zalezy jakiego i czy masz windowsa a jak jie to jaki masz program zainstalowany

Ostatnia edycja:
a ten DVD maker mam:-) Dzięki:-), mam windows 7 home premium. Kamerka właśnie żadnej płytki osobno nie miała tylko coś jest na kamerze,że po podłączeniu można kombinować, ale to dla mnie bezsensu, bo jak się ją do lapka podłączy to ciągnie od niego prąd- a to mi szkoda baterii lapkowej na to. Wieczorem wyczaję tego DVD makera:-)

Kropeczka - cudne te Twoje laleczki:-) !!!

Lola - to twardnieje macica i brzuch się stawia, ćwiczy do porodu, nie wpadaj w panikę weź no spe forte i się połóż. I nie czytaj netu bo tam różne rzeczy piszą i odklejającym się łożysku itd co w Twoim przypadku nie wchodzi w grę. Takie objawy jak opisujesz to nic innego jak skurcze i jak będzie więcej niż 10 dziennie to zadzwoń do tej położnej lub lekarza. I nic się nie martw - pamiętaj!!!:-) Do 17 ego na pewno wytrzymasz!

Sylha - nie no te sny to masz niezłe ostatnio - za dużo wrażeń chyba. U mnie cisza na morzu.nic się nie dzieje, czasem maluszki pourzędują, a tak to nic, zero twardnień brzucha, zero skurczy... Ja się psychicznie muszę nastawić na spokojnie na ten poród nie spieszy mi się do szpitala, do rodzenia - poważnie:-)
Teraz mam fazę delektowania się ciszą i spokojem a jak się już tak porządnie wyciszę to pewnie pojadę rodzić heheh:-D

Marcikuk - daj spokój moje stopy to jakaś masakra, u mojej znajomej ta opuchlizna się utrzymywała jeszcze 2 tyg po cc i mówi, że miała jeszcze bardziej spuchnięte. Ja już bardziej mieć nie mogę:-D

Malena- hehe 10 dziennie :-) kochana ja mam od dawna po min 20 twardnien dziennie ale od wczoraj mam twardy brzuch po prostu cały czas bez momentu ze robi sie miękki . Na razie nic z tym nie robię , dzieci kopia jak szalone wiec ok. Jak będzie mnie bolało to wtedy najwyżej pojadę.
Ogólnie jestem wykończona i nie mogę sie doczekać środy .

Co do puchniecia to u mnie dalej nic. Ale tez słyszałam od koleżanek , ze po porodzie bardzo im nogi spuchly mimo ze przed nigdy .

Kropeczka - śliczne dzieciaczki . Czy one są jednojajowe bo wyglądają podobnie :-)

Ostatnia edycja:
Kropeczka urocze są Twoje maluchy .
Dziewczyny jak u Was było z sennością ? Mnie moja zaczyna męczyć mogła bym spać wszędzie i o każdej porze

Lola Ty już za chwilę będziesz rozpakowana ale Ci dobrze

anika - spij ile możesz, ja tez tak miałam na początku ciąży, spać mogłam wszędzie nawet na stojąco w dni wolne potrafiłam wstać przejść z łózka na kanapę i spać dalej. teraz w sumie tez, ale gorzej z wykonaniem bo siusiu budzi co dwie godziny. Ot takie przygotowanie do macierzyństwa :-)

Lola- dalej CI ten brzuch nie popuścił?!?!?!?

Malena- to ty też zupełny luz.....zero czegokolwiek jak u mnie:confused2: z tym,że ja już bym chciała mieć CC, bo przeraża mnie wizja leżenia w szpitalu w nieskończoność...a Tobie jak przewiduje gin?!?!?

Dzwoniła dzisiaj do kliniki z pytaniem czy są już wyniki z posiewu to moja ulubiona położna się pytała dlaczego ja jeszcze nie urodziłam:eek::-D:-D

reklama
mi tez po cc spuchly nogi. I nawetprzez cala ciaze nie wiedzialam, ze jestem spuchnieta bo tak to sie rozlozylo, ze nie bylo widac. Tylko po kostkach widzialam jak bylo goraco. a tu cala bylam bo kto po 7 dniach chudnie 22kg, a w ciazy przytylam 18-19kg a reszta to chyba od braku jedzenia w szpitalu;] hehe zupki mleczne itp ochydne jedzenie, ze sie jesc nie chcialo

i po 3dniach mi skoczylo cisnienie jak wam pisalam i stwierdzili, ze moglam miec to zatrucie ciazowe. tylko u mnie zamiast w ciazy to po porodzie sie pojawilo;]

sylha lola dlaczego juz chcecie rodzic? nie za wczesnie?

Do góry