reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Marcikuk- oby Wam te łóżeczka posłużyły, bo wyglądać wyglądają ładnie!!!! Ja też mam takie po chrześnicy dostać i myślę co z nim zrobić, bo najpierw planowałam jako kojec do zabawy, ale taki typowy dostałam od kuzyna- z tym,że na pożyczenie i nie bardzo mnie to bawi i zobaczę jakie będą dzieci, ale skoro mam dostać to łóżeczko to myślę nad oddaniem tamtego- nie wiem...

Elunia- ja co prawda wszystko mam na jednym etagu, ale jedno łóżeczko w sypialni, drugie stoi w ich pokoiku a nadzień dobry mam jeszcze domową limuzynę:-) czyli wiklinowy kosz na kółkach- jest dosyć szeroki więc myślę,że spokojnie miesiąc w nim pośpią:-) jak poubieram w pościel to zarzucę foty....

reklama
ekunia - tez sie nad tym zastanawiam tylko u mnie z mnie z miejscem jest problem. Mam malenkie mieszkanko. Zobaczymy czy dostane wieksze w przyszlym roku.
Co do tych lozeczek turystycznych to wydaje mi sie ze zdadza egzamin ale koniecznie musi byc dodatkjowy materac bo to co oferuja w pakiecie nie jest zbyt fajne

marcikuk gratuluje 3-ki z przodu :)
Ja tez chyba kupie kojce (plus materacyki) bo chyba praktyczniejsze sa. Niestety tez w sypialni nie mam za duzo miejsca I zastanawiam sie, czy na poczatek starczy jedno lozeczko? Dziewczyny poradzcie :) jesli wstawie 2 to musze szafe wywalic do salonu, a I tak mam za malo mebli na ubranka dla maluchow...
Pozdrawiam Was wszystkie!

witajcie dziewczyny!

Nocka dziś u mnie pięknie przespana - zakładam, że lek działa i nic nie czuje poza ruchami dzieci:-)
Marcikuk - super gratulacje jestem równo miesiąc przed Tobą:-) Jasne, że po 20 tym chłopaki się pojawią!
Fajne to łóżeczko turystyczne, u mnie dwa weszły do sypialni ale tez ze spacem u nas ciężko więc trzeba się jakoś przemęczyć, oby dzieci zdrowe były a mieszkania to się pozmienia z czasem.
Sylha, Lola - wy jeszcze gdzieś się wypuszczacie poza dom? W sensie chodzicie dużo? Ja już bardziej w domu siedzę teraz i mało aktywna jestem. Zwłaszcza po tej nocnej akcji z mega bólami. 10 października jadę się zapisywać na cc i przy okazji na ktg. Dziewczyny Wy już nastawione (gotowe psychicznie) na przytulanie maluszków? Ja bym chciała żeby jeszcze trochę posiedziały w brzuchu przyznam szczerze...

Malena- :-D:-D ja z jednej strony nie mogę się doczekać, ale jak w zeszłym tygodniu miałam akcję z tymi plamieniami i myślałam, że się zaczyna to panika mnie ogarnęła,że za wcześnie:baffled::baffled: w sensie, że ja sama jeszcze nie gotowa.....Ja już też raczej w domu siedzę- mój kręgosłup już totalnie wymięka, robię sobie małe spacerki na podwórko- mam 30mb drożki dojazdowej do mojej chałupy i to po niej spaceruję, a gdziekolwiek się ruszę to z emkiem. Wczoraj jedynie sama jechałam oddać mocz do badania- 5km i ciężko mi się auto prowadziło, nie umiem jakoś usiedzieć już i wygodnej pozycji znaleźć...

Poradźcie dziewczyny: kolega nas zaprosił na sobotę na parapetówę swojego warsztatu samochodowego (emek mu spawał konstrukcję) oczywiście jak mnie emek wcześniej nie wywiezie w drugim kierunku to pójdziemy, ale co takiego najlepiej zabrać?!?!?Bo przecież kwiatek do warsztatu samochodowego to nie bardzo:baffled:

Sylha - ja już najpewniej na kanapie się czuje ale znowu ruch też potrzebny!
Mnie się warsztat samochodowy kojarzy z dużym kalendarzem z gołymi babkami i zapachem smaru:-) Więc pewnie moja odpowiedź Cię nie zadowoli ale kalendarz musi być heheh :happy2:

Albo zegar wielki na ściane? Hm:crazy:

Sylha - mysle, ze jak najbardziej skorzystasz na poczatek z "limuzyny"
Marcikuk - tez nam niewielkie mieszkanie, przestawialismy w salonie co sia da i jak sie da az w koncu sie udalo. Sprobuj poprzestawiac i zobaczysz. Lozeczka fajniutkie i zgadzam sie, ze materacyki do nich to do d... trzeba dokupic cos odpowiedniego. Ale jak sama nazwa mowi, to turystyczne, czyli na krotki okres raz na jakis czas.
Onlyone - oczywiscie, ze Ci wystarczy jedno na poczatek, moje brzdace maja 6 m-cy i ciagle razem w jednym na dole lub na pietrze) Tylko, ze ja kupilam cotbed - mozna pozniej sciagnac szczeble, znizyc boki i zostaje Ci lozko do ok. 6 roku zycia. No i jest dluzsze 140 cm.
Ciesze sie, ze dobrze sie czujecie... odpoczywajcie i spokojnie do przodu:-)

No ten kalendarz z gołymi babami to też mi przeleciał przez łepetynkę, ale gdzie ja teraz takowy dorwę na następny rok?!?!Bo wiadomo na te to już głupota.

Malena- my mamy w salonie narożnik i on jest od dobrego miesiąca rozłożony jak do spania a na nim jaśki, koce, duża poducha i rogal:-) tak samo wygląda moja połowa łóżka:-) ja to sobie chyba będę musiała do szpitala jaki wór odobno z poduchami spakować:-D:-D

Hej dziewczyny!!!
Jakiś czas mnie nie było, ale byłam w trakcie przeprowadzki ibez neta. Net mam od 10 minut i postanowilam od razu napisac. Stesknilam się za Wami!!
To już jakies uzależnienie od forum!!!! Jutrto dokladnie poczytam to pisałyście, ale z grubsza widzę, że wszystko w porzadkuJ Sylvii się szykuje, z Wami ok., jest tez Elunia.
Ja dzis dziewczyny mam gorszy dzien – jestem po prenatalnych i się martwie strasznie.. jedna dzidzia wazy 350 g, druga 335, a trzecie tylko 260. Napiszcie proszę ile ważyły Wam maluchy w 20 tc. Lekarz oprocz tego nic nie zobaczyl nieprawidłowego, ale wyslsl nas na echo sercai nastraszyl bardzo co się może stac://
PS. Trzy królewny.

reklama
Katka - miło cię tu znowu widzieć :-)
Jak wiesz ja jestem tu na forum przypadkiem gdzie jest duża różnica miedzy dziećmi i ona jest od początku do końca . Spojrzałam w kalendarz i u mnie synek w 20tc ważył 350g a córeczka 200g. Do tej pory jest wielka różnica ale wszystkie wyniki są jak najbardziej ok.
Gratuluje coreczek :-)

A ja dziś miałam tez juz ostatnie USG . Lenka urosła przez 2 tyg 340 g tak wiec waży 1340 g a Mateuszek 2400g i myśle , ze tak właśnie będzie ten 1 kg różnicy miedzy nimi przy porodzie . Do tego moja córeczka z ADHD jak zwykle zmieniła pozycje i tym razem ma główkę u góry a 2 tyg temu miała do dołu i tak od 2 mies co 2 tyg ma na zmianę. Tak jak pisałam wcześniej termin cesarki to 17 październik wiec dzieci urosna po ok 400 g może do tego czasu. To będzie Moj 36t6dz bo jestem o 2 dni dalej niż suwaczek pokazuje.

Malena- ja juz tez sie nigdzie nie ruszam bo chce donosić ciążę do tej cesarki a wszystko mnie boli jak chodzę . Dziś musiałam jechać do szpitala na USG i to było dla mnie straszne bo mam daleko i muszę autobusem i na pieszo. Najgorsze jest to, ze za tydz tez mam wizytę z położna a za 2 tyg z anestazjologiem dzień przed cc.

Ostatnia edycja:
Do góry