reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Onlyone - pewnie ze jedno starczy. Kolezanka swoich do 3 miesiaca trzymala razem pozniej mousiala rozdzielic, ale na poczatek jedno wystarczy na 100%
katka - no nareszcie wlasnie sie zastanawialysmy co z Toba. Nie martw sie waga dziewczynek bo jeszcze maja czas by nabrac cialka. Dopiero pod koniec ciazy nabieraja go najwiecej.

reklama
Lola - własnie na ostatanich badaniach wszystko było ok - tylko teraz dzis na tych prenatalnych zaczal mnie lekarz straszyc, że za mała jedna malutka. No i oczywiscie chce czy nie to się martwię:/ wiec nie wiem czy cos sie zmienilo w ciagu ostatnich 2 tyg czy tamte badania byly niedokladne, ale raczej nie sadze:/
Marcikuk - dzieki, mam nadzieję, że to nic poważnego i że na echu serca wyjdzie wszystko tak jak trzeba...

Sylha - :-) nie no jasne że z tym kalendarzem to już bezsens ale sama powiedz, pasowałby najbardziej:-D:-D
No już Cię widzę w tych poduchach na tym narożniku i tylko do męża: kochanie podaj mi to a podaj mi tamto:-)
Ja mam takie dni czasem, tez jak zalegnę na rogalu to nawet wstawać mi się nie chce. Jakieś duperelki domawiam przez neta.
Katka - super, że wróciłaś do nas! Gratuluję trzech laleczek, cudnie! Tak miało być i oby tylko wszystko dobrze było a lekarze muszą swoje powiedzieć, czasem człowiek zbyt emocjonalnie podchodzi i potem lęk, strach itd
Póki co to juz Twój 20 tc i teraz może być tylko lepiej kochana głowa do góry:-) AAA no i przeprowadzki gratuluję:-)
Lola - to dzielna byłaś z tym jeżdżeniem. Wiesz te wizyty to konieczność, ja też jutro badania, za tydzień zapisać się na cc i też się nie ruszam chcę dotrwać nie ma co za dużo latać za dużo mamy do stracenia!:-)

Katka - a ostatnio wszystkie były równe ? Nie martw sie na zapas choć wiem łatwo sie mówi a ja sama z tego powodu miałam co 2 tyg po każdym USG doła . Ale każde dziecko rośnie indywidualnie i jedne rodzą sie w 40tc po 4 kg a inne niecałe 3 kg wiec nie ma co porównywać naszych dzieviaczkow do siebie. U mnie jest naprawdę wielka różnica ale jak to lekarze mówią najważniejsze żeby był odpowiedni przyrost . A wiesz może tez Ci coś zle zmierzyli i juz waga niższa .

Ja tez mam na razie w pokoju dziecięcym tylko jedno łóżeczko a u mnie w sypialni 2 kołyski i mam nadzieje , ze dzieci bedą tak spać w tych kolyskach i w jednym lozeczku w ciagu dnia jak najdłużej . Jak juz bede miała wsadzić drugie łóżeczko to bede musiała wywalić komode z ich pokoiku albo po prostu zamienimy sypialnie i im oddamy nasza duża .
Powiem Wam dziewczyny, ze ja nie wiem jak ja wytrzymam te 2 tygodnie bo to jest jakaś tragedia

Katka już się martwiłyśmy, że się nie odzywasz!!! a co do wagi - może taki urok trzeciej królewny, że kruszynka będzie. Ja idę dopiero w piątek na połówkowe, więc dam znać jaka u mnie waga będzie (to będzie 20w2d)

Marcikuk-bardzo mi się podoba Twoje łóżeczko i jeszcze ma przewijak od razu-bardzo funkcjonalne:)
Katka- wiem,że będziesz się teraz martwiła,bo taka nasza natura,ale ta różnica nie jest jakaś kolosalna i wszystkie inne parametry są w normie. Nie wiem,czemu lekarze tak straszą,jak nie są pewni:-( Mnie też nastraszyli i przez nich martwię się do tej pory,do porodu będę myśleć o tym,że w 13 t.c. moje dziecko miało za wysokie NT..oprócz tego wszystkie inne parametry wychodzą dobrze, echo serduszek też wyszło dobrze,wierzę,że to tylko głupi pomiar, który o niczym nie przesądza i ty też się nie denerwuj. Gratuluję trzeciej dziewczynki-KOBIETY RZĄDZĄ!!
Tekla- powodzenia na USG połówkowym w piątek,czy ty znasz już płeć? Moje bąble na połówkowym ważyły mniej więcej 340 gram.
Lola,Malena,Sylha- siedźcie tu z nami jak najdłużej!!!

Katka- gratuluję 3 księżniczek:-) to będzie tatuś miał babiniec w domu:-D:-D:-D Pamiętaj,że ta waga jest orientacyjna- rzeczywista będzie jak maluszki będa na świecie i może wyglądać ona w tedy całkiem inaczej!!!!Najważniejsze,że mała rośnie i że jesteście pod dobrą opieką a różnica jeszcze nie jest wcale taka kolosalna!!!!!!Musisz wierzyć w Twoje myszki i być ciągle dobrej myśli dla dobra Twojego i córeczek!!!!!Wierz mi to działa!!!!
Gieniek- spokojnie nikt Cię tu nie zostawi;-)

Witam z rana, skoro świt :D
Gieniek
, no właśnie jeszcze nie znam płci - liczę na to, że w piątek już będzie wszystko jasne! Nie mogę się już doczekać :) ale coś czuję, że dziewczynki będą. Zobaczymy czy przeczucie mnie nie zawiedzie :-)

Dziewczyny, a zaopatrujecie się w monitor oddechu?

Ostatnia edycja:
Witajcie :)
Tekla - czyżby problemy ze snem? U mnie ostatnio niestety się pojawiły, nie dość, że śpię tak, że wszystko mnie budzi to jeszcze budzi mnie pęcherz w nocy... przez ostatnie dwie noce wstawałam prawie co godzinę, dzisiaj sukces bo na 6h snu wstałam tylko 3 razy....
Ja też mam jutro wizytę i w piątek prenatalne - wszystko powinno być wiadome :)
Co do monitora oddechu - to my mamy mieć pożyczony jeden i zastanawiam się w tym momencie nad kupnem drugiego, choć na razie zastanawiam się.

Silvii - jak u Ciebie? Ty już jesteś pewnie po cc :) jak maluszki?

Katka - nic się nie martw - sama widzisz po innych przykładach, że ta waga była też zróżnicowana u innych dziewczyn. W żaden sposób nie da się na to wpłynąć, więc trzeba być dobrej myśli. Ja wiem, łatwo się mówi... Wszyscy ci co mnie na co dzień uspokajają by w tym miejscu się złapali za głowę i powiedzieli "i kto to mówi!" ;-) ale przyszłe mamy już chyba tak po prostu mają.

No to dobrego dnia wszystkim :)

reklama
Katka! Ale fajnie! 3 dziewczyny! Jak podrosna, to maz bedzie mial przechlapane :)
tekla ja wlasnie wczoraj ogladalam na internecie, bo mam zamiar zakupic. Tylko chcialabym taki mocowany do pieluszki- snuza chyba sie nazywa. Masz juz jakis na oku?

Do góry