reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Malena - nie daj sie rozpakowac jeszcze ze dwa tygodnie, trzymam za ciebie zacisniete kciuki tak jak za sylhe i Lole a wy mocno nogi zaciskajcie :-)
Gienek - mebelki, hehe moge pomarzyc. Zamowilam tylko lozeczka i wozek. Mebelki jak wieksze mieszkanie sie znajdzie. Maja przyjsc w polowie miesiaca. Poki co w drodze sa materace i jutro wychodzi paczka z PL z rzeczami dla dzieciaczkow. Widze ze tez pomału zaczynasz sie zabierac za kupowanie.
Jasmina - wlasnie sobie wczoraj myslalam co tam u was. Fajnie ze juz w domku jestescie, teraz szybciutko maluszki niech rosna i sil nabieraja na wizyte dziadkow, wujkow, ciotek, itp. Zagladaj tu czasem do nas.
Nuggy - witaj. widze my na podobnym etapie jestesmy. Mam nadzieje ze czas w szpitalu szybko ci zleci i bezpiecznie urodzisz swoje malenstwa.

Gdzies nam Katka ostatnio zginela. Mam nadzieje ze u niej wszystko w porzadku.

reklama
Malena- no ja tez miałam w ciagu 3 tyg 2 takie nocki , ze myślałam ze rodze :-) jednak przeszło i teraz znowu jest ok choć bóle brzucha jak na @ to mam prawie codziennie. Mi lekarka powiedziała , ze jak takie skurcze sie pojawiają to próbować zmienić pozycje lub jeśli np lezalas to zacząć chodzić i na odwrót , wziąć prysznic itd i jeśli bedą sie nasilać a nie zmniejszać to wtedy do lekarza . Choć oczywiście dla świętego spokoju to możesz teraz tez sprawdzić bo wiele kobiet skurczy nie czuje a okazuje sie ze ktg je wykazuje albo ze kobieta niedługo rodzi. A co do fenka to tu w uk czegoś takiego wogole nie dają . A myślisz , ze w Polsce w tym tyg by ci dali ? Bo mi sie wydaje , ze to tylko we wcześniejszych tyg a właśnie tak 2 tyg przed porodem to sie go odstawia...

Marcikuk- i co w końcu na jaki wózek i lozeczka sie zdecydowalas? Ja czekam dziś na paczkę z Polski z lożeczkiem i materacem , które musiałam odesłać do reklamacji bo mi firma kurierska poobijala ale było ubezpieczonego wiec zwrócili kasę . Drugie już stoi w pokoiku:-)
Czekam tez na druga przesyłkę z polski z pieluchami tetrowymi, polspiochami i kosmetykami polskimi dla dzieci i miała być dziś a będzie za tydzień dopiero z powodów technicznych.

No właśnie gdzie jest Katka?????

Ostatnia edycja:
Geniek- jeszcze wiele rzeczy przed Tobą:-) w 25tc to ja śmigałam w porównaniu do teraz:-),

Melanka- ty na torbę nie zwalaj, bo ja zrobiłam dokładnie to samo i też mnie złapało, ale jakoś stwierdziłam,że za wcześnie i małym też zabroniłam już wychodzić:-), ale takie bóle mogą świadczyć o tym,że poród już się do nas zbliża wielkimi krokami:-) macica, miednica się przygotowują do tego. Pisze o miednicy bo ja czułam w zeszłym tygodniu właśnie takie jej rozpieranie z uciskiem na odbyt...

Lola- no ja właśnie się zastanawiam co to było.....bo jak pisałam dzień wcześniej troszkę na ręczniku potem troszkę na wkładce i troszkę co mi poleciało na płytki- wszystko minimalnie do tego te bóle jak na @ i tyle od następnego dnia kompletnie nic!!!!Się zastanawiam czy to może nie było spowodowane,że nie wiem gin mi szyjke badał i ją trochę podrażnił?!?!W sobotę bardzo mało czułam ruchy i miałam wrażenie,że Kacperka nie czuję wcale, ale od wczoraj to oba znowu fikają aż miło:-)

Dzieci mają na imie Paweł, Sebastian i Zuzanna. Urodziłam w 32 tygodniu ciąży przez cc, owszem dostawałam sporo leków przeciwbólowych po wszystkim bo mnie strasznie bolało, ale za kilka godzin mialam kolejną operację, wiec nie jestem pewna czy ten ból to już sie nie zaczynal w zwiazku z tym hellpem. Dzieci mialy na poczatku niewydolnosc oddechową, wiec podlaczone byly do tlenu i wspmagania, po kilku dniach odlaczono chlopcow, jeszcze za kilka dni dziewczynke bo bylan najslabsza. wazyly 1360., 1480 i 1600. Po wyjęciu z inkubatora do takich odkrytych mialy troszke klopoty z utrzymaniem temperatury, ale potem juz bylo coraz lepiej. Teraz nie maja z tym problemu. W szpitalu dzieci spedziły miesiac, jak mowilam na poczatku bylo ok, ale kiedy i ja zaczelam sie wszystkiego uczyc zaczelam zauwazac wiele niefajnych rEczy, Gdy dziecko lezy kilka dni to owszem wszystko jest fantastycznie. Ale po takim czasie juz nie jest tak kolorowo. Na poczatku wszyscy zachwyceni ze trojaczki, a na koniec prosilam tylko o jeden dzien abysmy spedzili dluzej, bo dziewczynka osiagnelaby 2kg i zaszczepiliby ja przeciwko gruzlicy, to sie nie zgodzili. A chodzilo o tylko jeden dzien. ech.... przy wyjsciu chlopcy mieli 2100 a dziewczynka 1920, a w tym tgodniu bedzie u nas pani doktor na wizytę wiec dowiem sie ile po tygodniu mi przytyly. Lola jak dziecko rodzi sie w 36 tyogdniu ciazy i nie ma klopotów z oddychaniem to szybko sie wychodzi. Biorą na obserwacyjny, uczenie jest jesc butelka czy piersią i wychodzi sie do domku. A jak masz termin na za 2 tygodnie to dzidzie będa mialy wage wieksza niz teraz, a nie musi byc waga 3kg aby wyjsc ze szpitala
Kciuki za Was trzymam mocno i pomodle się aby wszystko zakonczylo sie szczesliwie. Będzie dobrze, nie martwcie się :) Jak ja dalam rade, to Wy dacie na pewno :D A ja ogromna panikara jestem hihi a w szpitalu zyskalam przydomek-matka polka :d

Ostatnia edycja:
Jasmina- teraz tylko do przodu!!!!!Zapytaj się Pani doktor gdzie można wypożyczyć taką wagę do ważenia noworodka, bo wiem,że różne poradnie mają i dla ciebie dla takich kruszynek to było bardzo dobre no i jeszcze przyjdzie tak,że Zuzia przegoni chłopaków:-) i kobito fotki:-p:-p bo jak to jest jak się widzi 3 takie małe istotki, które są rodzeństwem

A do mnie przyszła zamówiona kamera:-) teraz tylko nauka obsługi kurcze trochę za późno ją zamówiłam, bo chciałam brzusio nakręcić, ale maluchy,że już malutko miejsca mają to już tak mocno nie widać ich fikołków czy przeciągnięć....cóż trudno...

Wozek zamowilam ten z glebokimi gondolami. A lozeczka turystyczne ale z innym materacem niz w standardzie. Kolezanka bardzo zadowolona byla z turystycznego wiec mam nadzieje ze ja tez bede.

sylha ja próbuję akrobacje dziewczyn nakręcić już od jakiegoś czasu, ale kamera je chyba onieśmiela - co zdążę włączyć nagrywanie, to one przestają :-p

nuggy- to u mnie dokładnie tak jest jak emek przykłada rękę:-D:-D:-D może ze 2-3 razy do tej pory udało mu się poczuć, troszkę więcej razy widział jak brzuszek się rusza!!!Ale to się uwijaj bo tak jak pisałam coraz mniej miejsca mają i mniej to widać!!!!

Marcikuk- a jakie będziesz mieć materacyki?!?!?Zarzuć no linka z Twoimi zdobyczami:-)

reklama
sylha - no wlasnie materacyki juz mam w domu przed kilkoma chwilami dostawa byla, nie mam pojęcia co to za materacyki, do wyboru byly dwa miękkie albo twarde no to wzięłam twarde, wyglądają fajnie zobaczymy jak sie sprawdza. A linka to bym musiala szukac na amazon.uk tam gdzies emek je wynalazl.

Do góry