reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witam mamuski!
Palu - ciesze sie ze Filpek dochodzi do siebie, juz za kilka dni bedziesz miala oboje przy sobie.

Ja sie dzisiaj za robote wzielam i w koncu zrobilismy przemeblowanie w pokoju, miejsce na lozeczko jest, lozeczka brak.
W przyszlym tygodniu chyba bedziemy zamawiac. Poogladalam troszke wozki i lozeczka i mam taki metlik w glowie ze wiem ze nic nie wiem. Juz zguplam totalnie i nie wiem czy lozeczko drewniane czy to podrozne, czy wozek z glebokimi gondolami czy taki co to wyglada jak spacerowka. Ehhhh....
Chlopaki o 4 rano tak zaczely mnie kopac ze masakra.

Jak tam faworki??? Robila ktoras???
Co do wagi to sie mieszcze jeszcze w normie :-) Zobaczymy jak to bedzie wygladalo za dwa miesiace.

reklama
Marcikuk- jeśli chodzi o moje zdanie to jestem przeciwniczka lozeczek turystycznych , są niezdrowe dla dziecka , maja cienki materacyk i ponoć dziecko nie rozwija sie w sensie nie ćwiczy w takim lozeczku jak w drewnianym . A co do wózków to to samo. Bardzo mi sie nie podoba jak kobiety wsadzaja takie malenstwa w spacerowki co niestety w uk jest bardzo często spotykane. Oczywiście decyzja należy do ciebie :-)

Lola - dzieki. Jesli chodzi o wozki to mam podobne zdanie do twojego. Najgorsze tylko ze w uk jak juz sa to wlasnie podwojne wozki typu spacerowki a takie z gondolami glebokimi moge obejrzec na necie. A ja bym chciala zobaczyc.
Jesli chodzi o lozeczka to opinoe sa rozne. Zdrowe czy niezdrowe. Moja kolezanka uzywala turystyczne i mala rozwina sie jak najbardziej prawidlowo. Wazne tylko zeby zwrocic uwage na materacyk. Ja jeszcze przemysle sprawe.

Marcikuk- ja w obu kwestiach podzielam zdanie Loli!Łóżeczko turystyczne jest dobre do tego jak jego nazwa wskazuje, albo tak jak miała moja chrześnica- zamiast kojca do zabawy...
A wózek też te spacerówki na taki maleńki kręgosłup....ja w ogóle mam problemy z kręgosłupem i mam trochę bzika pod tym względem, ale chcę po prostu jak najlepiej dla moich myszek i będą na pewno spać bez poduszki- na co kuzynka męża ma mnie za wariatkę:eek::eek: będą też dużo na wychowie podłogowym i na pewno nie będą używać chodzika....to na tyle moich wymyślań:baffled::baffled:

Hej laseczki,l meldujemy się w trójpaku w skończonym 37 tygodniu:-):-) czuję się dobrze, doskwiera mi ból pleców i coraz częstsze skurcze, ale spoko, do wytrzymania. Nie biorę nic poza żelazem i lekiem na skurcze nóg, więc to chyba mega sukces:-)poza tym wychodzę z moją młodą na plac zabaw, gotuję, piorę i sprzątam:-)
CC za tydzień we wtorek, ale po dzisiejszym dniu już wszystko może się zdarzyć, więc jestem spokojna - nikt mi nie zarzuci niedonoszonej ciąży:-) jeszcze do mnie nie dociera, że właśnie spędzam ostatni w moim życiu wtorek z jednym dzieckiem....oj zacznie się niedługo:-)

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymajcie się;-)

Sylvi28 - Wielkie gratulacje to naprawdę coś tak pięknie dzieciaczki donosić:-) I w dodatku dobre samopoczucie - trzymam kciuki za Was.
Marcikuk - ja nie piekłam faworków ale nadrobiłam innymi pysznościami i wczoraj waga u profesora wskazała 13 kg więcej od początku ciąży co i tak jest bardzo dobrze (to nie moja słowa:tak: a prof.) Co do materacyka polecam Ci firmę traumeland - drogi ale o roztoczach możesz zapomnieć w przeciwieństwie do osławionej pianki-gryki z kokosem. W tym najłatwiej się roztoczom zalegnąć. Ale duuużo o tym czytałam zanim się z mężem zdecydowaliśmy.

Dziewczyny kamień z serca wczoraj mi spadł mam moje długo wyczekiwane skierowanie na cc, tylko muszę dotrwać 2 tygodnie i mogę się zapisywać :-)

Sylvii - pieknie, gratulacje - to marzenie kazdej z nas:)
Malenka - no to teraz już szykuj się i smakuj ostatnie chwile ciszy:) Mnie czasem takie przerazenie lapie...
Lola i Marcikuk - co do łozeczka to zgadzam się, że drewniane lepsze, ale co do wózka, to ja na przykład nie mam wyboru - jeśli trojaczy to tylko spacerówka - ale mozna ją calkiem na plasko rozłożyc.. Nie mam wyjscia no i dzieci też jakoś będą musiały wytrwać:)

Hej Laski któraś z was może bierze luteinę bo mam do oddania luteinę podjęzykową 1 całe opakowanie i 13szt w drugim oraz luteinę dopochwową bez 5szt. Strasznie nie lubię jak się coś marnuje więc może komuś się przyda bo nie chciałabym wyrzucać.

Sylvii - gratuluje super donoszonej ciazy. Ostatni wtorek z jednym dzieckiem powiadasz, hmm ciekawe ile mi takich bezdzietnych wtorkow zostalo, ale szczerze to juz cgce koniec listooada i chce moje dziub dziuby na zewnatrz.
Malena - juz sie bedziesz zapisywac??? A wiesz juz na 100% ze bedzie cc???

Co do wozka to zdecydowalam ze zostaje przy tym co myslalam od poczatku a co do lozeczek to jeszcze mysli. Znalazlam gdzies watek o lozeczkach i dziewczyny zachwalaja turystyczne a inne stawiaja na drewniane, ehhh zobaczymy, dawniej nie bylo wyboru i bylo latwiej a teraz biednym matkom we lbach mieszaja.

reklama
Sylvii- pięknie dotrwałaś, ciesz się ostatnim tygodniem,kiedy dzieci są w brzuszku.
Malena- zazdroszczę Ci tego skierowania na cc,ale tak pozytywnie oczywiście, kojarzysz w którym tygodniu ułożyły Ci się dzieci tak jak są teraz i już nie przemieściły?
Katka,Lola, Sylha- dzięki za pocieszenie odnośnie wagi, mam już wyniki badań. Jestem na pograniczu normy,ciekawe co zadecyduje lekarz...norma po obciążeniu jest do 140 a ja mam 139,3....hemoglobina spadła mi do 10.
Marcikuk- co do wózeczka i łóżeczka porównaj sobie ceny,plusy i minusy i na pewno wybierzesz opcję najlepszą dla was:tak:
Palu i Jasmina- pozdrawiam Was serdecznie!

Do góry