reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.
Ale u nas już ok
jutro ostatnie badania fifiego i jeśli ok to w sr pójdziemy do doomu
nie martwcie się kg mi po 8 dniach spadło 22 kg a w ciąży tylko 20 kg przytylam. Cały czas chudne:) bo na diecie karmiących prawie nic nie jem:) same zdrowe rzeczy :)

reklama
Palu- WOW no mnie bardzo pocieszyłaś z tą wagą:-), a jak Ci idzie karmienie???!?!?Starcza dla 2, czy mały na razie jedzie na MM?!?!?I mam nadzieję,że w środę pojedzie z Wami do domku!!!!!

Lola- ile ostatnio Twoje myszole ważyły?!?!?!Ja się aż moich boję:baffled::baffled:

Hej Dziewczyny!!!
Ja jeszcze w trójpaku jakoś się trzymam ale już ciągne resztkami sił...
Wyszłam ze szpitala w zeszłą środe i leże w domu. Ale już długo nie poleże,dzisiaj wieczorem ide do gina ustalac termin cesarki,najprawdopodbniej przyszły tydzień. Jutro kończe 35 tydzień wiec i tak uważam to za duży sukces,że tyle mi sie udało donosić:) A cesarkę bede miała już lada dzień ponieeważ zaczełammocno pucnąć,mam białko w moczu i ciśnienie ponad 140/90 więc chyba zatrucie ciążowe się pojawiło.badam raz w tyg mocz i mierze 3xdziennie ciśnienie jak sie pogorszy to prosto do szpitala.
Ciesze sie,że już niedługo cesarka bo jestem na granicy wytrzymałości...tak mi ciężko,nawet sama nie mogę sobie majtek założyć,masakra...mam 126 cm w pasie...ledwo chodze...z drugiej strony martwie sie czy chłopcy sa już wystarczająco dojrzali,czy nie będą mieli problemów,czy beda zdrowi...ach,chciałabym miec juz cc za sobą i tulić moje dwie zdrowe Kluseczki:tak:

Ostatnia edycja:
Cześć mamusie!:-)

Byłam dzisiaj rano na badaniu glukozy, fujjjjjjjjjj wzięłam oczywiście cytrynkę,ale tak mi było niedobrze i słabo,że ledwo dałam radę. Krew pobrania i czekam na wyniki. Dodatkowo jadę niedługo na wizytę do mojej pani dr z którą chcę rodzić,może ubłagam choć na chwilkę USG,bo to czekanie 2 miesiące to dla mnie wieczność...:-( Co do wagi...u mnie masakra,wg kalkulatora jestem w górnej granicy normy na 24 tydzień a nawet 200 gr ponad normę,mam nadzieję,że nie mam cukrzycy ciążowej a jeśli mam to jestem sama sobie winna non stop jadłam słodycze i owoce:zawstydzona/y:
Sylha i Lola- powodzenia na wizycie, czekam na relacje.
Palu- jak ładnie schudłaś,ja też bym tak chciała...

oto ja 3 tyg temu:-)

Załączniki

• DSC_0004.JPG
    DSC_0004.JPG
    35,5 KB · Wyświetleń: 61
Palu - cieszę się bardzo , że z Filipkiem lepiej i że idziecie do domku:) a co do wagi to szacun:):) nisamowite!!
Kropeczka - trzymaj się tam!!! Jeszcze pewnie spojrzysz na to zdjęcie i zatęsknisz:)
Gienek - ty o zadnej cukrzycy nie mysl!:) Po prostu dzieciaki Ci rosną na Pudziany i już!:)

Gienek- to ciesz sie bo masz prawidłowa wagę . Mało która dziewczyna tyle ksiazkowo w ciąży . Przecież ile kobiet tyje po 25-30 kg i to w pojedynczej ciąży a wg kalkulatora powinny ok 13 kg. Trzymam kciuki żeby zrobili ci dziś USG bo 2 mies to faktycznie dlugoo...
Kropeczka- oj wyobrażam sobie jak sie czujesz bo ja z dnia na dzień czuje sie gorzej ... Brzuch może aż tak mi nie przeszkadza ale wszystko mnie bóli. Ja muszę jednak dla dobra Lenki wytrzymać do 37tc. Choć tez mi jest cieżko to sobie wyobrazić .
Sylha- moje tydzień temu ważyły 2020g i 1010g :-) myśle , ze Mati jest z tych średnich dzieci. Dziś pewnie już 2200 waży .

Geniek- gratulacje udanego wypicia glukozy, aż mnie samą ciary przeleciały, a co do wagi to póki co nic się nie martw bo tak jak Lola pisała są dziewczyny co z jednym dzidziolem o wiele więcej tyją!!!

Kropeczka- trzymam kciuki za dobry i szybki finał...też właśnie się zaczęłam zastanawiać czy te nagłe puchnięcie u mnie to czasem nie zatrucie....ale jakoś nie wpadłam na idee zmierzenia ciśnienia:baffled::baffled: No a brzusio to masz pokaźny!!!!

reklama
Dziewczyny, a miałyście jakąś styczność z wózkiem teutonia team alu? Może miałyście okazję gdzieś zobaczyć go na żywo? bo w mojej okolicy niestety w sklepach ich brak - tylko na zamówienie...

Do góry