reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Palu- najważniejsze,że mały jest pod dobrą opieką i tatuś go odwiedza a niebawem ty zaczniesz!!!! A u ciebie w szpitalu nie mają sprzętu dla takiego malucha?!?!?

Lola- jak ja Ci tej wizyty zazdroszczę!!!Ja mam tydzień po Tobie czyli 25......no i nie przejmuj się wagą Lenki tak jak sama pisałaś o tamtej mamusi. Dokładna waga będzie w tedy jak myszole pojawią się na świecie!!!!Trzymam kciuki za jutro!!!!!!!

Marcikuk- hmm torba, no wiesz moja dalej się "suszy":baffled::baffled::baffled::baffled:

Ale u nas postęp bajka z oknami zakończona, kuchnia lśni, łazienka lśni, komoda do przewijania już stoi jedynie ten baran stolarz jak jutro najdalej we środę nam mebli nie zamotuje to lepiej niech mnie unika, bo nie ręczę- kosmetyki mi w kartonie leżą!!...jutro generalne porządki salonu i biorę się za wyprawkę, pakowanie itp...

reklama
Ja już po wizycie się melduję:-)
Wizyta pozytywnie - lekarz zaskoczony, że dzieci duże jak na moje gabaryty - synek wazy 1750g a córeczka 1600g i rosną!:szok: Mam wytrzymać jeszcze 3 tygodnie i będzie bezpiecznie dla nich. Dziewczyny jak się ciesze, że wszystko ok, szyjka też OK. W następnym tygodniu mam wizytę w poniedziałek u profesora który przyjmuje w szpitalu w którym chcę rodzić a we wtorek znowu do mojego idę więc nas znowu dobrze pooglądają.
Lola- trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze usg, dobrze będzie kochana! zobaczysz:-) Grunt to pozytywne myślenie!
sylha- nie stresuj się torbą ja mam tylko w połowie spakowaną i póki co się z tym nie spieszę.Wiem gdzie co jest to najwyżej będę wrzucać w biegu:-D Gratuluję zakończonego remontu teraz już z górki:-)

Hakima- u Ciebie jaka płeć bo nie pamiętam? Myślę, że wybór wózka mocno trafiony, ja naprawdę dużo ich widziałam/testowałam. Nasz ma być w przyszłym tygodniu do odbioru:-) Myślę, że będziemy zadowolone!

Malena- fajnie,że dzieciaczki Ci zdrowo rosną!!!!Kurcze fajnie,że masz wizytę u profesorka, ja myślę,że w następnym tygodniu zadzwonię do położnej rejonowej i się jej zapytam o plan porodu itp, bo to nie tylko chodzi o zachcianki przy porodzie, ale i prawa moje i moich myszek, a u nas w Opolu to jak to bratowa podsumowała: komunistycznie:eek: w Niemcowni mąż jeżeli chce może być przy CC- nic nadzwyczajnego a u nas to niby przez 12 h po CC nie może mnie zobaczyć, a ja bym wolała mieć go przy mnie- zawsze to jakaś swoja pomocna dłoń....

Witam mamusie podwojnego szczescia ;)

Dziewczyny jestem w 5 tyg. ciazy i mam takie pytanie do Was. Czy czulyscie, ze beda to blizniaki ?

Ja niewiem czemu ostatnio wieczorem, jak juz leze w lozku mam napady mysli, ze pod serduszkiem nosze 2 szczescia... Jakos przychodza mi imiona jak bym nazwala, a nawet snia mi sie dwie dziewczynki... Biore pod uwage, ze moze to okazac sie prawda gdyz po pierwsze mojego eM babcia ma corki blizniaczki, a po drugie fasolce sie pospieszylo i zagniezdzila sie juz w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek anty. Wiec sie zastanawiam czy ktoras miala takie przeczucia i sie one sprawdzily?

Z gory dziekuje za odpowiedz :-) Pozdrawiam majowka 2013 :-)

Sylha - zgadza się u nas komuna jeśli chodzi o cc i całą z tym związaną procedurę! Tam gdzie ja chcę rodzić dokładnie przez 12 h dochodzę do siebie i nikt mnie nie widzi,ja nie widzę też dzieci -( ale to jak w większości szpitali w tym kraju. Musimy wybierać dla siebie najlepsze opcje więc skoro masz możliwość "ustawienia" sobie porodu to działaj. Myślę, że opłacenie położnej (normalnie dostaje się fakturę) ma sens żeby pomogła w drugiej dobie po cc, a potem mąż oczywiście lub mama.

Mamolinka90 - gratuluję ciąży! Ja nie wiedziałam i choć u męża w rodzinie bliźniaki to o tym nie myślałam. Usg powiedziało prawdę ok 7 tc może nawet ciut wcześniej i wyszłam w szoku z gabinetu i cała szczęśliwa-) Mamolinko - musisz kochana zaczekać na usg a potem ewentualnie dwa bijące serduszka oczywiście życzę CI bardzo aby było po Twojej myśli natomiast na tym etapie same przeczucia to trochę jak wróżenie z fusów...

Malena - super - gratuluję! To świetna wiadomosc! Mam nadzieję, że moje badanie pójdzie rónie pomyslnie!
Sylha - och, jak ja Ci zazdroszcze skonczonego remontu... U mnie docieranie gladzi - to wyobraz sobie:(
Mamolinka - Myslę, że jest małe prawdopodobieństwo:) Poczekaj spokojnie i na nic się nie nastawiaj, bo obojętnie blizniaki czy jeden dzidzius - wazne zeby ciaza byla zdrowa!:) Ale jesli chcesz bliznieta to trzymam kciuki!!

Lola216- ja za dzisiejszą wizytę cały czas trzymam &&&&&&&&! U mnie to mąż na początku był dla mnie niemiły,ale jak zobaczył,że płaczę to zaczął ze mną rozmawiać jak z wariatem,chyba wie,że to jedyna metoda znosić moje humorki i ustępować:tak: Nie martw się,ja też jedno dziecko czuję lepie a drugie słabo, chyba często tak jest,że jedno jest bardziej aktywne a drugie mniej.
Malena jak fajnie,że maluchy już duże a u Ciebie wszystko wygląda jak należy, bardzo mnie to cieszy:-)
Sylha- masz rację z tymi polskimi szpitalami, ja za tydzień zaczynam szkołę rodzenia,zobaczę jak wygląda wybrany przez mnie szpital,jak sobie pomyślę,że będę musiała tam iść to aż się trzęsę...z drugiej strony sprawdzałam poród w Szpitalu Medicover to trzeba liczyć tak z 12 tys. a za każdy dzień dłużej dodatkowo płatne,więc jakoś przeboleję państwowy szpital,byle bym wyszła z niego cała ja i moje dzieci.

Lola - jak tam po wizycie? Melduj nam koniecznie
Gieniek - ja też rozpatrywałam taki poród ale przy pojedynczym dziecku, tu przy bliźniakach w grę w chodzi tylko szpital państwowy z dobrym zapleczem neonatologicznym (Karowa, ewent Bielański) W prv klinice można umówić się na poród w 37 tc bezproblemowej, oni nie mają tam żadnego zaplecza a jakiekolwiek dodatkowe (konieczne) działania podwajają koszty aż do 25 tys zł i więcej i robi się taki kosmos cenowy że ja będę spokojniejsza jak pojadę do normalnego szpitala:-) Zobacz na Palu_ pięknie donosiła a mały wymagał natychmiastowej opieki i tego żadna prv placówka nie zapewni na takim poziomie.
Po skończonym 35 tc mój gin wypisze mi skierowanie na cc (najwcześniej) nie wiem dziewczyny jak ja to wytrzymam (jeszcze 3 tygodnie) !!!masakra:szok:

Malena - 3 tyg zleca ci szybciutko, ja wczoraj sobie uświadomiłam ze mam jeszcze góra 10 :szok:
Lola - u mnie tez jeden bardzij ruchliwy niz drugi. moze to tez kwestia ulozenia. Daj znac jak po wizycie.
Gienek - madry ten twoj emek, wie ze kobiete w ciazy trzeba traktowac jak wariata bo nie wiesz kiedy wybuchnie :-) Ja wyjatkowo jak na mnie spokojna jestem i powtarzam emkowi ze ma sie cieszyc ze to chlopaki beda a nie dwie dziewuchy, bo na wypadek dwoch dziewczynek gdyby te wszystie kobiece hormonki sie we mnie skumulowaly to ratuj sie kto moze :-D

Ja chce piatek!!!!

reklama
Malena, a czemu dopiero w 35 tygodniu można dostać najwcześniej skierowanie na cc? Rany a jakby nie daj Boże zaczęło się wcześniej to kazali by Ci rodzić s/n? Ja też odrzuciłam pomysł z prywatnym szpitalem,bo to dobre przy pojedynczej ciąży, która jest nieproblematyczna i można wszystko zaplanować. A ja wybrałam tak jak Jasmina szpital im.Orłowskiego, też słyszałam,że ma bardzo dobry oddział neonatologii-mam nadzieję,że wystarczający . Moja lekarz mówi,że jak dzieci będą ułożone główkowo,to można rodzić normalnie a w razie komplikacji zrobić c/c kurcze to najgorsza opcja z możliwych, namęczysz się przy normalnym porodzie a na koniec jeszcze Cię potną,co by tu zrobić,żeby mieć cesarkę jak dwójka będzie ułożona główkami?
Marcikuk- a ty już wiesz jak u Ciebie będzie przebiegał poród, to znaczy czy będziesz miała c/c czy s/n? Jak są ułożeni chłopcy? Tak tak mój mąż już się nasłuchał od kolegów,jakie nieznośne są kobiety w ciąży,więc chyba mógł się tego spodziewać;-) ale dziwię się,bo do tej pory byłam łagodna jak baranek aż mnie to dziwiło,że tak spokojnie przechodzę ciążę a tu proszę bardzo..zaczyna mi się teraz!

Do góry