motylicaja
Fanka BB :)
byl duplikat....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
iza dla mnie bylas ostatnia osoba, ktora z powodu szyjki trafi do szpitala, ale widac szyjki to istny cud natury nie ujarzmimy ich. lez nie ruszaj sie jeszcze sie moze wszystko odbudowac sama jestem tego przykladem. juz dzis w domu . trzymam kciuki.magda b oraz moria wspaniałe wieści! Cudownie! GRATULUJĘ
My po wizycie.... i dziewczyny ważą po 1,9 kg :-)
Z mniej wesołych nowin, szyjka 23 mm - niby nie tragedia, ale lejek się zrobił mały i.... w poniedziałek szpital aż do rozwiązania także dołączam do leżakujących w szpitalach
Proszę o kciuakaski.....
Milenka i jak sie sprawuje, jestes z niego zadowolona?No przepraszam, ja mam Jumpera i mój wcale nie ma 92cm szerokości tylko 90 i mieszcze się spokojnie w drzwi 90-tki, nie wiem czemu podaje producent że ma 92cm szerokości
Trzymam kciukasy i zdawaj relacje co u was sie dzieje jak masz mozliwosc.My po wizycie.... i dziewczyny ważą po 1,9 kg :-)
Z mniej wesołych nowin, szyjka 23 mm - niby nie tragedia, ale lejek się zrobił mały i.... w poniedziałek szpital aż do rozwiązania także dołączam do leżakujących w szpitalach
Proszę o kciuakaski.....
No przepraszam, ja mam Jumpera i mój wcale nie ma 92cm szerokości tylko 90 i mieszcze się spokojnie w drzwi 90-tki, nie wiem czemu podaje producent że ma 92cm szerokości
iza ja wyladowalam w szpitalu przez szyjke, ktora miala dlugos 15 mm skrocenie o 50 % w normach szpitala ( wiec juz mega krotka). w szpitalu okazalo sie, ze do tego przepuszcza opuszek palca przy badaniu czyli, ze ma rozwarcie na ok 1 cm i jest miekka. dzis do tego dopiero po 14 dniach uslyszalam ( w co akurat nie wierze bo badalo mnie 3 roznych lekarz i zaden o tym nie mowil) wpuklał mi sie w to rozwarcie pecherz plodowy ( po prostu chyba jednego doktora , ktory moj przypadek omawial przy studentach poniosla fantazja bo jeszcze pare rzeczy sobie dopowiedzial np. o trzymaniu mnie na oddziale z powodu podkradania , ktorego w przypadku mojej ciazy w ogole nie ma). wracajac do pierwszej czesci , unieruchomili mnie na lozku na 5 dni zero wstawania. po tych 5 dniach zbadal mnie profesor i stwierdzil, ze szyjka sie zamknela i jest skrocona juz tylko w 30% wiec pozwolil mi wstawa do wc i pod prysznic. po 3 dniach od diagnozy profesora mialam usg na ktorym wyszlo ze szyjka wydluzyla sie do 23 mm i kanal sie zamknał ( czyli postep lub przynajmniej sie nie pogarsza). po 2 dniah od usg a 5 od diagnozy profesora badal mnie ordynator dokladnie w ten piatek co byl ( i chyba sobie zapomnial , ze wpisali mi w karte poprawe, albo po prostu musial cos wymyslic zeby mnie zostawic na weekend) , ktory zdiagnozowal znowu rozwarcie na 1cm, skrocenie w 50 % i miekkosc (wedlug mnie pogorszenie stanu do tego stopnia co przy przyjeciu na oddzial), ale chodzic nie zabronil. wczoraj mialam kolejne usg , (a caly weekend normalnie chodzilam do wc i pod prysznic) na ktorym wyszlo doktorowi, ze szyjka ma 29,7 mm pozniej jeszcze robil 3 pomiary na ktorych wychodzilo 26 mm i pelne zamkniecie kanalu. dzis dowcipne badanie to potwierdzilo. ogolnie uwazam ze najwieksza poprawe dalo pierwsze unieruchomienie na 5 dni a pozniej juz tylko dlugie polegiwanie i sporadyczne wstawanie. kontrole mam nastepna za tydzien, zalecenie lezenia i tyle.pauli1983 to że się skróciła, tak sądziłam, bo czuję, że brzuch coraz cięższy a dziewczyny coraz niżej, taki nacisk czuję, ale że ten lejek jest Co to w ogóle ten lejek? Widzisz to się wymieniamy Ty w domu ja do szpitala ;-) a jak u Ciebie z szyjką na ta chwilę? Zaś się wydłużyła? Miałaś też ten lejek jakiś? Jak tam dzieci rosną? Wazyli Ci?
Tak z wózka jestem Bardzo zadowolonaMagda b gratuluje dziewczynek i czekamy na dluzsze relacje. Jestem ciekawa jak idzie z karmieniem piersia na poczatku. Jak sobie radzicie?
Milenka i jak sie sprawuje, jestes z niego zadowolona?
Trzymam kciukasy i zdawaj relacje co u was sie dzieje jak masz mozliwosc.
Gosia BiG moze ednak popytaj czy zamiast tego pobytu w szpitalu nie moglabys zrobic tego badania prywatnie. Ale z drugiej strony w szpitalu bedziesz pod profesjonalna opieka, bo niestety wysokie cisnienie moze byc niebezpieczne.
gosia oni chyba cala noc mecza, zebys w dzien spala i za duzo dzwonkiem nie dzwonilaJa dostaje do bani w tym szpitalu.... Za chwilkę idę spać. O 24:00 przyjdą odsłuchac tentno, o 2:00 mam tabletki, o 3:00 odsłuchanie tentna, o 6:00 tabletki i KTG, o 7:30 śniadanie, o 9:00 obchód..... I JAK TU SPAĆ??