reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Kochane, mam pytanko...

Czy któraś z was ma zamiar rodzić w Gdańsku na Zaspie? Ja nie mam wyjścia, bo leżę tu na patologii już do końca...
Gosiu wiem że ivi 80 miała zamiar tam rodzic, wczoraj miala sie udac do szpitala i jakos sie nie odzywa moze juz ja zostawili... my ciagle myslimy,bo moja gin sugeruje Kliniczną i juz znam nazwisko lekarza ktory robi cc,ale mówiła ze tez moge wybrac Zaspę...opowiedz jak tam jest? czy rzeczywiscie jest mega duzo porodów ze niektórzy rodza na korytazach?? jak opieka na patologii, ogolnie jakie masz wrazenie,bede wdzieczna za odp. pozdrawiam i trzymam kciuki

reklama
Porodów faktycznie sporo, ale bez przegięcia. Sama leżałam na porodówce, bo mogłam w każdej chwili rodzić. To tak - opieka na porodówce byłą jak najbardziej ok. Lekarka miła, położna tak samo. A jeśli chodzi o patologię to położne neutralne. Jedna jest BARDZO zarąbista. Jest codziennie także super. Ogólnie to jest zainteresowanie pacjentem. A opieka nad dzieciaczkami jest najlepsza. Mnie tutaj przysłał mój lekarza. Bo miejscowość, w której mieszkam jest dosyć daleko.

Codziennie widzę jak pogotowie jeździ po maluszki do innych szpitali. Bo tutaj mają takie wypasione inkubatory. Wczoraj widziałam jak wieźli maluszka 550g. z 24 tyg. Poprostu kruszynka. I lekarze od noworodków podobno najlepsi. Mi lekarz nie pozwolił do innego szpitala. Bo powiedział, że urodzić mogę wszędzie, ale dzieci będą miały najlepiej właśnie na Zaspie gdyby coś się działo.
[FONT=&quot][/FONT]

martynka mnie tak bolaly kosi w palcach i mowi mi ze to normalne. tez teraz biore clexane powiedz mi sama robisz sobie zastrzyki? jak tak to w co? bo ja musze o 8 rano taka pore mi ustawili w szpitalu, w domu jestem wtedy sama i mam problem. w brzuch sie boje kluc w reke sama nie dam rady. narazie mi maz robi zanim wyjdzie do pracy przed 7 rano, wie troche godzine przestawilam.
Robię zastrzyki sama...w brzuch bolą jak cholera i najgorsze że nie mam jak złapać skórę bo brzuch napięty...ale daję jakoś radę...mam mnóstwo śniaków
Najpierw robiłam do 12 tyg potem przerwa i jak się okazało że mam nadcisnienie to znowu muszę robić i tak do końca ciąży:baffled:
Nie bój się sama robić...najgorsze jest wbicie igły a potem to już z górki

Hej Milenka28 ;-)
JUMPER DUO - Również nie wiem dlaczego nasz wózek ma 92cm a Twój 90cm.
A drzwi 90-ki nie zawsze mają 90cm szerokości użytkowej, nasze np. mają 89cm i niestety wózek się nie mieści. :-(
Pozdrawiam :-)
picture12707.jpg

picture12708.jpg

Mój ma 90 cm.
Widziałam na żywo nową kolorystykę Jumpera mi osobiście się nie podoba

Porodów faktycznie sporo, ale bez przegięcia. Sama leżałam na porodówce, bo mogłam w każdej chwili rodzić. To tak - opieka na porodówce byłą jak najbardziej ok. Lekarka miła, położna tak samo. A jeśli chodzi o patologię to położne neutralne. Jedna jest BARDZO zarąbista. Jest codziennie także super. Ogólnie to jest zainteresowanie pacjentem. A opieka nad dzieciaczkami jest najlepsza. Mnie tutaj przysłał mój lekarza. Bo miejscowość, w której mieszkam jest dosyć daleko.

Codziennie widzę jak pogotowie jeździ po maluszki do innych szpitali. Bo tutaj mają takie wypasione inkubatory. Wczoraj widziałam jak wieźli maluszka 550g. z 24 tyg. Poprostu kruszynka. I lekarze od noworodków podobno najlepsi. Mi lekarz nie pozwolił do innego szpitala. Bo powiedział, że urodzić mogę wszędzie, ale dzieci będą miały najlepiej właśnie na Zaspie gdyby coś się działo.
weź tu zdecyduj...ehhh nie wiem co mam robic, Gosiu masz jakiegos swojego lekarza na Zaspie,podaj nazwisko proszę, aha no i jaki porod bedziesz miala cc czy sn? ile ważą Twoje bobaski?

Ja też kłuje Clexane od poczatku ciązy, do 16 tc w brzuszek a poźniej raz w jedno udo ze strony zewnetrznej raz w drugie...czasem boli brdziej przy wbijaniu igły czasem nie czuje nic, no i te siniaki zostaja

Lekarze codziennie inni, także nazwiska żadnego ci nie podam. A co do moich dzieciaczków to tydzień temu w piątek (22.01.2010) ważyły jedna 1900g, a druga 2000g. Co do mojego porodu to nic nie wiadomo... Ułożone są główkowo, ale jeśli np. odejdą mi wody to będzie cc. Ale jeżeli wszystko będzie ok. to sn.

reklama
Do góry