reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

GRATULACJE MOIRA. CHLOPCY DUZI BARDZO :)
Odpocznij sobie troche (jak dasz rade) i pozniej wpadnij opisac jak przebiegl porod :) i jak sie czujesz.

reklama
Kochane, nie dam rady nadrobić tego wszystkiego. Nawet nie próbuję bo to bez sensu. Od dziś będę zagląała tu codziennie, a nawet kilka razy dziennie. Leżę w szpitalu i będę leżała już do samego rozwiązania. Mam rozwarcie na 1cm, przynajmniej miałam na 1 cm w piątek, a czy się powiększyło to nie wiem. Maleńkie mają około 2000g i 1900g. W każdej chwili mogę zacząć rodzić pomimo, że jestem na fenoterolu. Lekarz podejrzewa, że urodzę w tym lub przyszłym tygodniu. Bo mam szyjke bardzo skróconą i wygładzoną. Czyli jednym słowem mówiąc jest już w 100% gotowa na poród.

Witajcie!!
Wkońcu znalazłam chwilę żeby wskoczyć na forum :-)

21/01/2010 roku urodziły się nasze córeczki :-):-)
Amelia - godzina 8.10 waga 2650g i 46cm 10pkt
Emilia - godzina 8.12 waga 2680g i 48cm 8pkt (przez zabarwienie skóry, ale po 5 minutach dostała 10pkt)

od poniedziałku jesteśmy w domu i jak narazie dziewczynki są jak aniołeczki!

Witajcie,

Wpadam tylko na minutę żeby sie pochwalić:

22 stycznia w południe urodzili się nasi synkowie Adaś i Mikołaj. Ważyli 2930 i 3020g. Dostali po 10pkt Apg.

Jestesmy jeszcze w szpitalu, prawdopodobnie wyjdziemy jutro o ile żółtaczka która dopadła Adasia sie nie nasili. Chłopcy sa podobni fizycznie, ale nie tacy sami. Jeśli chodzi o charaktery to od razu okazało sie że Mikołaj jest uparciuchem i nerwusem a Adaś jest bardziej spokojny. Są strasznie kochani i zmieniają się z dnia na dzień. Ale pracy przy nich jest bardzo wiele. Najgorsze jest karmienie - piersi mam juz zgryzione i bolą mnie przy każdym dostawianiu. Dokarmiamy tez taką sprytną sondą co się umieszcza przy piersi - super wynalazek.
Kończę bo może uda mi sie zdrzemnąć choć chwilkę :-)

Pozdrawiamy!

Moira GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale duże chłopaki!! Dużo zdrowia dla was!!
a co to za wynalazek z tą sondą do piersi?? bo ja już czasem z bólu nie moge... a w nocy dokarmiamy je butelką bo im mało :-)

Witajcie,

Wpadam tylko na minutę żeby sie pochwalić:

22 stycznia w południe urodzili się nasi synkowie Adaś i Mikołaj. Ważyli 2930 i 3020g. Dostali po 10pkt Apg.

Pozdrawiamy!
Gratuluję z całego serca! Życzę dużo sił i zdrówka dla maluszków i szczęśliwych rodziców!!!

Witajcie!!
Wkońcu znalazłam chwilę żeby wskoczyć na forum :-)

21/01/2010 roku urodziły się nasze córeczki :-):-)
Amelia - godzina 8.10 waga 2650g i 46cm 10pkt
Emilia - godzina 8.12 waga 2680g i 48cm 8pkt (przez zabarwienie skóry, ale po 5 minutach dostała 10pkt)

:-)

Kolejne Gratulacje! Bądźcie zdrowi i szczęśliwi! oczywiście czekamy na relacje z pierwszych dni macierzynstwa i t.d... Gratuluję

Usmiecham się normalnie sama do siebie.... wiedziałam że niedługo będą wiadomości od rozpakowanych mamusiek i tu dzisiaj ąz dwie wiadomości..:-) fajnie
Moje dzieci są tacy aktywni w czasie dnia, byłam chwilę na świezym powietrzu i normalnie nie mogłam stać bo od razu kolanka i łokcie czułam :happy2: widocznie jak wiecej leżę to sie odczuwa inaczej niż w pozycji pionowej. Jutro zaczynamy 30 tc..hurraaaaaa

Jak tam Onna sie czuje ? Ivi 80 co u ciebie? jak tam po wizycie,dzisiaj podobno mialaś iść do szpitala?

reklama
Hej Dziewczyny :-)
Jeśli chodzi o wózek JUMPER DUO to faktycznie ma 92cm szerokości. Niestety nie wchodzi w drzwi 90-tki, ale bardzo łatwo ściąga się gondolki, spacerówki czy foteliki więc można wnieść do mieszkania a potem również szybko złożyć stelaż. Właśnie to przetestowałam. A kolorystyka... zamawialiśmy telefonicznie i powiedziano nam, że do wyboru są wszystkie kolorki, które prezentują w wózkach JUMPER X, ponieważ wózki mają te same rozmiary.

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę wytrwałości.... sama muszę leżeć... staram się czytać forum, ale nie mogę siedzieć zbyt długo. Tym nierozpakowanym SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA W ODPOWIEDNIM CZASIE, a tym już rozpakowanym SIŁY, SIŁY, SIŁY I WSPARCIA :tak:
No przepraszam, ja mam Jumpera i mój wcale nie ma 92cm szerokości tylko 90 i mieszcze się spokojnie w drzwi 90-tki, nie wiem czemu podaje producent że ma 92cm szerokości

Ostatnia edycja:
Do góry