reklama
Kochane, nie dam rady nadrobić tego wszystkiego. Nawet nie próbuję bo to bez sensu. Od dziś będę zagląała tu codziennie, a nawet kilka razy dziennie. Leżę w szpitalu i będę leżała już do samego rozwiązania. Mam rozwarcie na 1cm, przynajmniej miałam na 1 cm w piątek, a czy się powiększyło to nie wiem. Maleńkie mają około 2000g i 1900g. W każdej chwili mogę zacząć rodzić pomimo, że jestem na fenoterolu. Lekarz podejrzewa, że urodzę w tym lub przyszłym tygodniu. Bo mam szyjke bardzo skróconą i wygładzoną. Czyli jednym słowem mówiąc jest już w 100% gotowa na poród.
Witajcie!!
Wkońcu znalazłam chwilę żeby wskoczyć na forum :-)
21/01/2010 roku urodziły się nasze córeczki :-):-)
Amelia - godzina 8.10 waga 2650g i 46cm 10pkt
Emilia - godzina 8.12 waga 2680g i 48cm 8pkt (przez zabarwienie skóry, ale po 5 minutach dostała 10pkt)
od poniedziałku jesteśmy w domu i jak narazie dziewczynki są jak aniołeczki!
Moira GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale duże chłopaki!! Dużo zdrowia dla was!!
a co to za wynalazek z tą sondą do piersi?? bo ja już czasem z bólu nie moge... a w nocy dokarmiamy je butelką bo im mało :-)
Emilia - godzina 8.12 waga 2680g i 48cm 8pkt (przez zabarwienie skóry, ale po 5 minutach dostała 10pkt)
od poniedziałku jesteśmy w domu i jak narazie dziewczynki są jak aniołeczki!
Witajcie,
Wpadam tylko na minutę żeby sie pochwalić:
22 stycznia w południe urodzili się nasi synkowie Adaś i Mikołaj. Ważyli 2930 i 3020g. Dostali po 10pkt Apg.
Jestesmy jeszcze w szpitalu, prawdopodobnie wyjdziemy jutro o ile żółtaczka która dopadła Adasia sie nie nasili. Chłopcy sa podobni fizycznie, ale nie tacy sami. Jeśli chodzi o charaktery to od razu okazało sie że Mikołaj jest uparciuchem i nerwusem a Adaś jest bardziej spokojny. Są strasznie kochani i zmieniają się z dnia na dzień. Ale pracy przy nich jest bardzo wiele. Najgorsze jest karmienie - piersi mam juz zgryzione i bolą mnie przy każdym dostawianiu. Dokarmiamy tez taką sprytną sondą co się umieszcza przy piersi - super wynalazek.
Kończę bo może uda mi sie zdrzemnąć choć chwilkę :-)
Pozdrawiamy!
Moira GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale duże chłopaki!! Dużo zdrowia dla was!!
a co to za wynalazek z tą sondą do piersi?? bo ja już czasem z bólu nie moge... a w nocy dokarmiamy je butelką bo im mało :-)
yenefer
Fanka BB :)
moira i magda_b Gratulacje!!!
Jakie to szczęście po tylu tygodniach trudów i wyrzeczeń mieć już przy sobie swoje kruszynki! Niech się zdrowo chowają te Wasze kluseczki!)))
Jakie to szczęście po tylu tygodniach trudów i wyrzeczeń mieć już przy sobie swoje kruszynki! Niech się zdrowo chowają te Wasze kluseczki!)))
martyna222
udało się ! :)
Moira gratuluję synków!
Magdab a Tobie córeczek !!!
Magdab a Tobie córeczek !!!
Gratuluję z całego serca! Życzę dużo sił i zdrówka dla maluszków i szczęśliwych rodziców!!!Witajcie,
Wpadam tylko na minutę żeby sie pochwalić:
22 stycznia w południe urodzili się nasi synkowie Adaś i Mikołaj. Ważyli 2930 i 3020g. Dostali po 10pkt Apg.
Pozdrawiamy!
Witajcie!!
:-)
Kolejne Gratulacje! Bądźcie zdrowi i szczęśliwi! oczywiście czekamy na relacje z pierwszych dni macierzynstwa i t.d... Gratuluję
Usmiecham się normalnie sama do siebie.... wiedziałam że niedługo będą wiadomości od rozpakowanych mamusiek i tu dzisiaj ąz dwie wiadomości..:-) fajnie
Moje dzieci są tacy aktywni w czasie dnia, byłam chwilę na świezym powietrzu i normalnie nie mogłam stać bo od razu kolanka i łokcie czułam widocznie jak wiecej leżę to sie odczuwa inaczej niż w pozycji pionowej. Jutro zaczynamy 30 tc..hurraaaaaa
Jak tam Onna sie czuje ? Ivi 80 co u ciebie? jak tam po wizycie,dzisiaj podobno mialaś iść do szpitala?
Moje dzieci są tacy aktywni w czasie dnia, byłam chwilę na świezym powietrzu i normalnie nie mogłam stać bo od razu kolanka i łokcie czułam widocznie jak wiecej leżę to sie odczuwa inaczej niż w pozycji pionowej. Jutro zaczynamy 30 tc..hurraaaaaa
Jak tam Onna sie czuje ? Ivi 80 co u ciebie? jak tam po wizycie,dzisiaj podobno mialaś iść do szpitala?
reklama
Milenka28
Fanka BB :)
No przepraszam, ja mam Jumpera i mój wcale nie ma 92cm szerokości tylko 90 i mieszcze się spokojnie w drzwi 90-tki, nie wiem czemu podaje producent że ma 92cm szerokościHej Dziewczyny :-)
Jeśli chodzi o wózek JUMPER DUO to faktycznie ma 92cm szerokości. Niestety nie wchodzi w drzwi 90-tki, ale bardzo łatwo ściąga się gondolki, spacerówki czy foteliki więc można wnieść do mieszkania a potem również szybko złożyć stelaż. Właśnie to przetestowałam. A kolorystyka... zamawialiśmy telefonicznie i powiedziano nam, że do wyboru są wszystkie kolorki, które prezentują w wózkach JUMPER X, ponieważ wózki mają te same rozmiary.
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę wytrwałości.... sama muszę leżeć... staram się czytać forum, ale nie mogę siedzieć zbyt długo. Tym nierozpakowanym SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA W ODPOWIEDNIM CZASIE, a tym już rozpakowanym SIŁY, SIŁY, SIŁY I WSPARCIA
Ostatnia edycja:
Podziel się: