reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

witajcie
nie spałam prawie całą noc na myśl o tym durnym szpitalu, nie rozumiem jak działa służba zdrowia położą mnie po to,żeby pobadać ciśnienie, zmierzyć ciśnienie w dnie oka, a ja będę leżeć 3 dni...chore, ale tłumaczę sobie,że dla dobra dzieci trzeba zrobić wszystko

Jumper ma nowe kolory, teraz nie wiem który wybrać
WÓZEK BLIŹNIACZY TAKO JUMPER DUO + 2 FOTELIKI (900818429) - Aukcje internetowe Allegro

pozdrawiam, zajrzę potem idę pić meliskę muszę powalczyć z ciśnieniem

u mnie zima na całego, -10 stopni sypie śniego, szaro, okropnie

reklama
motylicaja dziękuję za kciukole i sama życzę Ci szybkiego powrotu do zdrówka, aby kózka znowu mogła skakać :-)

dziekuje ..musze jakos gonic...w maju z dziecakami moimi....:tak:

Hej Milenka28 ;-)
JUMPER DUO - Również nie wiem dlaczego nasz wózek ma 92cm a Twój 90cm.
A drzwi 90-ki nie zawsze mają 90cm szerokości użytkowej, nasze np. mają 89cm i niestety wózek się nie mieści. :-(
Pozdrawiam :-)

Fajny wozeczek.....szkoda ze sie nie miesci....

Ja dostaje do bani w tym szpitalu.... Za chwilkę idę spać. O 24:00 przyjdą odsłuchac tentno, o 2:00 mam tabletki, o 3:00 odsłuchanie tentna, o 6:00 tabletki i KTG, o 7:30 śniadanie, o 9:00 obchód..... I JAK TU SPAĆ??:confused:

OJJ dobrze to rozumiem....

u mnie jak bylam to o 22.00 niby cisza nocna...ale trudno zasnac a o4 rano pobudka mycie sie....i tak do 8 lekarstwa leki....temp...:-:)wściekła/y:

Witajcie;)

piekna dzis pogoda....heheh snieg sypie jak fix....:wściekła/y:

Milego dnia dziewczyny

Witam!
Gosia bonus i gratis...ja też mam za wysokie ciśnienie od 17 tyg ciąży biorę 3 razy depogyt i kłuję się clexanem...codziennie mierze 3 razy ciśnienie...ale ostatnio jak byłam na wizycie moje ciśnienie mnie przeraziło...wszystkie wyniki badań mam w normie....tylko te ciśnienie...masakra...współczuję wiem co to znaczy
Zaczęły mnie boleć kości tzn. palce u rąk czy to normalane..????.i w nocy brzuch boli jak za długo poleżę na jedenym boku
Pozdrawiam

Witajcie,

Wpadam tylko na minutę żeby sie pochwalić:

22 stycznia w południe urodzili się nasi synkowie Adaś i Mikołaj. Ważyli 2930 i 3020g. Dostali po 10pkt Apg.

Jestesmy jeszcze w szpitalu, prawdopodobnie wyjdziemy jutro o ile żółtaczka która dopadła Adasia sie nie nasili. Chłopcy sa podobni fizycznie, ale nie tacy sami. Jeśli chodzi o charaktery to od razu okazało sie że Mikołaj jest uparciuchem i nerwusem a Adaś jest bardziej spokojny. Są strasznie kochani i zmieniają się z dnia na dzień. Ale pracy przy nich jest bardzo wiele. Najgorsze jest karmienie - piersi mam juz zgryzione i bolą mnie przy każdym dostawianiu. Dokarmiamy tez taką sprytną sondą co się umieszcza przy piersi - super wynalazek.
Kończę bo może uda mi sie zdrzemnąć choć chwilkę :-)

Pozdrawiamy!

MOIRA Gratulacje serdeczne, fajnie chłopcy ważą pisz jak znajdziesz chwilę jak Ci ogólnie idzie to wszystko, pewnie za dużo czasu nie masz... Uściski dla WAS

Witajcie!!
Wkońcu znalazłam chwilę żeby wskoczyć na forum :-)

21/01/2010 roku urodziły się nasze córeczki :-):-)
Amelia - godzina 8.10 waga 2650g i 46cm 10pkt
Emilia - godzina 8.12 waga 2680g i 48cm 8pkt (przez zabarwienie skóry, ale po 5 minutach dostała 10pkt)

od poniedziałku jesteśmy w domu i jak narazie dziewczynki są jak aniołeczki!

)

Madziu Wam również gratuluję dziewuszki Wasze też duże ( dopiero gratulowałam Moirze), hehe widze że zaczyna się wysyp...Zazdroszczę Wam Mamuśki, ja czekam najmniej do końca marca...POzdrawiam i dużo siły...

Witam!
Gosia bonus i gratis...ja też mam za wysokie ciśnienie od 17 tyg ciąży biorę 3 razy depogyt i kłuję się clexanem...codziennie mierze 3 razy ciśnienie...ale ostatnio jak byłam na wizycie moje ciśnienie mnie przeraziło...wszystkie wyniki badań mam w normie....tylko te ciśnienie...masakra...współczuję wiem co to znaczy
Zaczęły mnie boleć kości tzn. palce u rąk czy to normalane..????.i w nocy brzuch boli jak za długo poleżę na jedenym boku
Pozdrawiam
martynka mnie tak bolaly kosi w palcach i mowi mi ze to normalne. tez teraz biore clexane powiedz mi sama robisz sobie zastrzyki? jak tak to w co? bo ja musze o 8 rano taka pore mi ustawili w szpitalu, w domu jestem wtedy sama i mam problem. w brzuch sie boje kluc w reke sama nie dam rady. narazie mi maz robi zanim wyjdzie do pracy przed 7 rano, wie troche godzine przestawilam.

dzien dobry.
pauli dziekuje za kolorki - Gosia, TY nie zauwazylas Pauli wiadomosci ze kolorkow teraz oferuja jeszcze wiecej??? POszukaj sobie na all aukcje producennta i tam ptaj..
pauli i jaki wybor kolorku? Mi sie nadal podoba ten szary z wrzosem, a foteliki bym wziela wrzos i szaro-szary, bo chce zeby dziecaki zawsze jezdzily w wtych samych. Ale ciagle boje sie wielkosci wozka, kurcze, ttylko ze nie mam ani ochoty ani sily ani mozliwosci szukac innego. Mysle sobie za najwyzej kiedys jak juz dzieci wieksze beda sprobuje kupic jakas uzywana lzejsza spacerowke, zeby moc wejsc z nimi gdzieniegdzie ;)
ktora z was pisala o tych promocach producenta, ze 2 tysiace razem z fotelikami i jeszcze cos dodawal. Chyba sie z tego wycofal, na aukcji nie ma nic na ten temat :((( Ciekawe, blizniakow rodzi sie coraz wiecej, ale z drugiej strony ludzie czesto kupuja inne wozki, tylko u nas na forum spotkalam sie z taim zainteresowaniem tako....

Ja dzis przezylam szok jak zadzwonilam po wyniki mojego progesteronu. Na ostatniej wizycie lekarz kazal mi sie wycofywac powoli z dupphastonu, ale w szpitalu zostawili mi dawke 2x1 plus 2x2 luteiny. Jk mi pani podala wynik to kilka razy pytalam zy to moze w innych jednostkach czy cos. Az mi sie goraco zrobilo. MOj lekarz powiedzial ze spokojnie, nic sie nie dzieje, tylko kazal odstawic duphaston bo nie ma potrzeby. A ja sie zaczelam bnac jak taki hormon w nadmiarze wplywa na dzieciaki i czy wszystko bedzie z nimi w porzadku. Paamietam ze ktoras z was tez brala dodatkowo duuuzo progesteronu jeszcze niedawno - ciekawe cy nadal to ma?

a ja dzis zawadzilam brzuchem o klamke, niby nic takiego sie nie stalo ale jakas przewrazliwiona sie zrobilam i wszystkiego sie boje znowu czy nie zaszkodzi... eeech.

ja powinnam zostac rozpakowana przed wielkanoca, zobaczymy jak to bedzie.
Dzisiaj postanowilam posegregowac ubranka, poprac te nowe, wyprasowac (mama to bedzie musiala zrobic) i ybrac ktore na poczatek, ew, do szpitala. Jeszcze co nieco musze dokupic i chce wiedziec co. Nie wiadomo czy nagle nie trafie juz do konca, a nie pamietam nawet ubranek, mezowi nie zostawie wybierania co ma przyniesc, raz przyjechal po mnie bez plaszcza ;)
lozeczka powinny przyjechac dzis, zamowilam tez posciel, ale i tak na poczatku bede rozkiem przykrywac, spodobaly mi sie tez takie spiworki na szeleczkach, ale tu mam pytanie do mam - czy takie cos py malenkich dzieciach to dobre rozwiazanie? Bo mi sie wydaje ze takie malenstwo moze wpasc do srodka tego spiworka i zaginac.... wiekszosc spiworkow ma przynajmniej 50-60 cm dlugosci, mowie o tych najmniejszych...

Kochane, mam pytanko...

Czy któraś z was ma zamiar rodzić w Gdańsku na Zaspie? Ja nie mam wyjścia, bo leżę tu na patologii już do końca...

onna dzięki za przybliżenie tematu "lejkowatej szyjki" - teraz rozumiem zjawisko ;-)U mnie właśnie skurczy nie ma, bo chodzę na ktg (biorę też cordafen na skurcze) a szyjka jednak lejkowata i skrócona, ale ja czułam że coś się dzieje, bo dzieci jakoś nisko zaczęłam czuć, normalnie jakby mi w pachwinie gmerały i głowkami napierały na szyjkę - dziwne uczucie. Ja w zasadzie nie wiem ile ten lejek ma, dr mówił, że robi się malutki lejek, ale co znaczy "malutki"? nie wiem :confused: Z tego względu właśnie szpital i rygor leżenia, teraz w domu zresztą też leżę, spisuję co jeszcze mój mąż musi kupić i co spakować do toreb szpitalnych - będzie ich trzy : dla dzieci, dla mnie poporodowa i teraz na poniedziałek :-)

pauli1983 no widzisz, a jednak i moja szyjka jak żyrafa się poddaje.... wiesz dr mówił, że długość 23 mm jak na 32 tc bliźniaczej jest na prawdę okej, ale ten lejek... i to grozi porodem przedwczesnym, więc lepiej, żebym w szpitalu była... Ja wiem, że leżenie pomaga, bo sama raz miałam szyjkę dłuższą innym razem krótszą...u mnie te wahania od 52 do 34 były a teraz właśnie 23mm. Ja tam ambicji nie mam żeby szyjka się wydłużyła, bo w sumie - jak mówił dr, nie jest źle, ale chciałabym uniknąć tego rozwierania się dalszego szyjki, bo mimo, że kończę 32 tc to jednak wolałabym jeszcze nie rodzić, bo to za wcześnie... "Ustaliłam" sobie plan, żeby przetrwać do 34 tc, a jak mi wybije ten 34 tc to będę prosić 36 tc :) a dalej to już nie.... bo ja już się czuję fatalnie (strasznie duża jestem) i chcę tyle ile potrzeba Dziewczynom - je nosić, a potem niech rodzę, bo już ciężko :-) No ale to też zależy od wagi dzieci, na razie rosną ładnie. Co do laptopa, to ja jednak nie biorę do szpitala, bo nie korzytsma w łóżku z komputera, nie umiem, niewygodnie, zawsze jak coś robię to stoi na stoliku - dosyć niskim, a ja leżę na boku i tka jedną ręką go obsługuję - ciężko wtedy coś pisać, ale można poczytać ;) Tylko, że niewygodnie szybko się robi. Gdybym miała laptopa w szpitalu kusiłoby mnie żeby wstać usiąść... także jednak będę musiała sobie poradzić jakoś z książkami :-D i może tv (bo w szpitalu gdzie w poniedziałek idę, nie w każdej sali są tv na patologii ciąży:cool:)
Pozwól, że nie skomentuję zachowania tego profesorka, który to przedstawiał Twój przypadek z taką fanatzyją studentom :szok:

Dzwonili ze sklepu, są meble, M jutro odbierze, weekend będzie skręcał... niech ten lakier wywietrzeje...

gosia_ ale Cię męczą w tym szpitalu....:szok: faktycznie jak tu spać? :cool2: chociaż ja w domu mam z tym problem, nie wiem w domu włączę światło poczytam, tv obejrzę, a co będę robić w bezsenne noce w szpitalu? :cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
dzien dobry.
pauli dziekuje za kolorki - Gosia, TY nie zauwazylas Pauli wiadomosci ze kolorkow teraz oferuja jeszcze wiecej??? POszukaj sobie na all aukcje producennta i tam ptaj..
pauli i jaki wybor kolorku? Mi sie nadal podoba ten szary z wrzosem, a foteliki bym wziela wrzos i szaro-szary, bo chce zeby dziecaki zawsze jezdzily w wtych samych. Ale ciagle boje sie wielkosci wozka, kurcze, ttylko ze nie mam ani ochoty ani sily ani mozliwosci szukac innego. Mysle sobie za najwyzej kiedys jak juz dzieci wieksze beda sprobuje kupic jakas uzywana lzejsza spacerowke, zeby moc wejsc z nimi gdzieniegdzie ;)
ktora z was pisala o tych promocach producenta, ze 2 tysiace razem z fotelikami i jeszcze cos dodawal. Chyba sie z tego wycofal, na aukcji nie ma nic na ten temat :((( Ciekawe, blizniakow rodzi sie coraz wiecej, ale z drugiej strony ludzie czesto kupuja inne wozki, tylko u nas na forum spotkalam sie z taim zainteresowaniem tako....
onna ja chyba wybiore ten z serji minerals szary z pastelowymi rozowymi kolkami. ten link gosi big z allegro to nie jest aukcja producenta!!!! wklejam ci linki do naszego starego forum gdzie moira pisala o tych promocjach, napieraj do tego Pana Przepióry meilami o gratisy moze dostaniemy. ja wlasnie wyslalam meila z zapytaniem czy to dalej aktualne. tez zamierzam zmienic ten wozek pozniej na jakas lzejsza spacerowke. widzialam wiele innych blizniaczych pojazdow, ale albo wyposazenie albo mega wielkie ceny mi nie odpowiadaly. wole wybrac ten i pozniej sobie kupic cos lzejszego niz odrazu wydac 4000 lub 5000 tys.
https://www.babyboom.pl/forum/mamus...w-i-f329/ciaza-blizniacza-19105/index147.html
https://www.babyboom.pl/forum/mamus...w-i-f329/ciaza-blizniacza-19105/index149.html

iza ja chce jeszcze podkarmic moje szkraby dlatego zalezy mi na szyjce. gdybys rodzila w tej klinice, w ktorej ja teraz lezalam to przy wadze twoich dzieci mialabys je po porodzie odrazu ze soba ( z intensywnego nadzoru noworodkow wypuszczaja do domu przy wadze 2000 gr o ile innych problemów nie ma), moje musialby lezec w inkubatorach niestety;( a tez sie meczylam z tym laptopem na jednym boku tym bardziej jak wstawac z lozka nie moglam , ale jakos czuje sie odcieta od swiata bez tv i netu jednoczesie. zreszta u nas zadna sala nie miala tv no chyba ze wlasny przynioslas. a caly dzien tylko w szpitalnych odglosach doprowadzal mnie do szalu;)

Do góry