reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Katka- zauważ,że mam rozstępy:angry::angry: zaczęło się od kilku cieniutkich kreseczek na dole jakiś miesiąc temu i że brzuch już mi przysłaniał i nie umiałam w lustrze dojrzeć to się pytam emka czy to rozstępy, czy może jakieś żyłki- bo tych to też mi pełno też powychodziło, a ten się mnie pyta co to rozstępy:eek::eek::eek:......
Kopiuj  z DSC03343.jpg i teraz widzę,że już wkoło pępka mi się robią:no: niestety oliwki, kremy- nic nie pomaga, po prostu geny...jedynie mi koleżanka powiedziała,że po porodzie mogę cepan stosować, jej pomógł bardzo.....zastanawiam się jeszcze nad pasem po porodowym- ale niby nie dobrze na siłę, lepiej jak macica się sama skurczy, ale z drugie strony nie chcę mieć potem jakiegoś wiszącego wora...

reklama
Sylha - ale masz fajny brzuchol no i naprawdę praktyczny nie potrzebujesz stolu. A na rozstepy to tez slyszalam o cepanie. Pomogl mi na blizne tylko trzeba regularnie stosowoac i przez dluzszy okres czasu.
Kacperek i Amelka - bardzo ladnie. I razem tez ladnie brzmi.
U nas na wypadek dziewczynek były Alicja i Natalia.

Dziewczyny widzę,że mamy wszystkie podobne gusty:)

Sylha- u mnie dziewczyna na 100% od początku miała być Laura i tak zostanie tylko mam problem z chłopcem, Antoni jest piękne i międzynarodowe,ale jakoś dziwnie mi brzmi razem:Laura i Antoni, no i jeszcze nie podoba mi się Antek-tu mam z tym problem... Masz piękny brzuszek a jeśli chodzi o rozstępy, to gdybyś mi nie powiedziała,to bym nie zauważyła...P.S: Mój mąż zaproponował jeszcze Anastazję,ale mi to się jakoś niezbyt kojarzy;)
Malena- no i u nas miał być Ksawery,ale doszliśmy do tego samego wniosku,jak zdrabniać to imię?! Kostek, Ksawuś? Alek jest świetny, u nas miał być Aleksander już jak rozmawialiśmy o ładnych imionach przed ciążą,ale potem pojawiło się u nas w rodzinie u kilka dzieciaków o tym imieniu i nas to zablokowało. Jeszcze rozmyślam nad Gabrielem,też ładne imię:)
Jasmina- nie szkodzi,że nie pamiętasz imienia pani, która odbierała poród,tak tylko zapytałam,bo chodzę do Anety Dudel i ona tam odbiera porody,byłam ciekawa,czy czasem na nią nie natrafiłaś:tak: Taka młoda ładna kobieta, wysoka, brunetka. Supcio,że chłopiec do Ciebie podobny,bardzo bym chciała,żeby mój synek też był do mnie podobny,ale na razie się na to nie zapowiada-córeczka na USG cały mój mąż a synek jeszcze nie wiem,ale też mnie za bardzo nie przypomina.
katka- miłej wycieczki, wypoczywaj sobie!!!

Sylha - u nas te pierwsze imiona zostają już nie zmieniamy, tak jak Ci pisałam ten Ksawery to był taki chwilowy pomysł ale do nazwiska nie pasuje za bardzo i odpuściliśmy. A Twój Kacper to Kacperek i to brzmi bardzo ładnie a Kasawery i co? Kasawcio? Daj spokój - kiszka:-D W ogóle uważam, że Kacper i Amelia to piękne imiona. Same do siebie też pasują. Bo jak byś miała mieć Stasia czy Jaśka to córcia też by musiała mieć z tych starszych imion raczej no. Hania, Zosia, itd równie piękne. Adaś też pięknie!
Gieniek -Laura pięknie dla dziewczynki i nie jest tak popularne jeszcze a imię Kostek to od Konstancjusza - ostatnio dość popularne wśród moich znajomych. Kostek ok ale ten Konstancjusz....
Laura i Antoni - zobacz jak ładnie razem pasują do siebie:-) Włoskie takie - tak mi się skojarzyło.

Katka - tylko się tam za bardzo nie forsuj i łap słoneczko

Gienek - no do malucha nie bedziesz raczej wolac Antoni bo to wedlug mnie przynajmniej takie dostojne imie co to nie pasuje do maluszka. A jak ci sie Antek nie podoba to mozesz wolac Toni :-)
Tobtakie moje zboczenie ze ja bym Toni wolala bo to z mojego ukochanego serialu jest imie :-):-):-)

Antoni- to ja bym go Antoś wołała:-), mi się zaś bardzo Antonina podoba- takie wyniosłe a zdrobniale Tosia, ale nawet emkowi nie mówiłam bo by zwątpił, bo stare....a Amelia to co?!!
Po prostu imiona swoimi etapami wracają do łask. Ja uważam,żeby były takie niekrzywdzące dziecka i pasujące do nazwiska no i podobać się też muszą:-D

No kombajny ja się pochwaliłam moim wzgórzem- a wy co?!?!?!Już mi tu wrzucać fotki!!!!!

Witajcie Mamusie:-) Wczoraj wyszłam ze szpitala,miałam skurcze,na ktg wychodziły co 5 min ale ja czuła.m je rzadziej tak co 10 min. Zwiekszyli mi dawkę Fenoterolu i Isoptinu,poobserwowali i puścili do domku;-) Chłopcy waza 2000 i 2100 kg wiec jest ok:-D Mam nadzieje,ze wytrzymam jeszcze te 3-4 tyg...Śliczne imiona wybralyscie,wszystkie mi się podobają i Kacperek i Amelka i Antos,Aleksander i Laura,super:p U nas będzie Maksymilian i Mikołaj nie wszystkim sie podoba ale trudno,nigdy wszystkim się nie dogodzi. Jak na złość złapało mnie jakieś przeziębienie,gardło boli i ogólnie jestem rozbita:-( obym się szybko wyleczyła,leze w łóżku,pije syrop dla kobiet w ciąży ido tego tabsy na gardło,mam nadzieję ze pomoże...co do rozstępów to mi wyszło sporo na udach i brzuchu,kremy nic raczej nie dają,to geny...pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Kropka- t się kuruj bidulko, mi na gardło to pomaga hasco sept w sprayu- polski odpowiednik tantum verde i płukanie gardła solą- do dobre jak się ma anginę ropną- jak stan zapalny to lepiej nie bo jeszcze bardziej się podrażni. Dobrze,że Twoje maluchy mają się dobrze:-) Wasze imiona też są ładne i tak jak pisałaś zawsze się znajdzie ktoś komu nie będzie odpowiadać, ale to wasze dzieci, nie kogoś tam....Moja teściowa bardzo chce żebyśmy synka nazwali Stefan:eek::eek::eek::eek:, bo jej się to imię tak podoba..... to się może chcieć:-D:-D:-D

sylha - tylko nie zmieniaj Kacperka na Stefana. :szok: A jak sie wola zdrobniale na Stefana? Stefcio?
kropka - Dokladnie zawsze znajdzie sie ktos komu sie nie podoba. Mojej siostrze nie Filip sie niepodoba a mojej mamie Mateusz. Ale ja jak sie urodzilam prawa glosu nie mialam i musze z moim imieniem zyc :p
Maksio i Mikolaj - bardzo ladnie. Mikolaj tez mi chodzil po glowie ale mojemu emkowi jak zwykle cos sie nie widzial.

reklama
Super te wasze imiona :) My jeszcze nie jesteśmy do końca zdecydowani , no i jeszcze nie wiadomo czy to dziewczynki czy chłopcy :) Ale jeżeli chodzi o imiona żeńskie, mężowi podoba się Beata i Martynka, a ja myślałam nad Julka i Amelką. A jak chłopcy to w pierwszej wersji miał być Kacper i Tomek, a teraz nam się spodobało Kaspian i Cyprian

Sylha moje wzgórze gdzieś tam wcześniej jest wstawione :)

Do góry